Spíte a spali jste dohromady s miminky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
27.9.18 09:07
@Králičice okatá píše:
Ahoj, spím s mimčem téměř od narození dohromady. Postýlku s chůvičkou používám občas přes den, když si potřebuju odskočit. Někde tvrdí, že je to vhodné a miminko později bude jistější jinde, že je to rozmazlování… Mně i mimi si myslím to i vzhledem ke kojení vyhovuje… Ale chci se zeptat, v kolika letech pak dítko začlo spát samo v posteli? Jak probýhala separační úzkost, byla silnější nebo slabší? Moc děkuju za zkušenosti.

Spala jsem s oběma dětmi. Se starším do 8 měsíců ( pak mi spadl z postele,tak šel do postýlky) a s mladším skoro do 3 let,ten pak šel rovnou do dětské postele. Na separacku si nepamatuju vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
27.9.18 09:08

Nene, děti mají svojí postýlku, později postel. Občas se prohodíme - 1 dítko k manželovi do ložnice, já místo něj do pokojíčku. Společně v posteli jsme zkusili párkrát a je to očistec, jak se vrtí a okopávají mě. Mám lehké spaní, vzbudí mě každé šustnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
27.9.18 09:11

Staršího jsem se snažila vracet do postýlky, co jsem měla vedle postele, protože jsem se bála, že ho zalehnu. Pak jsem to vzdala, protože se mi nechtělo pořád ho vláčet z postýlky ven a zase zpátky, tak zůstal spát u nás. Mladší spí s náma v posteli od narození - postýlku používáme jen jako zábranu, aby nespadl z postele :-D No a starší šel spát dobrovolně do pokojíčku ve dvou letech, ale jak se mu narodil brácha a viděl, že on jediný spí sám, zase se nakýbloval zpátky k nám (naprosto chápu, já bych sama spát taky nechtěla) :-D Až mladšího přestanu kojit, půjdou spolu do pokojíčku a věřím, že to bude uplně v pohodě. Jen mně pak bude v posteli smutno… :oops: :P A samozřejmě počítám s tím, že když budou špatné sny, splín, nebo jen potřeba tulení, že budou zase zpátky v ložnici a připadá mi to naprosto přirozené a krásné. :palec:

edit: separaci měl ten starší, když jsem ho ještě nutila usínat v jeho postýlce (bála jsem se, že spadne, tak jsem si ho brala k sobě, až jsem šla já spát). byla to hrůza, uspávání trvalo třeba dvě hodiny a stejně se za půl hodiny vzbudil znova a řev. Mladší uplně v pohodě - usínal v naší posteli a žádnou separaci jsme nezažili. ;)

Příspěvek upraven 27.09.18 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.9.18 09:11

Ano, spí se mnou v posteli. Už 8 měsíců

• Citovat
  • Upravit
15995
27.9.18 09:13

Prvniho jsem se poctive snazila davat do postylky, neslo to, spi s nami doted, jsou mu 3 :mrgreen: ale nevadi mi to. Druheho jsem se ani nesnazila :mrgreen: Pres den teda jo, spi v postylce, nebo v satku, nebo na mne :mrgreen: a v noci spime vsichni pohromade. Diky tomu jsem pomerne vyspala (na to, ze mam novorozene). Ja taky nerada spim sama, takze nevidim duvod k tomu nutit deti. Svoji postel starsi ma, nekdy si do ni lehne, ale vzdy pak skonci u nas. Zalehnuti se nebojim a riziko SIDS to nezvysuje. Nekourime, nechlastame, nebereme drogy, nejsme obezni, maleho mam mezi sebou a zdi a davam bacha na polstare a perinu, aby se do niceho nezaboril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.9.18 09:17

Tak já jsem třeba líná ho vracet do postýlky. Chci spát

• Citovat
  • Upravit
9148
27.9.18 09:23

@TMana a dělání dětí úchylné nebylo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.9.18 09:28
@Králičice okatá píše:
Moc děkuju všem za zkušenosti :srdce: . Nám je něco málo přes měsíc a kojíme teď cca 5-7 x za noc asi… Je pro mě pohodlnější ji v noci kojit v leže a nemuset se zvedat. Malá se nestihne ani rozplakat, tak jen odříhneme, uchováne a spíme dál… postýlku používám přes den, když pracuju nebo uklízím a tak… tak mi tam spinká sama s monitorem nebo si hraje… Zalehnutí jsem se bála, ale v porodnici už jsem byla tak vyřízená z nespaní a stálého kojení, že jsem s ní párkrát usla a bylo to super a už nám to tak zůstalo… V postýlce taky párkrát sama usla, ale u mě je spokojenější. Moc mě potěšilo, že si dětičky pak sami dozrají na samostatné spaní v noci, bála jsem se, abych pak neměla závisláčka :oops: .

a postýlku vedle tvé postele mít nemůžeš? Na kojení by jsi ji měla kousíček a svým způsobem by ona měla pocit, že je ve „své“ a pak by jste jen přesunuli postýlku do jejího pokojíčku a pro ni by se vlastně nic nezměnilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
27.9.18 09:30

@winter.gift nebojím, mele se vždycky tak, že neusnu :D u úplně malého miminka bych se asi bála, ale jako malinké spaly dobře a tím pádem u sebe, když začaly jančit, tak už byly tak velké, že v posteli nade mnou měly převahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.18 10:25

Je to o povaze. Nicméně já mám sedmiletou a spí pořád u mě. A skoro sedmikilovy Kocour taky :mrgreen: Jsme spokojeni všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.9.18 15:22

@Králičice okatá
Nerýpu, jen mě to zaujalo - v noci jí nepřebaluješ? Teď, co malej spí, tak taky přebaluju až ráno, ale když se v noci budil, byl pokaždé počuraný nebo pokakaný a nechat ho v tom do rána, oprudí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.18 15:24
@Lara Farseer píše:
@Králičice okatá
Nerýpu, jen mě to zaujalo - v noci jí nepřebaluješ? Teď, co malej spí, tak taky přebaluju až ráno, ale když se v noci budil, byl pokaždé počuraný nebo pokakaný a nechat ho v tom do rána, oprudí se.

Já třeba v noci většinou neprebalovala, pokud tedy nebyla plena na první pohled hodně nacucaná nebo pokakaná. Akorát bych ho tím „aktivovala“ a místo 10 minut na kojení, bych byla vzhůru mnohem dýl.

• Citovat
  • Upravit
3990
27.9.18 18:50

@lucenka
Já taky jela podle stavu pleny, ale musela jsem rozsvítit malé tlumené světlo a mrknout se a tak dvakrát za noc bylo potřeba přebalit. Tzn. stejně jsme vylezla z postele a vstávala.

Plus teda jsem nešika a kojení vleže mi prostě nejde, mám hodně velká prsa, zezačátku jsem měla kloboučky, takže i v noci jsem seděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.9.18 12:12

Ja v noci prebaluji na posteli, mam vedle postele nachystanou takovou rozkladaci podlozku, ubrousky I plinku…a malou lampicku, takze z postele nevylejzam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.9.18 17:58

Příspěvek upraven 09.07.21 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie