Spinning v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
7.3.11 13:18

Hezký den, já chodím na spinning již dva roky a to pravidelně. Jsem na něm tak trošku závislák. :mrgreen: V lednu jsem otěhotněla a stále na hodiny chodím. Už jenom ale na jednu týdně a šetřím se. Jde mi hlavně o tu atmosféru tam, která je nenahraditelná jiným cvičením. Nejezdím sprinty a jezdím tak, abych nebyla uhnaná. Hlídám si tepovku nejlépe na 150-160. Hodně piju. Doktor říkal, že když jej pojedu na 3/4 tak bych mohla. Každopádně první tři měsíce jsou prý rizikové a je obava z potíží. Prcek však roste podle tabulek a má se dle doktorů k světu. Jen si nedovedu představit, jak tam poskakuje a kope nožičkama a ručičkam když jedu. Dnes jsem viděla ultrazvuk. A ačkoliv má 3cm, tak je dost čilej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.11 10:51

spinning

jsem 32 tydnu a stale chodim dvakrat tydne na spinning. Uplne bez problemu, nesmim se samozrejme prepinat, max. tep 140, nejet na kyslikovy dluh, jedu proste tak abych se ani nezadychala. citim se vyborne, zadny otoky nic, i psychicky se citim skvele, tehotenstvi si uzivam. Prirustek asi 7 kilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.3.11 11:14

millu a můžu se zeptat? Na tepovku 140 jezdíš až teď poslední dobou když jsi ve vyšším stupni těhotenství nebo už od začátku těhotenství???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.11 11:26

od zacatku, a vlastne vzdycky uz asi 6 let. i kdyz jsem tehotna nebyla jsem jezdila max kolem 150. Ono totiz kdyz jezdis vic, tak jsi v anaerobnim pasu a nepalis tuky ale cukry, takze tem co jedou jak blazni, nemuzou popadnout dech a maji predinfarktovy stavy je spinning vlastne k nicemu. akorat pak maji silenej hlad:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.3.11 11:31

Aha. Tak to nic. Já mívám právě průměrně tep na 170. Tak jsem potřebovala vědět zda se to s mimčem může. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.11 11:59

v tehotenstvi max 140! jinak idealni tepovka pro hubnuti 220-vek a z toho 65 - 75% :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.1.14 13:57

Spinning ve vysokem stupni tehotenstvi

Ahoj, myslite, ze vhodne 1-2tydne spinning? Jsem v 8mem mesici a paradoxne se citim asi nejlepe za cele tehu. Proto bych se chtela vratit ke spinningu. Jasny nebudu hopsat, tep si budu hlidat. Spis takova rekreacni jizda. Mate zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
8.1.14 14:10

Chodím na spinning pravidelně a kolikrát je tam vzduch na padnutí, v těhotenství bych tam radši nechodila. Stejně by jsi mohla jezdit jenom v sedě - kopec a rovinku s minimální zátěží. Running, skoky a kopec ze sedla bych s takovým břichem neriskovala.

Jestli máš rotoped, tak jezdi doma na něm nebo si ho od někoho půjč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
8.1.14 14:11

Ještě mě napadlo nějaké těhotenské cvičení, ta větší fitka ho mají běžně. Já jsem chodila do 30tt na břišní tance pro začátečníky a to bylo super. Pak jsem začala znova po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.1.14 14:29

@MUFICE no roted nemam. A doma bych se asi nedokopala. Kam chodim ja, nebo jsem chodila se dychat da. Je tam par lidi, dobra ventilace. Spis se bojim toho randalu :think:

Jj tehu cviceni jsou, jenze nikde nemaji cas, co mi vyhovuje. Vse je treba od 17h a to mam doma starsi dite a chlap se vraci az hodne pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
8.1.14 14:42

Ahoj, ja bych se bala leda toho, ze si budes moc mackat bricho. Chodila jsem v obou tehotenstvi do 7.mes a pak uz mi na tom kole nebylo pohodlne. Pokud mimi moc nestlacujes a hlidas si tep, melo by to byt ok. Od 8.mes jsrm chodila 3× tydne plavat na 50min a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.4.16 10:58
@milka81 píše:
Dobré odpoledne reaguji na příspěvky o spinningu a jako instruktorka schwinn cyclingu a matka dvou dětí a třetího na cestě , si myslím že vaše příspěvky jsou nepodložené a hlavně spinning v žádném případě není anaerobní cvičení , při spinningu by těhotná žena měla používat měřák tepové frekvence a pracovat se zatěží tak aby se sama nezadýchala , já sama jezdím těhotná i jako instruktor a vím že své miminko nijak neohrožuji , protože každý pohyb je pro člověka přirozený šlapaní naopak ulehčuje nohám žílám takže nemáte křeče . O tom že nějaká instruktorka se nechala slyšet že by těhu klientku vyhodila jen jedno špatná instruktorka , těhu klientce se musí věnovat více než ostatním a vysvětlit vše co týče tepovky a samozřejmě zapůjčit měřák . A kvasinky která jedna s těhulek zmínila určitě se spinningem nesouvisí to je spíše otazka někam jinam .

Děkuji za super radu. Moc mi aktivity chybí a moc nevim co dělat/ cvičit v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.25 11:09

@milka81 konečně nějaký normální komentář ❤️ spining v těhotenství určitě neškodí, ba naopak obezita a málo pohybu ano. Spinning nezatěžuje klouby a navíc si můžeš upravit tempo podle sebe, tak aby ti vyhovovalo. Já jsme v 5. měsíci těhotenství a na spining chodím, cítím se potom daleko lépe než abych seděla doma na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
18.3.25 11:26

Co jsem dostávala rady k sportu ja, tak klidne sportovat dal, ale důležité je se u toho nepřehřívat. Takze cardio bych vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí