Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den maminky…Chci se jen zeptat jestli se tu najde někdo kdo má zkušenost se psaním splátkového kalendáře? potřebuji napsat že žádám o splátkový kalendář a prominutí částky za penále aby to znělo nějak věrohodně. jsem s dcerkou úplně sama a nemám šanci to zaplatit celé říká se že co bylo to bylo a minulost je minulost ale ke mě se to pořád vrací, dnes např. tímto dopisem o správním řízení
![]()
@Denda66 píše:
Dobrý den maminky…Chci se jen zeptat jestli se tu najde někdo kdo má zkušenost se psaním splátkového kalendáře? potřebuji napsat že žádám o splátkový kalendář a prominutí částky za penále aby to znělo nějak věrohodně. jsem s dcerkou úplně sama a nemám šanci to zaplatit celé říká se že co bylo to bylo a minulost je minulost ale ke mě se to pořád vrací, dnes např. tímto dopisem o správním řízení![]()
Ahoj, o jaký se jedná dluh? Například u VZP tato možnost je.
Ano je to VZP..pani říkala že si tam mám napsat ale že mi dají ten kalendář jen na rok což je teda blbý potřebovala bych ho aspoň na 2roky.no a penále prý neví jestli mi odpustí že mám popsat svojí situaci a třeba jo..no já ale vůbec nevím jak to napsat aby to na ně zabralo
@Denda66 Nevím, jestli to není už jinak, bratr to řešil před několika lety a to bylo tak, že nejdříve bylo třeba zaplatit vlastní dluh na pojištění (bez penále) a teprve pak se žádalo o prominutí penále, neodpustili mu tedy celé, ale mám pocit že asi 80% jo.
@j.a.n.i1 píše:
@Denda66 Nevím, jestli to není už jinak, bratr to řešil před několika lety a to bylo tak, že nejdříve bylo třeba zaplatit vlastní dluh na pojištění (bez penále) a teprve pak se žádalo o prominutí penále, neodpustili mu tedy celé, ale mám pocit že asi 80% jo.
takže to platil bez toho penále? ale to asi nežádal o splátkový kalendář nebo jo?
@Denda66 píše:
Ano je to VZP..pani říkala že si tam mám napsat ale že mi dají ten kalendář jen na rok což je teda blbý potřebovala bych ho aspoň na 2roky.no a penále prý neví jestli mi odpustí že mám popsat svojí situaci a třeba jo..no já ale vůbec nevím jak to napsat aby to na ně zabralo
Tak s VZP mám osobní zkušenost - manžel u nich měl poměrně dost velký dluh. Určitě si nech napsat splátkový kalendář - tím dáváš najevo ochotu spolupracovat a situaci řešit. Pro mě je důležité, že splácíš, takže bych se nebála toho poslat jim tam sem tam míň než budeš mít ve splátkovém kalendáři. Důležité je poslat aspoň něco. Ale s tou žádostí o odpuštění penále - to bylo tak, že ji můžeš psát až v případě, že máš splacenou dlužnou částku, takže asi tak… Rozhodně se samotnou VZP se mluvit dá…
@Denda66 To se přiznám, že nevím, myslím, že ne, že si ho udělal sám
ale tím, že jim chodili peníze, tak to nijak neřešili, ale jak píšu, je to už minimálně 5 let možná déle.
No jdu to teda zkusit nějak napsat no snad se to nějak zadaří..díky mojí minulosti je zadlužená celá moje rodina a ted ještě přijde tohle…je to dluh od roku 2009 tak nechápu proč se ozvali až ted..no nic jdu to sepsat.moc děkuji za rady ![]()
@Denda66 píše:
No jdu to teda zkusit nějak napsat no snad se to nějak zadaří..díky mojí minulosti je zadlužená celá moje rodina a ted ještě přijde tohle…je to dluh od roku 2009 tak nechápu proč se ozvali až ted..no nic jdu to sepsat.moc děkuji za rady
Dendo i já jsem tady psala příspěvek jak mě dluhová minulost dostihla. Už je to za mnou. Neboj zvládneš to - začátek vypadá hrozivě a nesplnitelně. Ale neboj - hlavu vzhůru a do toho. Ustojíš to. Já jsem si na každý dluh udělala měsíční rozpis splátek. Platila, odškrkávala každý zaplacený měsíc a ten pohled na to jak dluhy postupně mizí mě držel nad vodou. Nepropadej panice - dobře to dopadne!
Ja to mela nedavno. Mela jsem tam kolem 10tis. Ale prominuti penale se resilo hned na zacatku a ja to prosvihla, tak sem ho musela zaplatit. Nejlepe upelas, kdyz zajdes na pobocku a s nekym si o tom popovidas. Ja sem splacela kazdy mesic minimalne tisic, kdyz slo vic, mohla sem vic
@jančamamča píše:
Dendo i já jsem tady psala příspěvek jak mě dluhová minulost dostihla. Už je to za mnou. Neboj zvládneš to - začátek vypadá hrozivě a nesplnitelně. Ale neboj - hlavu vzhůru a do toho. Ustojíš to. Já jsem si na každý dluh udělala měsíční rozpis splátek. Platila, odškrkávala každý zaplacený měsíc a ten pohled na to jak dluhy postupně mizí mě držel nad vodou. Nepropadej panice - dobře to dopadne!
to jsem ráda že mi někdo rozumí. já jsem ve svých 19 a 20 letech dokázala udělat dluhy za 300tisíc. mamka má kvůli tomu 3půjčky
a nejvíc mě právě štve to že když jsem myslela že už je to všechno za mnou tak bum a dneska přijde tohle..a sem zase tam kde sem byla…
@nikol.ondrášovka píše:
Ja to mela nedavno. Mela jsem tam kolem 10tis. Ale prominuti penale se resilo hned na zacatku a ja to prosvihla, tak sem ho musela zaplatit. Nejlepe upelas, kdyz zajdes na pobocku a s nekym si o tom popovidas. Ja sem splacela kazdy mesic minimalne tisic, kdyz slo vic, mohla sem vic
já mám zaplatit 14tisíc dluh a 9tisíc penále. takže ty myslíš že se to řeší hned na začátku?
@Denda66 píše:
to jsem ráda že mi někdo rozumí. já jsem ve svých 19 a 20 letech dokázala udělat dluhy za 300tisíc. mamka má kvůli tomu 3půjčkya nejvíc mě právě štve to že když jsem myslela že už je to všechno za mnou tak bum a dneska přijde tohle..a sem zase tam kde sem byla…
Sem na tom podobně, splácím hodně dluhů i kvůli manželovi teda. S penězma vůbec nevycházíme
ale konečně nastupuji do práce a budu věřit že to bude pomalu ale jistě ubývat ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
@Denda66 mas to velkou castku? Drzim palce.
no celkem i s penalama asi kolem 23tisíc ale jsem s dcerou sama a mám měsíčně mateřskou 4300 takže to je pro mě hodně velká částka ![]()