Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
euryanta píše:
NOVIRE až tam nebude chodiť jahůdka
EURY, co to tu čtu?
Ahoj, spinká tu někomu miminko celou noc? Malému je půl roku a od narození spinká cca od půl osmé do půl deváte a není vyjímkou když se ráno napapá a pak si ještě hoďku pospinká. Já si fakt nestěžuju jen by mě zajímalo kolik takových dětí je? Přes den si dá tak tři dvacetiminutovky občas hoďku ale to jen když drandíme v kočáku a je zima a nebo když prší ani nemluvim ![]()
Jde o to, že mám kolem sebe spousty maminek se stejně starými dětmi a mám už celkem dost narážek tipu, že mám líný dítě atp.. nevim, ale ve čtyřech měsících se začal točit na bříško, teď si snaží sedat a půl roku mu bude za týden, klidně se odkulí z deky, ruce nohy pořád v pohybu tak přeci nevypadá lenoch
S polovinou těch holek už nemám zájem se stýkat nabaví mě jejich neustále narážky. Dělají to ze zavisti, že ony se v noci holt nevyspí? Kašlu na ně na kozy, ale napadlo mě udělat trochu průzkum spinkavých miminkáčů ![]()
malá též spala od narození podobně jako tvoje miminko,do tří měsíců spala dost i přes den pak se spánek skracoval,teď spí od 20 do 8,30 ráno a po obídku 1,5 hodky někdy ani to ne,užívej si toho že nemusíš v noci vstávat,mě by to totiž asi odrovnalo(asi bych si musela zvyknout) teď jsem zase těhotná tak snad to druhé mimi nebude noční buřič
Jumpin: Tak u nás to tak extrémně úžasné nebylo, ale fungoval krásně režim. Přesně v 20.00 malý usnul, spal do půlnoci, na minutu přesně se vzbudil, pak ve 4 ráno a pak po 2 hoďkách papkal, definitivně vstával v 8.00. Pak v 10 hodin na hoďku a v 15.00 na hoďku spal přes den. Takže to taky šlo a navíc se na to skutečně dalo spolehnout, jak švýcarské hodinky. To, že ti takhle krásně spí znamená jediné: je spokojený, napapkaný, prospívá, nemá žádný zdravotní problém, nemá žádný špatný návyk - je prostě šťastný a spokojený. Podle tohohle naprosto nelze soudit, že je líný! Navíc podle toho co píšeš je naopak ve vývoji rychlý a moc šikovný, vůbec se tím nestresuj a buď šťastná, že máš spokojené miminko!
Neboj, malej spal od narození taky celou noc a defacto prospal i celý den, ve 4m se začal přetáčet, v 6 sedat, v 8 stoupat a v 10m začal chodit, teď mu jsou 2 roky a řádí jak černá ruka, akorát teda se mu nechce na nočník a mluvit, jinak je vychytralej až až a na to, že do půli roka prospal většinu času, to na něm následky nezanechalo.
Prvních 14dníchodil spát v 19.00 se budil ve 2ráno, v 5 a okolo 9 vstával. Po 14 dnech vynechal 2 hodinu a vstával v 5 a v 9.
Po prvním měsíci začal spát od 19.00 do 6-7 nekrmil se a spali jsem i do 11.
Od 3. měsíce vstával v 7 a do 11 ještě spal. ![]()
Teď poslední měsíc před sedmou nevstane,
ale pak už nechce spát. ![]()
jeeeee děkuju už jsem myslela, že jsme z jiný planety. Samozřejmě, že jsem ráda, že chodí zatím sám spinkat a spinká celou noc
Je pravda, že už jsem tak rozmazlená, že když se náhodou probudí trochu dřív a začne na mě z postýlky dorážet dělám, že spim a on chudáček to pak raděj znovu zalomí ![]()
fufiiina: přeju dalšího spinkavého miminkáče
ale jakou máme šanci, že druhé bude spinkáček také ![]()
Náš syn je taky od narození velký spáč
Přes den se mi budil po 3-4 hodinách na krmení a hned zase usnul. Večer jsme mu dávali mlíčko, než jsme šli spát kolem půl 12 a pak se mi budil kolem 5h na další dávku a pak zase kolem 9h. Od 4 měsíců mi vydržel spát celou noc a krmení bylo nejdříve v půl 8 a pak zase chrupal třeba do 11h
Začal mi sedět v 5 měsících, od 8.měsíce chodil kolem nábytku a v roce i chodil.
Mmch tak od roku mi chodí spát mezi 21 - 21.30 a chrní min.do té 8h ráno, ale spíš do 9 ![]()
Jumpin píše:
Ahoj, spinká tu někomu miminko celou noc? Malému je půl roku a od narození spinká cca od půl osmé do půl deváte a není vyjímkou když se ráno napapá a pak si ještě hoďku pospinká. Já si fakt nestěžuju jen by mě zajímalo kolik takových dětí je? Přes den si dá tak tři dvacetiminutovky občas hoďku ale to jen když drandíme v kočáku a je zima a nebo když prší ani nemluvim
Jde o to, že mám kolem sebe spousty maminek se stejně starými dětmi a mám už celkem dost narážek tipu, že mám líný dítě atp.. nevim, ale ve čtyřech měsících se začal točit na bříško, teď si snaží sedat a půl roku mu bude za týden, klidně se odkulí z deky, ruce nohy pořád v pohybu tak přeci nevypadá lenochS polovinou těch holek už nemám zájem se stýkat nabaví mě jejich neustále narážky. Dělají to ze zavisti, že ony se v noci holt nevyspí? Kašlu na ně na kozy, ale napadlo mě udělat trochu průzkum spinkavých miminkáčů
Ty tvoje kámošky ti asi závidí, že se vyspíš, proto mají blbé kecy ![]()
Jojo, my také spinkáme celou noc už od konce 2. měsíce (je nám 5 měsíců), a rozhodně není líný, spíš dost aktivní
Včera když v noci kníkal, a musela jsem vstát, tak jsem byla rozmrzelá, a musím říct, že si opravdu uvědomuju, jaké mám štěstí, a bojím se trochu, že toto se nám s druhým dítětem nepoštěstí
Je to veliké plus, užávej si to, ostatní nám můžou jenom závidět. Ovšem není psáno, že to tak zůstane,může se to ze dne na den, nebo spíše z noci na noc prý obrátit. Jo a zatím pouze kojím, nyní to s mlékem večer není žádná sláva, a stejně spinká ![]()
Line miminko urcite nemas, ja bych na miste tve kamaradky chtela vedet jak to delas. Moje mimi taky vstava minimalne 2× za noc a moc rada bych se taky vyspala. Ted jsem prozmenu vzhuru, protoze mala pres den zvracela a ja se boji, aby se mi neudusila. Tak preji klidne spani
držím palce, aby to vydrželo!!! Moje malá spinkala také nádherně od 6ti neděl se vzbouzela pouze na jedno kojení, to jsem si libovala, ovšem jak miminko roste mění se, zkracuje si spaní, je aktivnější, má sny atd. takže pak najednou rána a malá 6-8měsíců katastrofa, kterou jsem do té doby neznala. nyní má 9m a vzbouzí se 2× na dudlíka, takže naštěstí aspoň tak. Takže užívejte si dokud miminko spinká, myslela jsem, že už to bude jen lepší a opak byl pravdou, co není může být
mění se to ze dne na den ![]()
Ahoj,mě spal Martínek od cca mesice od 22-6h.a teď po té pitomé změně času cca 3t zpět se mi budi ve 3h v noci.a včera vstaval dokonce 2×,před 2.h a pak v 4.30
čím myslíte,ze to může být?kdybych mu v noci vrazula dudlik místo prsa a on usnul,tak to asi hlad nemá,ne?už jsem si zvykla spát celou noc a teď toto ![]()
Ahoj holčiny,
píšu ještě jeden příspěvek. Včera jsem byla u sestry a stěžovala jsem si, že je malý poslední dny dost rozmrzelý během dne a že ho takového neznám. Taky jsem jí říkala, že má problémy s usínáním během dne i večer a v noci se často budí. A ona říká no jo, ale on má nudli u nosu. A já na to hm a taky pokašlává. A ségra říká tak to je jasný, to má určitě nějakou vleklou virózu. Tutově ho bolí v krku a potřebuje svlažit v noci hrdlo. Takže to nevzdávám, třeba zas bude brzo spinkat jak andílek, tak jako tomu bylo poslední tři měsíce. MartinaIrena, syn 8 měsíců