Špatné vysvědčení a doučování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1110
29.1.19 20:55
@Murka píše:
No třeba na tělocvik potřebuje opravdu hodně mozkové kapacity :nevim: Taky jsem maturovala, ale nenapadlo by mě, že se ve čtvrtém ročníku budu učit jen maturitní předměty a ostatní odflákám, abych prolezla. A říct to takhle doma, tak bych viděla to tóčo, co by nastalo.
Teď už s tím asi nic moc nenaděláš, hlavně aby odmaturovala, předpokládám, že na VŠ nechce. Hudbu ji nech poslouchat jakou chce, je to její věc, stejně tak kluk. To stejně nezměníš. Aspoň, že doma pomůže.

Na VŠ právě chce, ale ona je na SOŠ, takže to nehrotí a nehnu s ní, je to, jak se říká, tvrdá pala. Vždycky ji zajímaly jazyky, tak si podala přihlášku na fildu :roll:
Tóčo bylo, bohužel je to strašný flegmouš, vyslechne si řev s ledovým klidem a s příjemným úsměvem řekne, že se tím řídit nebude. V podstatě na ni nemám páku, protože kapesné nedostává tak jako tak a vyrazit ji nemůžu, protože studuje, vsadím se, že je tak vypočítává, že by nás hodila k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
29.1.19 20:56
@me57h píše: Školu specifikovat nebudu, ale z elektra ani matiky nematuruje, tak je prostě vyčlenila. 4. ročník. Tělocvik taky strašný, za tři, prý protože to slečinku nebaví.
Přitom vím, že má navíc, tenhle pokles začal až ve čtvrťáku, kdy mi narovinu řekla, že v těch a těch předmětech se už nebude snažit, aby prý zbytečně neplýtvala mozkovou kapacitou :roll:Bohužel se poslední dobou moc nebavime, mám malého syna a dcera chodí každý den domů nejdříve v pět. Stihne akorát tak vysát, vytřít, utřít prach, vyžehlit… prostě co je potřeba, a během toho většinou alespoň na jedno sluchátko poslouchá tu svoji strašnou „hudbu“. O víkendech je s klukem, kterého vůbec neznám :roll:
tyjo ty ji nesnasis. Tve diskuse jsou hnus.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.1.19 20:56
@me57h píše:
To moc nechápu…

Kdyby u mého dítěte hrozilo, že se vyprdne na školu, že rezignuje na to najít si doboru práci, ukázala bych mu, kolik ten náš pohodový život stojí. To prostě z podpory neufinancuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
29.1.19 20:58
@me57h píše: Školu specifikovat nebudu, ale z elektra ani matiky nematuruje, tak je prostě vyčlenila. 4. ročník. Tělocvik taky strašný, za tři, prý protože to slečinku nebaví.
Přitom vím, že má navíc, tenhle pokles začal až ve čtvrťáku, kdy mi narovinu řekla, že v těch a těch předmětech se už nebude snažit, aby prý zbytečně neplýtvala mozkovou kapacitou :roll:Bohužel se poslední dobou moc nebavime, mám malého syna a dcera chodí každý den domů nejdříve v pět. Stihne akorát tak vysát, vytřít, utřít prach, vyžehlit… prostě co je potřeba, a během toho většinou alespoň na jedno sluchátko poslouchá tu svoji strašnou „hudbu“. O víkendech je s klukem, kterého vůbec neznám :roll:

A co by ještě měla stíhat, když chodí v pět. To se pak není čemu divit, že má čtyřky. A dávám ji za pravdu, ať se zaměří na maturitní předměty. Tak o víkendu má snad nárok vyrazit s přítelem ven, ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@tereza12345 píše:
Nechci byt za spatnou. Ale ma pravdu. Pokud neni vysvedceni v pololeti prekazkou k treba prijimackam na vs. Dneska bych se na to uztaky vykaslala. K cemu me byly furt dobry znamky ze vseho? Nikdo se na to nikdy neptal. :roll:

To je k zamyšlení :think: nešly mi za boha vzorečky v chemii, proč mě to tehdy dohánělo k zoufalství ani nevím, teď si přesně říkám proč? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
@me57h píše:
Na VŠ právě chce, ale ona je na SOŠ, takže to nehrotí a nehnu s ní, je to, jak se říká, tvrdá pala. Vždycky ji zajímaly jazyky, tak si podala přihlášku na fildu :roll:
Tóčo bylo, bohužel je to strašný flegmouš, vyslechne si řev s ledovým klidem a s příjemným úsměvem řekne, že se tím řídit nebude. V podstatě na ni nemám páku, protože kapesné nedostává tak jako tak a vyrazit ji nemůžu, protože studuje, vsadím se, že je tak vypočítává, že by nás hodila k soudu.

je to porad stejny. ty jsi tak hnusna matka az je mi z tebe k bliti. doufam, ze dcera brzy odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
29.1.19 20:59
@J_Doe píše:
Kdyby u mého dítěte hrozilo, že se vyprdne na školu, že rezignuje na to najít si doboru práci, ukázala bych mu, kolik ten náš pohodový život stojí. To prostě z podpory neufinancuje… :nevim:

To zas jí křivdit nemůžu, má brigošku, takže chodí domů pozdě, dokonce v létě měla dvě. Na VŠ chce jít, ale totálně zbytečný obor na zbytečné škole, takže spíš předpokládám, že narazí právě tam… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
29.1.19 20:59

@me57h Proboha, tohle vážně napíše matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.1.19 21:00
@debra.morgan píše:
je to porad stejny. ty jsi tak hnusna matka az je mi z tebe k bliti. doufam, ze dcera brzy odejde.

Jo to je tahle „maminka“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.1.19 21:00

Pod tvým vedení se vůbec divím, že už není z domu a daleko od tebe. Všem tady doporučuji přečíst si diskuze zakladatelky o jejích dcerách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
29.1.19 21:01

Ty urážky nechápu, opravdu mám o dceru vážnou starost, že to místní diskutérky překrucují, za to nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
29.1.19 21:02

Prosim tě a ty máš co za perspektivní obor a jakou výšku že to máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.1.19 21:02
@me57h píše:
To zas jí křivdit nemůžu, má brigošku, takže chodí domů pozdě, dokonce v létě měla dvě. Na VŠ chce jít, ale totálně zbytečný obor na zbytečné škole, takže spíš předpokládám, že narazí právě tam… :(

Trochu se strácím v tom, o co vlastně jde. Měla jsem pocit, že řešíš dceru, která kašle na školu a začíná se poflakovat. A v průběhu diskuze vyplyne, že uklízí, brigáduje, chce na vejšku… :nevim: Tak co je špatně? Že nemá jedničky ze všeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
29.1.19 21:03

@me57h já bych to nehrotila. Nám v druhém pololetí ve čtvrťáku dovolili učitele ofiko dělat si svoje (samozřejmě nerušit) a věnovali se jen těm, kteří z daných předmětů maturovali. Češtinu, matiku, jazyky, to jsme samozřejmě jeli pořád všichni. Takže sumasumarum, teď už bych to fakt nechala plavat. Stejně ji k tomu heverem nedonutíš. A z toho, co píšeš, asi doučování ani nepotřebuje. Kdyby obetovala víc mozkové kapacity, známky vytáhne sama.. Ale neobětuje a ruku na srdce… V tomhle má pravdu. Asi se nechystá na vejšku, kde by je zajímali známky… Nebo jo? I kdyby jo, tak teď už je stejně pozdě s tim něco dělat, to chtělo řešit dřív. Ale většina VŠ chce stejně opravdu jen to maturitní vysvědčení, ne?
Buď ráda, že pomáhá doma. :nevim: a že si k tomu poslouchá hudbu, a proč ne? Tak ji to zpříjemní domácí práce… Ale taky se mi některý žánry nelíbí a neříkám jim hudba :D
Přijdeš mi trošku uzkostna. Nebo nevím, jak to napsat. Možná taky proto ještě neznáš toho kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
29.1.19 21:03

@svapi to ani na rodičák nemusí. No jo pořídila si další dítě a na holku nemá čas. Pokud každý den přijde v 17h a uklízí :roll: Je jasný že má prioritu z čeho bude dělat maturu. Vždyt se to táhne roky, holka je divná protože se učí finštinu, taková blbost :jazyk: . U mne taky vždy řešili známky až když viděli vysvědčení, do té doby moc zájem teda nikdo neměl :mrgreen: Chudák holka, ještě by jí mohla zapřáhnout na hlídání nejmladšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí