Špatně psychicky v těhotenství kvůli přítelovi

301
14.4.13 14:14

Špatně psychicky v těhotenství kvůli přítelovi

Ahoj všechny maminky i budoucí maminky. Mám o 15let staršího přítele, bydlíme spolu přes dva roky. Když jsme se seznámili, tak přítel nemluvil o ničem jiném, než jak si pořídíme miminko, až budeme mýt vlastní bydlení. Začali jsme se snažit a vše bylo fajn, povedlo se mi otěhotnět již napodruhé, oba jsme byli moc šťastní. Bohužel jsem potratila, tak jsme to zkusili o půl roku později znovu (to už se do toho příteli moc nechtělo) a to jsem opět potratila. S tímto potratem mi přítel řekl, že je na miminko už starý a že žádné nechce. Tak jsem si smutná nakonec nechala předepsat antikoncepci, ale než jsem jí začala brát (čekala jsem na první den MS), tak jsme se jednou milovali a já otěhotněla a teď jsem 7+2 a moc si přeji, ať to tentokrát vyjde. Dle dr. je vše zatím v pořádku. Akorát bohužel přítel se poslední čas tváří že děti nechce, že už na to nemá věk, že by už nechtěl jezdit s kočárkem, a já ještě nenašla odvahu mu to říct, protože se bojím jeho reakce. Chtěla bych asi počkat do konce prvního trimestru, ale nevím. Neví to ještě vůbec nikdo. Jsem moc smutná, protože si miminko moc přál, ale po těch potratech úplně otočil :( Chodím už pár let na psychoterapii (léky žádné neberu), trpím hodně na úzkosti a ted je mi snad nejhůř za celý můj život. Mám chuť si ublížit. Přítel se chová odměřeně a já vůbec nevím, co bude :( Když jsem sama tak brečím, před ním nechci. Byla jste některá v podobné situaci? Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
14.4.13 14:19

Ja bych mu to rekla co nejdriv, budes vedet, na cem jsi, a zaroven budes mit jeste dost casu zaridit se podle sveho.

• Citovat
  • Upravit
638
14.4.13 14:21

Ahooj a moc drzim palce!! Treba ma pritel jenom blok kvuli tem potratum…vzdyt za ten rok(nebo jak dlouho),preci o tolik nezestarnul.. Nebo nemate nake problemy ve vztahu? Kazdopadne bych mu to rekla co nejdriv-aby Te pak nenarknul, ze jsi nebrala ty prasky…stejne mozna pozna, ze je nezacnes brat ne?
Drzim palcr at se to mezi Vami srovna a hlavne at je miminko v poradku a jste zdrave..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
14.4.13 14:23

@ncc1701 ja bych teda po tech potratech na preruseni nesla, ani. kdybych mela zustat sama(stejne sama jsem a to to vypadalo tak ruzove)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
14.4.13 14:26

@renyx Díky za podporu. Problémy ve vztahu nemáme, tak samozřejmě se někdy pohádáme kvůli prkotinám, ale druhý den už o tom nevíme a všechno je fajn. Já se také pořád uklidňuji tím, že miminko moc chtěl a že je to asi kvůli těm potratům, ale fakt nevím. Tak jsme se těšili a teď, když to vypadá nadějně, mám obavy mu to říct. To je život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
14.4.13 14:27

Já o přerušení nepřemýšlela ani vteřinu, to bych nikdy neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
14.4.13 14:34

Težko rozhodovat za jiné (za tebe) ale pokud to číslo ve tvém nicku je tvůj rok narození a máš za sebou dva potraty, tak já osobně bych vůbec nepochybovala o tom zda nechat si miminko či ne. Chápu, že přítele třeba miluješ a nechceš o něj přijít, ale…rozhodně bych mu to řekla co nejdřív, aby si nemyslel, že jsi ho obešla (nebrala prášky) a ten jeho argument, že už je starý a necítí se -můžeš argumentovat tím, že ty jsi zase mladá, už dvakrát potratila a další už přijít nemusí. A pokud žiješ s vědomím, že jsi dítě chtěla (třeba až jednou…) určitě bych to zkusila a tohle dítko donosila ať se děje cokoliv. Můžete se jednou rozejít kvůli něčemu jinému, teď půjdeš na potrat a do budoucna nebo s jiným chlapem ti to už nemusí jít a budeš si to vyčítat. Můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
14.4.13 14:35

@Marky88 to bude v pohode, uvidis…urcite jste se hodne natrapili a on se jen boji dalsiho zklamani..tak na sebe dej pozor az mu to povis, pisni nam sem reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
14.4.13 14:38

@Marky88 my jsme mimco s pritelem taky moc chteli, otehotnela jsem taky rychle, ale bohuzel mela ZT. Kdyz jsme se pak zacli snazit znova a mluvili o tom, tak mi rekl, ze si neni jisty, kdybychom znova o mimco prisli, ze by to chtel zkouset znova a to z toho duvodu, ze to byl hrozny napor, rikal, ze me v zivote nevidel tak spatnou a ze uz by to asi podruhe neunesl. Ja si myslim, ze tvuj pritel bude mit neco podobneho, jen s tebou proste nemluvi tak otevrene, jako muj pritel. Ja bych asi pockala do 12tt a pak mu to rekla, to riziko uz je pak mensi. Ja jsem teda taky puvodne chtela pockat a rict mu pozdej, ale vydrzela jsem to jen 4 dny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
14.4.13 14:41

@X-333 Ahoj, máš pravdu, jsem ročník 88. Já miminko chci, a i kdyby ho přítel nechtěl, tak mi aspoň po něm něco zbyde, protože já ho moc miluji. Ale jsem z toho fakt bezradná, problémy jsme spolu nikdy neměli, dítě jsme vždycky oba chtěli - než přišly ty potraty, tak bych byla asi hodně špatná z toho, kdyby se kvůli miminku se mnou přítel rozešel. Jsem ráda, že jsem to mohla aspoň někam napsat. Protože se se vším užírám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
14.4.13 14:44

@Freetibet Přítel byl z těch potratů taky hodně špatný, vždycky jsem mu několik nocí probrečela v náručí, on byl vždycky chudák zoufalej hlavně ze mně, protože vůbec nevěděl, co má dělat. Tak taky doufám, že je to kvůli tomu. Jinak si to neumím vysvětlit. 29. dubna jdu na další ultrazvuk, tak pokud bude všechno v pořádku, tak mu to při té příležitosti asi řeknu. Ale bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
14.4.13 14:49

@Marky88 Hele, pokud spolu máte dobrý vztah, tak bych s ním v klidu promluvila a řekla mu to narovinu. Je tu stále ten fakt, že jsi nezačala brát antikoncepci, tak aby pak nemyslel, že jsi to udělala naschvál. Vysvětlila bych mu, co se stalo a že to chcš zkusit, že jsi o tom přemýšlela atd.. a zkusila bych argumentovat tím věkem atd… pokud tě miluje a záleží mu na tobě, tak si myslím, že to pochopí. A pokud byl zakopanej pes v tom, že on sám se bojí-tak jak tu psali holky, že nechce třebas vidět jak se trápíš atd…řekla bych mu, že o tom těhu už pár dní víš, že sis to sama potřebovala nejdřív promyslet a že jsi se rozhodla do toho jít. Aby měl pocit, že je to tvé rozhodnutí a chceš od něj podporu a ne že to děláš pro něj a chceš se obětovat-nebo tak nějak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.4.13 14:59

Taky bych mu to řekla co nejdřív. A na jeho reakci, že už je starý bych řekla, že za ten rok, kdy miminko chtěl se toho teda moc nezměnilo. Kolik mu je prosimtě? Zvlášť u chlapů je tohle jedno. Navíc ty jsi mladá a dítě jste plánovali a snad po tobě nebude najednou chtít, abyste byli bezdětný pár :nevim: Možná první reakce nebude podle tvých představ, ale myslím, že se za pár dní srovná a začne se s tebou těšit :hug: hlavu vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
14.4.13 15:05

@Marky88 presne, muj byl uplne hotovy. Ja se ted taky bojim, vidim, ze jsme tehotne stejne s rozdilem dvou dnu. Ja jdu na utz ve stredu a pak az na screening, nevim, asi se zcvoknu, ze 4 tydny neuvidim mimi :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
14.4.13 15:09

Vezmu to z druhé strany..a on si myslí co? On je starý, takže dítě nebude a hotovo? A co ty? Nebere tě v potaz? Trochu sobecký, né? 2× se nezadařilo a utíká z bitvy? Toto nechápu.. :?

Určitě bych mu to řekla hned!

Drž se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí