Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marky88 ahoj jestly muzu rekni muto a netrapse temi stratamy papej vytamyny ja poprve otehonela v rijnu 2011 na konci listopadu uz mimi nebylo podobne to skoncilo jeste 3× a ted cekam tadeaska sve vymodlene mimi, hlavne se nestresuj papej vytamynky a bud v pohode klidne mu to rekni, hodne polehavej a setri se neboj on stoho bude na mrdu a mozna si te bude rozmazlovat jen na sebe davej velkej pozor ale nesleduj se, nic nezvedej moc dlouho nestuj ze sexem si dejte ted chvily pauzu ad se i tym nestresujes vyhni se vykyvum teplot a stresovemu prostredi na gynde si rekni o zvisenou peci kvuli tem predchozim
a uvidis ze bude vse v poradku drzim pesti ![]()
Ahoj všichni, nevim co už mam dělat, s přítelem jsme spolu už 6 let. žijeme v zahraničí. loni na podzim, jsme se s přítelem rozhodli pro miminko. vysadila jsem tedy antikoncepci a začli na tom pracovat.po Novém roce asi v unoru mi přítel řekl, že chce, abych začala brat ještě prášky nějakou dobu
moc mě to zamrzelo, tak jsme si to přali a on pak otočil. čekala jsem tedy na periodu, abych mohla prášky začít znovu brát, ale nepřišlo to. a ani březnu, jsem se periody nedočkala. ke konci března mě začalo byt trochu divně, tak jsem si udělala těhotensky test… byl pozitivni. oznámila jsem to přítelovi myslel si, že si dělám srandu tak jsem mu ukazala test.nato mi řekl, že rodič budu já, že on na to nemá čas. cítila jsem se jak pitomec
tak jsem zašla za svoji doktorkou, která mi řekla že jsem už v 10tt, no a od te doby, je muj přítel nervozní, a hodně často se hádame..tak nevím co mám dal dělat..je mi 31 a je to me prvni těhu. muj přítel má 35.z potratu mám trochu strach, přece je to dost rizikove..ale přemyšlela jsem o tom.
nevím co dál, jestli se partner změní po narození dítěte, nebo ne nevím. tak jsem možná i smířená, že budu sama s dítětem..máte někdo takovou zkušenost taky? co nato říkáte
moje rodina a ani jeho to ještě nevědí, že jsem těhotná ![]()
Děkuju vám všem za podporu, jste moc hodné. Sbírám odvahu mu to říct, tak pak hned napíšu, jak to dopadlo. Pevně věřím, že třeba pár dní bude trochu přešlý a nebude vědět, co s tím, ale jelikož miminko chtěl, tak snad se bude brzo těšit jako já. Jinak mně je 25, přítelovi teď bylo 39. Vitamíny beru, mám GS mamavit s prefolinem a DHA, vyhrála jsem je v okamžiku, kdy se rozjel ten druhý potrat. Plus ještě kvůli těm potratům beru Utrogestan. Je mi líp, díky za podporu.
@Marky88 ja kdyz jsem to ted podruhe rekla priteli, tak taky par dni byl jak suva z nudli, vubec to necekal a ja taky ne
ale to vyly tak dva dny, nez si na tu myslenku zase zvykl a ted je zase uzasny ![]()
@maciček82 me je 33 a zoufale se modlim, aby se mimi udrzelo, nidky bych na potrat nesla, zvlast v tvem veku. Rekla bych, ze si pritel zvykne, tak si mimco pral. Zajimalo by me, co je spis za tim, ze tak rychle zmenil nazor. Kde zijes? Ja jsem uz 5 let v Irsku, pritel je Ir
@maciček82
asi bych se ho zkusila narovinu zeptat, jestli mi zvladne byt v mojem rozhodnuti oporou, nebo jestli se mam prestehovat zpet do cr, kde budu mit jakes takes zazemi v podobe rodiny a pratel. Tvoji situci ti nezavidim, ja osobne bych na potrat nesla, ale je to kazdeho rozhodnuti, jen se musi opravdu zvazit, ty vycitky pak mohou byt strasne! Snad se to u vas nejak vyvrbi, rozhodne cim driv tim lip, ta nejistota je spatna a melo by se to urcite nejak vyresit pred narozenim mimca. Preju ti, at ses stastna, s nim, nebo bez nej, s ditetem, nebo bez (vim, ze to mozna mnohym zni morbidne, ale taky je to jedno z moznych reseni)
![]()
@maciček82 Ahoj, úplně přesně vím, jak se cítíš.
Ale být tebou, na potrat bych nešla. Už jen s ohledem na tvůj věk. Já nad tím teda vůbec nezauvažovala, miminko si moc přeji, i kdybych s ním měla být sama. Tohle je fakt věc, kterou si musíš rozhodnout bohužel sama. Může se stát, že se teď přítel tváří jako kakabus, ale počkej, třeba se pak bude celý natěšený natřásat nad kočárkem.
Žiju ve Velek britanii, už 6let muj přítel je čech..ale kolikrát v těchto chvilkách, mi chybi rodina a někdo kdo by mě trošku podržel.
Mám na něho vztek, a řešit s ním takovou věc jestli tu byt nebo odejít, nemám ani náladu jak mi je
někdy mi to připadá, že ho zajimaji jen peníze a jeho práce a ne to že má mít rodinu.. ![]()
@Marky88 píše:.jo kež bys měla pravdu..taky se uklidnuji, že až bude na světě tak se vše změní..
@maciček82 Ahoj, úplně přesně vím, jak se cítíš.Ale být tebou, na potrat bych nešla. Už jen s ohledem na tvůj věk. Já nad tím teda vůbec nezauvažovala, miminko si moc přeji, i kdybych s ním měla být sama. Tohle je fakt věc, kterou si musíš rozhodnout bohužel sama. Může se stát, že se teď přítel tváří jako kakabus, ale počkej, třeba se pak bude celý natěšený natřásat nad kočárkem.
@maciček82 a ptala jsi se ho, proc tak najednou zmenil nazor?
@Freetibet píše:žijem ve velke britanii. winchester..ja už šst let..proč tak změnil názor nevím, snad proto že rodina bude něco stát a že už si nebude moct tolik škudlit pro sebe..někdy mě to tak připadá
@maciček82 me je 33 a zoufale se modlim, aby se mimi udrzelo, nidky bych na potrat nesla, zvlast v tvem veku. Rekla bych, ze si pritel zvykne, tak si mimco pral. Zajimalo by me, co je spis za tim, ze tak rychle zmenil nazor. Kde zijes? Ja jsem uz 5 let v Irsku, pritel je Ir
No, uprime, zkus na nejakou dobu odjet za rodinou, za nekym blizkym, vybrecet se, sverit se… to ze mas pocit, ze ho zajima jen prace muze byt pravda, ale taky hodne z toho muze byt hormonama, a on si to proste jeste nestihl uvedomit, ze ted na tebe musi brat zvlastni ohledy. Otazka taky je, jestli ti thle vsechno rekl jako svuj nazor po zrale uvaze, nebo jestli to vypalil pri nejake rozepri… ja bych asi od nej potrebovala na chvili klid, mozna mate taky ponorku, jestli tam nematw pratele a travite cas prevazne spolu…
@Freetibet píše:
@maciček82 a ptala jsi se ho, proc tak najednou zmenil nazor?
ne neptala, to by se musel první uklidnit, aby se to dalo vyřešit..ale o rodině se moc bavit nechce…asi mu ruplo v bedně nevím ![]()