Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Yorkmut píše:
@me57h tvuj pristup k dceri je tak uzasny, jako kdysi odjezd z dovolene rodiny kvuli 2 talirkum s par drobky… Doufam, ze v obou rodinach dcery budou zit brzy normalni zivot bez buzerace, co predvadeji jejich rodice.
To jsem nepochopila.
@Wani píše:
@me57h A v čem je jako rozdíl?Běžně ani finštinu a ani asijské jazyky Češi neovládají
A je vidět, jak se v tom velmi orientuješ, jak na UK, tak na MU se dají studovat finská studia
Příspěvek upraven 31.01.19 v 11:43
Ale ona to nejde studovat, jde na OSU, tam to určitě není. Takže nevím, co chce dělat. Asi nic lukrativního, spíše ji tipuji na genderová studia.
@me57h píše:
Ale ona to nejde studovat, jde na OSU, tam to určitě není. Takže nevím, co chce dělat. Asi nic lukrativního, spíše ji tipuji na genderová studia.
Hlavně, že ty máš lukrativní studium a práci.
A je zvláštní, že ani nevíš, co tvoje dcera chce studovat, když jen tipuješ.
Moji rodiče věděli, na jaké obory a školy se hlásím (platili mi přihlášky). ![]()
@me57h píše:
To neznamená, že dcera se tím živit bude
to ale znamena, ze ma lepsi sance nez prodavacka, berusko.
@me57h píše:Může, ale spíše nemusí. Jaká je pravděpodobnost? Bohužel asi ne moc vysoká… v tom průmyslu by to prostě měla jistější.
Upřímně je smutný že dceři nepřeješ aby dělala to co ji baví. Když člověk dělá to co ho baví, víc se o daný obor zajímá, snaží se neustále vzdělávat a tedy je šance na povýšení a větší plat. Než když ho práce nebaví pak nemá ani chuť se vzdělávat a být lepší. ( o tom asi něco musíš vědět jako prodavačka podle vyjadření typuji že nechceš být lepší v oboru )
Jinak k jazykům když zaměstnavatel hledá někoho kdo umí anglicky tak si muže vybírat, protože lidí co umí dobře anglicky je dost a nemusí dát dotyčnému ani moc velký plat když vi že může mít každý den jiného zaměstnance.
Oproti tomu když člověk umí jazyk který je vzácny moc lidí ho neumí. Tak si zaměstnanec může diktovat podmínky a tedy i plat. Protože zaměstnavatel vi že horko těžko bude hledat někoho dalšího kdo by jazyk uměl a finštinu moc lidí neumí. Takže uplatnění najde a za dobré peníze když se ji bude věnovat
@me57h
No, vidím, že v této diskusi je přefeminizováno, takže bych si dovolil jeden čistě mužský pohled. Budu se snažit být empatický a co nejkorektnější, takže asi takhle:
Pokud nejsi troll, tak jsi hnusná, zlá, sobecká kráva, která netouží po ničem jiným než buzerovat svoji dceru ne proto, že pro ni chce to nejlepší, ale protože její slepičí mozek (a to ještě urážím slepice) není schopnej vymyslet nic jinýho, než zlo, přetvářku, faleš a podrazy. Nevíš koho máš doma, protože nejsi schopná vidět nic jinýho než sebe, sebe a zase jenom sebe. Nejsi schopná přemýšlet, přijímat názory ostatních, vidíš jen tu svoji postiženou choromyslnou vylhanou „pravdu“. Tebe měli děvče sterilizovat, protože je na světě spousta lidí, kteří by toužili mít dítě a byli by štěstím bez sebe, kdyby měli doma takovou holku jako máš ty a přitom by jim nedělalo sebemenší problém pochopit, že je to taky lidská bytost, která má svoje přání, zájmy a potřeby, čehož ty ve svým choromyslným hnidopišství nejsi schopná a přitom ty takovou dceru máš. Doufám, že od tebe co nejdřív uteče a už se u tebe nikdy neukáže, aby uchránila svoje děti od toho „páchání dobra“, protože takový dobro je akorát na přesdržku. Je mi jasný, že to budeš brát jako útok na „lásku“ ke své dceři, je mi to u zádě, můžeš se jít juknout do zrcadla a opájet se tím jak jsi dokonalá matka.
Omlouvám se všem, který to pobouřilo
Zůstávám v dokonalé úctě.
@fera21 píše:
@me57h
No, vidím, že v této diskusi je přefeminizováno, takže bych si dovolil jeden čistě mužský pohled. Budu se snažit být empatický a co nejkorektnější, takže asi takhle:Pokud nejsi troll, tak jsi hnusná, zlá, sobecká kráva, která netouží po ničem jiným než buzerovat svoji dceru ne proto, že pro ni chce to nejlepší, ale protože její slepičí mozek (a to ještě urážím slepice) není schopnej vymyslet nic jinýho, než zlo, přetvářku, faleš a podrazy. Nevíš koho máš doma, protože nejsi schopná vidět nic jinýho než sebe, sebe a zase jenom sebe. Nejsi schopná přemýšlet, přijímat názory ostatních, vidíš jen tu svoji postiženou choromyslnou vylhanou „pravdu“. Tebe měli děvče sterilizovat, protože je na světě spousta lidí, kteří by toužili mít dítě a byli by štěstím bez sebe, kdyby měli doma takovou holku jako máš ty a přitom by jim nedělalo sebemenší problém pochopit, že je to taky lidská bytost, která má svoje přání, zájmy a potřeby, čehož ty ve svým choromyslným hnidopišství nejsi schopná a přitom ty takovou dceru máš. Doufám, že od tebe co nejdřív uteče a už se u tebe nikdy neukáže, aby uchránila svoje děti od toho „páchání dobra“, protože takový dobro je akorát na přesdržku. Je mi jasný, že to budeš brát jako útok na „lásku“ ke své dceři, je mi to u zádě, můžeš se jít juknout do zrcadla a opájet se tím jak jsi dokonalá matka.
@fera21 píše:
@me57h
No, vidím, že v této diskusi je přefeminizováno, takže bych si dovolil jeden čistě mužský pohled. Budu se snažit být empatický a co nejkorektnější, takže asi takhle:Pokud nejsi troll, tak jsi hnusná, zlá, sobecká kráva, která netouží po ničem jiným než buzerovat svoji dceru ne proto, že pro ni chce to nejlepší, ale protože její slepičí mozek (a to ještě urážím slepice) není schopnej vymyslet nic jinýho, než zlo, přetvářku, faleš a podrazy. Nevíš koho máš doma, protože nejsi schopná vidět nic jinýho než sebe, sebe a zase jenom sebe. Nejsi schopná přemýšlet, přijímat názory ostatních, vidíš jen tu svoji postiženou choromyslnou vylhanou „pravdu“. Tebe měli děvče sterilizovat, protože je na světě spousta lidí, kteří by toužili mít dítě a byli by štěstím bez sebe, kdyby měli doma takovou holku jako máš ty a přitom by jim nedělalo sebemenší problém pochopit, že je to taky lidská bytost, která má svoje přání, zájmy a potřeby, čehož ty ve svým choromyslným hnidopišství nejsi schopná a přitom ty takovou dceru máš. Doufám, že od tebe co nejdřív uteče a už se u tebe nikdy neukáže, aby uchránila svoje děti od toho „páchání dobra“, protože takový dobro je akorát na přesdržku. Je mi jasný, že to budeš brát jako útok na „lásku“ ke své dceři, je mi to u zádě, můžeš se jít juknout do zrcadla a opájet se tím jak jsi dokonalá matka.
Jemně řečeno. ![]()
Co na tvé výchovné metody říkají tvé kamarádky, manžel ( jestli máš), tvoje rodina …? V každém tvém založeném tématu se do tebe všichni pustí a ty se nekonečně obhajuješ, očividně nejsi schopna připustit, že děláš všechno špatně, na emimino lidi píší většinou pro rady, ty radit nechceš, jen se tu dohaduješ. A takto to máš i s dcerou a myslím, že nejen s ní, ale s každým, kdo tě zná. Má tě vůbec někdo upřímně rád zakladatelko? Než odepíšeš, že bych se divila kolik lidí tě miluje nebo naopak žádné kamarádky nepotřebuješ, tak jen popřemýšlej sama o sobě. ![]()
@elnido píše:
Co na tvé výchovné metody říkají tvé kamarádky, manžel ( jestli máš), tvoje rodina …? V každém tvém založeném tématu se do tebe všichni pustí a ty se nekonečně obhajuješ, očividně nejsi schopna připustit, že děláš všechno špatně, na emimino lidi píší většinou pro rady, ty radit nechceš, jen se tu dohaduješ. A takto to máš i s dcerou a myslím, že nejen s ní, ale s každým, kdo tě zná. Má tě vůbec někdo upřímně rád zakladatelko? Než odepíšeš, že bych se divila kolik lidí tě miluje nebo naopak žádné kamarádky nepotřebuješ, tak jen popřemýšlej sama o sobě.
Kolegyně z práce a sousedky, se všemi mám dobré vztahy. Vlastně vycházím v pohodě s každým. Proto nechápu, proč tady do mě každý tak šije… ![]()
@me57h píše:
O psech nepomlčím, každý náš pejsek povyhrával kdejakou výstavu a všichni nám je chválili. A zbytek… jazyk je prostě koníček, zvláště taková finština, je sice hezké, že umí, ale užitečností bych to srovnala asi k té hře na niněru, na kterou šetří- hezký koníček, ale k ničemu. Mi přijde, že ji přitahují samé takové hezké věci, co potřebovat nebude, třeba je to jen dozvuk puberty, snaha být za každou cenu zajímavá. Ještě když ji v tom ten její podporuje.
Mám kamarátku, která se rozhodla na bakaláři ze španělské literatury naučit finštinu. Dneska už tam žije, používá denně v práci tři jazyky, má kromě španělské literatury i finskou VŠ. Je za vodou. Na začátku při studiu překládála dětské knížky.
S tou užitečností se trošku mýliš, třeba v mém okolí pořád hledají skandinávce na různé pracovní pozice a ze zoufalství jim nabízí to, o čem se lidem s angličtinou může jen zdát ![]()
@me57h hodně mi připomínáš moji tetu..
ta se chovala k sestřenici uplně stejně.. Já nečetla tvoje diskuse, ale všechny taky odpovědí a ve všech!!! je nějaká negace.. že něco , neumí, nezvládne, nic zní nebude, a nebo, že si zní zklamaná a jiné..
Takový přístup zažila moje sestřenka, která dělala kde co , ji se zdálo málo a zbytečné a když se to zhodnotilo z okolím tak , ostatní děti, dospívající tolik prostě neměly činnosti..
Ted je zní dospělá ženská.. Teta se nezměnila, přijde, všechno okomentuje, co by bylo lepší, co je zbytečné, ona se brání, že to s ní myslí dobře, ale to, že ona před každou návštěvou má průjem- z nervů, tak to neví..
Hromada dospívajících flákne taškou, jde někde s partou a hotovo.. Chodí na brigádu, přijde domů a pomáhá- takto.. Mě chodit dítě- dospívající v 5, tak určitě mu nedávám moji!!! práci , ale spíš, at si odpočine, odrelaxuje a poučí.. Uklízet ti může klidně půlku soboty a nebo třeba nějakoj pomoc s večeří , ale ne nějaké velké uklidy, jenom aby nebylo jak v hotelu..Co se týká partnera, tak se nedivím. Opět stejné jak znám os sestřenky.. Jeden byl divný, druhý měl velké uši, třetí byl jenom!! číšník.. atd..
Trochu bych se zamyslela, jak se k ní chováš.. kolikrát ji za den řekneš pozitivních věcí…
Anonym kvůli sestřenici a tetě ![]()