Špatný vztah s nevlastním synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1888
1.7.20 10:11

Z toho, cos napsala, Slunečnice, si myslím, že tě chlapeček má moc rád a že je to citlivý chlapeček (rád se objímá, to každý v jeho věku nedělá). Ale od doby společného bydlení tebe a jeho táty problémy… Podle mne má v tom prsty jeho matka. Protože máš chlapečka ráda a nechceš být jen „studený čumák“, jak ti zde některé radí (samozřejmě, nebudeš soupeřit s jeho matkou - aby to zas některé nepochopily takhle), radila bych ti získat rozumy od psychologa na jednom sezení: Jak reagovat na chlapečkove výkyvy v chování. Bohužel, na tom sezení by musel být i tvůj chlap. Bez něho to nepůjde.

Dej chlapečkovi i vám šanci, abys nebyla studený čumák, když tě má chlapeček evidentně rád. Určitě to bude chtít rozhovor tvého muže s jeho bejvalkou a samozřejmě rozhovor chlapečka s vámi dvěma - to vám ale vysvětlí psycholog. (A tchyni máš také rozumnou. :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
1.7.20 10:18
@BeaL píše:
Z toho, cos napsala, Slunečnice, si myslím, že tě chlapeček má moc rád a že je to citlivý chlapeček (rád se objímá, to každý v jeho věku nedělá). Ale od doby společného bydlení tebe a jeho táty problémy… Podle mne má v tom prsty jeho matka. Protože máš chlapečka ráda a nechceš být jen „studený čumák“, jak ti zde některé radí (samozřejmě, nebudeš soupeřit s jeho matkou - aby to zas některé nepochopily takhle), radila bych ti získat rozumy od psychologa na jednom sezení: Jak reagovat na chlapečkove výkyvy v chování. Bohužel, na tom sezení by musel být i tvůj chlap. Bez něho to nepůjde.Dej chlapečkovi i vám šanci, abys nebyla studený čumák, když tě má chlapeček evidentně rád. Určitě to bude chtít rozhovor tvého muže s jeho bejvalkou a samozřejmě rozhovor chlapečka s vámi dvěma - to vám ale vysvětlí psycholog. (A tchyni máš také rozumnou. :) )

Nikdo neradí být studený čumák. Ale aby se to z kategorie vztahu negativního ) vzájemně)ú přelilo do pozotivního, tak je třeba nejprve dosáhnout toho neutrálu. Což půjde mnohem snáz, když přestane tlačit a stáhne se. Pomůže to jak jí, tak dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
1.7.20 10:31
@Lama Lama píše:
Nikdo neradí být studený čumák. Ale aby se to z kategorie vztahu negativního ) vzájemně)ú přelilo do pozotivního, tak je třeba nejprve dosáhnout toho neutrálu. Což půjde mnohem snáz, když přestane tlačit a stáhne se. Pomůže to jak jí, tak dítěti.

Lamo, většinou s Tebou vždy souhlasím, Tvé názory se mi prostě líbí. Tentokrát ale ne. Podle mne ta situace není vůbec negativní. Z pozitivní (taková byla doposud) se změnila na chaos. Protože chlapeček má v hlavičce evidentně chaos. A o něho v první řadě jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
1.7.20 10:42
@BeaL píše:
Lamo, většinou s Tebou vždy souhlasím, Tvé názory se mi prostě líbí. Tentokrát ale ne. Podle mne ta situace není vůbec negativní. Z pozitivní (taková byla doposud) se změnila na chaos. Protože chlapeček má v hlavičce evidentně chaos. A o něho v první řadě jde.

Hele, já ti nevím, mě z jejích příspěvků přijde, že z ní srší zloba na dítě, které neplní její sluníčkovou představu o nové rodince. :nevim: Přijde mi lepší z té představy ubrat, hodit zpátečku, nastolit neutrální vztahy, než se za tou představou furt honit a být frustrovaná z toho, že to neklaplo.

U nás to funguje opakovaně - vždycky, když se rodiče rafnou, začnou soudy a ospody, tak se to prostě vztahu já-oni projeví. Umocnuje se to ještě tím, že přítel má tendenci dělat pošťáka a vzkazovat od ex, co dělám špatně…¨
A co s tím nadělám, nic. Prsotě se stáhnu, sbalim se a zmizim. Funguje to jak péro - když tlačim, oni se odtahují a brání. Když zmizim, začne jim to vadit, že by vlastně taky chtěli do toho kempu, kde jsme my, a zahrát si s námi deskovku, zůčastnit se představení, jet s námi na vodu… A je nám nakonec fajn.
Když nechtěj se mnou být, tak prostě nejsou. Je to problém chlapa. Jestli on potřebuje, abych je hlídala, tak je musí přesvědčit, že se budou chovat tak, aby se to dalo vydržet. Nebo to si to zařídí tak, aby hlídání nepotřeboval.

Že za to to dítě nemůže, že je zmatený a v podstatě může mít zakladatelku rád, to s tebou souhlasím. Ale furt si stojím za tím, že je fajn se v takových situacích sstáhnout a nechat to na tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.7.20 13:15

@Lama Lama souhlas, k tomu bych jeste pridala, ze totéž plati i pro vlastni dite. Jakmile zacne vys.irat, tak se beze zloby stahnout a nevnucovat svuj pohled na vec a nevydirat láskou strasne platí.

• Citovat
  • Upravit
81500
1.7.20 13:38
@PaníKadrnožková píše:
@Lama Lama souhlas, k tomu bych jeste pridala, ze totéž plati i pro vlastni dite. Jakmile zacne vys.irat, tak se beze zloby stahnout a nevnucovat svuj pohled na vec a nevydirat láskou strasne platí.

NO, tak jasně. Ale tam jsou jiná práva a povinnosti. A pokud bude moje vlastní dítě zpruzené, že ho dneska „hlídám“ ( vyzvedávám z kroužku, vedu k doktorce neo buzeruju, aby udělalo věco do domškoly), tak mu zkrátka připomenu, že jsem rodič a nevyvlíkne se z toho ani on, ani já. Řeknu, že má právo z toho být zpruzený, ale ať si to odžije jinak, než tím, že bude prdit mě.
V případě nevlastních dětí by tudle debatu měl vést rodič.

Přirovnala bych to třeba ke vztahu já a mé neteře. Když se mnou nebude chít trávit čas, tak se zkrátka nevyvrátím, nebudu se jim vnucovat. Ale to přeci neznamená, že mým ideálěm je k nim mít chladný vztah a chovat se k nim jak studený čumák. Naopak, vzah máme super,. Stejně tak máme většinu času fajn vztah i s dětmi partnerovými. Ale když to tak není, tak mi přijde fajn tu potřebu se distancovat respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.7.20 13:47

@Lama Lama myslim, ze je velky rodil mezi nextkama bezdetnyma, ktery potrebujou sobe i chlapovi dokazovat, ze to zvladnou, v mnoha pripadech citi potrebu soutezit s vlastni matkou (to jsou ty diskuze o spinavych zanedbanych a jinak zaostalych detech, mmch jsem se ted dozvedela, ze Zloba naseho synka ‚rozmluvila‘ :P ) a tema detnyma, ktery uz dokazovat nepotrebujou, zato ocenej klid a dobrou organizaci.

Kdyz tu jsou bratrancovych deti, tak je aspiraci, aby se najedli, ovlekli, umyli, nezapomnelo se na nejake leky nebo mazani, nic se jim nestalo a sem tam program. Neni tam ten tlak na ukazku, jak to zvladame, jak se mame rádi a jak nam to slusi :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML