Špatná vajíčka a neúspěch IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22288
14.2.19 22:09

@Helca83 :mrgreen: ano, mám ,,Machačátko,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.2.19 22:15

Děkuji všem. Zkusím ten nosifol. O tom mi teda nic neříkali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 05:12

@zum002 můžu se zeptat, jak jste dopadli? Mám podobný problém. 2 IVF, odebráno 8 a 11 vajíček, ale oplodnily se vždy jen 2. K transferu došlo, ale nedopadlo to. Při druhém ivf, transfer 3.den a bylo z toho biochemko. Strašně se bojím, že jsou moje vajíčka špatná a že nebudu mít vlastní děti. Vůbec nejsem připravená na to přemýšlet o darovaných :(

• Citovat
  • Upravit
22
20.3.24 13:15
@Anonymní píše: Více

Ahoj, škoda, že vám nikdo neodepsal. Procházím tady diskuze, protože jsem na tom dost podobně. Je mi 36. 2IVF : jedno 6 vajíček, 3 oplodněná a jedno zbylo a zavedlo se a nic a 2.IVF 8 vajiček, 5 oplodněno a nic, takže teď žádám o lázně a jinak zažívám stejný strach co vy. Co bude? Jaký zvolit 3IVF, jaký protokol? Nebo darované vajíčko? S mužem chceme zkusit ještě 3.proces s mým vajíčkem a když ani tohle nevyjde, jdu do darovaného. Musím na podporu říct, že musíme tu možnost darovaného brát jako dar, protože pokud to s našimi nepůjde, budu neskutečně vděčná za darované. Byli nám nabídnuty buď krátký protokol, nebo ten co jsem měla naposled, protože jsem prý krásné zareagovala a nebo pak ještě dvojitý, kdy stimulují v jednom cyklu 2×(ale prijdu tím o 4.cyklus), tak mám v hlavě guláš a hromadu obav a strachu atd…
Jak jste na tom teď vy? Já nasadila hromadu vitamínu, jógu a budou lázně. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 14:48
@Epoxido píše: Více

Ahoj,

Některá centra rovnou nabízí kombinovaný cyklus, kdy stimulujes ty i darkyne. Kdy lze to nevyjde s tvými vajíčky, tak máš v záloze ještě ty od dárkyně…

• Citovat
  • Upravit
22
20.3.24 15:26
@Anonymní píše: Více

To zní zajímavě, zkusím se na to informovat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.3.24 16:36

@Epoxido (tady anonymni z příspěvku z ledna 2024). U nas je to teď tak..Na jaře podstoupim třetí cyklus. dr. rikal, že mi navrhne krátký protokol s vysokýma davkama hormonů, aby vajíček bylo co nejvíc a ideálně pošle embrya na genetiku. Navrhnul ukončení stimulace double trigger. (K ovitrelle si budu na konci pichat ještě něco, co by taky mohlo pomoct k dozrání).Docela hleděl na to, že se nám vždy oplodní tak nízký počet. Neví se, čím to je.. :( genetika, imunologie, spermiogram- vše je ok..
Já prostě darované vajíčko nechci :,( nedokážu nad tím zatím vůbec přemýšlet. A zatim mi i v caru řekli, že nad tím přemýšlet nemám. Je mi 33 let. Dr.mi říkal, že je dobrá známka to, že jsem měla minule biochemko. Věří, že to může vyjít. Ale nikdo ti nic neslíbí..
Lázně budou určitě super na psychiku☺️. Myslíš, že můžou dopomoct i na zlepšení kvality vajíček/přeprogramovat hormony, aby vylosovaly krásné, zdravé vajíčko? Na jak dlouho pojedeš?
Taky se strašně bojím. Ale přece musíme mít v těle i nějaké dobré vajíčka. Jde teď jen o to, kdy se nám probudí :srdce: jednou to vyjít musí.
U toho druhého ivf jsi měla 5 transferu nebo žádné nedošlo do pátého dne? Četla jsem, že u třetího ivf je podobná šance na úspěch jako u druhého. 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.3.24 22:27
@San09 píše: Více

Jsem ráda, že jsi se ozvala ❤️
Při prvním jsem měla jeden transfer embrya, ale neuchytilo se a u druhého mi nedošlo ani jedno, takže žádný transfer.
Já mám právě ještě už 10 let 2× operovanou endometriozu, takže ta vajíčka prý můžu mít nekvalitní kvůli tomu. Ale taky věřím, že tam někde ta kvalitní proste musí být, ale kdy je na ně ten pravý čas?
Jestli na kvalitu zaberou lázně nevím, ale věřím, že to je jedno s druhým, takže pokud se tam dám psychicky do pohody, tak to vliv mít může. I když mi paní doktorka říkala, že to ovlivnit nemůžu, nějak vnitřně cítím, že můžu 😃 ✊🏼
Hrozně ti přeji, aby vám to vyšlo. Říkám si, že na jaře, kdy vše okolo začíná kvést a žít, je lepší období než ta ponurá zima. Třeba to u tebe byla proste blbá náhoda a teď bude ten správný čas a bum a výjde to✊🏼 ✊🏼
Ještě mám jednu otázku, jak si dáváš do pohody hlavu? na 3.cyklus přemýšlím o psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
20.3.24 22:55

Ahoj holky, mám podobný problém, 1.ivf z 11 vajíček zůstalo jen 1 embryjko, které se nechytlo. 2.ivf (stejný protokol - krátký gonal 450) jsem nereagovala vůbec, takže jsem nedošla ani k odběru. Teď nás čeká 3.ivf… zkouším na 3 měsíce akupunkturu s baňkovými masážemi, gynekofyzioterapii, psychoterapii a beru vitamíny podle knihy It starts with the Egg, je tam plno studií tak aby jste si správně vybrali kombinaci pro sebe. Podle té knihy i podle rad jak snížit protilátky proti štítné žláze jsem vyřadila i lepek, mléko, vejce, sóju…. A moc doufám, že 3.ivf už bude mít lepší výsledek… nějak nevím co víc dělat, už se snažíme skoro 5let. :nevim: Jinak je mi 31 a amh nízké 1,17. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.3.24 23:34
@Ardilera píše: Více

Ahojky, já si myslím, že děláš všechno správně. Já jsem si stanovila kůru doplňků stravy zase podle Medical Medium (Anthony Wiliams), fyzio taky, lepek, laktózu, cukr a různé zprac. potraviny nejím už 7 let kvůli endošce. Já až žasnu, co vše jsme schopny podstoupit. Já byla na RUSH, kineziologii, Bachovy kapky, fyzioterapie pánevního dna, akupunktura…já potrebuju zamakat na hlavě si myslím, tak snad ty lázně pomuzou na klidnou hlavu.
Tobě držím pěsti, myslim, že si můžeš věřit, děláš vše správně🍀ale samozřejmě me mrzí, že to taky nemáš lehké. Hlavně se mi libi, že chodíš na tu psychoterapii, to musi být aspoň trochu úleva. Taky si musim někoho sehnat, ale jsou všichni plní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.3.24 11:01

Ahoj, moje kamarádka má podobný problém. AMH pod 4. Zkoušela klasickou stimulaci - měla asi 3 vajíčka, a všechny špatné a neudělalo se ani jedno embryo. Minulý měsíc zkoušeli Nativ. Bohužel měla jen jeden folikul, při prvním pokusu žádné vajíčko a podruhé jen jedno.. Embryo se bohužel neuchytilo a teď půjde na další cyklus. Už bude stimulovat, aby těch vajíček měla víc… Říkala mi něco, že teď zkouší nějakou prodlouženou stimulaci. Ale možná bych nativ zkusila, alespoň jednou. Třeba tvoj vajíčka špatně reagují na tu stimulaci… držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.