Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
obsedantne kompulzivni porucha
takto se to přesně jmenuje.
http://diskuse.doktorka.cz/…psychologie/
dočteš se tam i o tom mití proto se mně to hned vybavilo.
Já si to celé pročetla a jeden týpek mně přišel jak já, že má ty obrazy a prý mu taky nic nepomáhalo pak se nechal napsat Fevarin a prý super.
Brala jsem Prosulpin 250 mg, Esprital 45 mg a Fevarin 100 mg ![]()
Nyni chceme mít těhotenství bez léků. Psychiatrovi se to nelíbí otěhotnět s léky a mám vydržet aspon první 3 měsíce pak by mně je napsal.
Gynekoložka říkala, že ta má maminky co nějaké užívají co se mohou v těhotenství.
Nakonec psychiatr říkal, že aspon at se dostanu na minimální hladinu a pak dodal, ale vy je nepotřebujete se na vás dívám ![]()
Ted neberu prosulpin uspěšně vysazen, beru jen 50 mg Fevarinu a Espritalu 15 mg.
A prý do pul roku budu bez léků ![]()
Beru 2 pulky prášku na noc brala jsem 4 prášky takže pokrok a beze změny
uz ani nedoufám, že jednou začnu básnit ![]()
jaké mají ty léky nežádoucí účinky? Není člověk mimo, ospalý, co přibývání?
No na začátku jsem byla dost ospalá nemohla jsem ani otevřít oči a něco dělat
asi jsem toho brala moc. Esprital je antidepresivum co pomáhá navozovat spánek - brala jsem ho 45 mg ted beru 15 a spím výborně.
Na začátku jsem spávala i odpoledne s malou a furt jsem jen bych spala. Ale zas musela jsem neco dělat. Tak jsem řekla dost a snažila se vydržet. Ted jsem živější než manžel ![]()
Jinak jiné vedlejší účinky nepocituju a po Espritalu se i prý přibírá a taky to tak dopadlo, ale uz jsem to uspesne shodila.
Jo ještě jeden vedlejší účinek to na mně zanechalo:
brala jsem na začátku seropram a orgasmus nikde jak jsme se snažili vůbec to nešlo ani jsem nic necítila
byla jsem naprosto klidná a začlo mně to už vadit, lék nepomáhal furt stejný a ještě sex o ničem ![]()
tak jsem řekla dost psychiatrovi říkat nebudu proč to chci menit řekla jsem mu, že se necítím po něm nej našla jsem si na té diskuzi jednoho týpka co měl taky obrazy a nechal si předepsat Fevarin a ten zabral za necelý měsíc fakt taková uleva když se mně točili obrázky třeba po 5 minutách a stop žádný a sex je perfektní najednou jsem to začla cítit a ted se nám daří 2 orgasmy po sobě ![]()
jinak mimo vůbec jinak bys nemohla pečovat o dítko. S léky vím, že se pak odebírá z péče myslím. Takže proto jsem měla takovej sttrach co mám, že skončím někde uplně sama ![]()
Ahoj,anonymni B
,pokud budes brat antidepresiva,tak Ti miminko nikdo neodebere,to se neboj,jen si najdi pomoc co nejdriv,at spis pak neskoncis v nemocnici sama.Idealni je psychologie s propojenim psychiatrie,pokud Te vysetri psycholog a nazna,ze je potreba leku,tak Te zasle k psychiatrovi a muzou spolupracovat,ale popravde,holky jak najit dobreho odbornika,to snad jen verit,nebo nejake doporuceni.Ja mam nemoc,ktera mi v beznem zivote nebrani,tak moji odbornici s tim nic nedelaji,ale kdyz ja bych potrebovala nakopnout.Taky v podpore co mas doma anonymni B je to dulezite,myslim,ze Ty se s tim musis poprat spis sama,ze Tvuj partner to zrejme moc nechape,coz je skoda,ale asi ma zase jine klady:-),zatimco anonymni A,zavidim,jakeho ma partnera,to pochopeni dela divy.Mne doma vykladali ze jsem psychopat a sestra me posilala do azyloveho domu
,ale clovek se zase obrni a taky toho zvladne vic.Jinak taky obdivuji,ze chcete druhe mimi,ty jo,to ja bych jako taky chtela,ale zatim jen fakt ve snu,asi je to tim,ze nemam zadneho partnera
,zazemi,finance,sve bydleni,proste nic,porad doufam,ze jednou uz to musi prijit a ten pravy se objevi.Taky by me zajimalo,jestli je nejake forum,kde jde si nejak otevrene o tehle psychickych problemech popovidat,popripade i s nejakym odbornikem
.
Ten smajlik s usmevem za tim zadneho partnera,to se jako smeju,ze je jasne,ze nemuzu mit a chtit druhe mimi,kdyz nikoho nemam,ze jo
,holky ja mam pocit,ze jsem tak narocna,ze je tezke se mnou vydrzet,jak me nekdo chce,tak ja nechci jeho,jak me nekdo nechce,nedolejza,tak to me tahne,mama mi rika,ze nejsem vyzraly clovek,ale ja doufam,ze jsem proste jeste nepotkala toho praveho,hm.
holky já mám zase pořád strach z těhu … panický strach, nemáte s tím zkušenosti že? ![]()
Nemám zkušenosti, ale mysli na to co ti to krásného přinese než negativní myšlenky, vždyt přinést krásné miminko na svět je něco úžasného - takže porod neřeš zvládly to všichni rodí se jak o život bude to bolet ale jednou to skončí a ty budeš mít prca u sebe. Já se porodu nestačila bát
A už najednou byl nečekali jsme to měli jsme jit na vyvolání. A ted se bojím porodu, ale i přesto chci mít druhé dítě, protože je to něco úžasného, takže strach sice je, ale není o tolik silnější jak ta touha mít druhé mimčo a vidět jak si spolu hrají. A pokud to nebude chlapeček budu rodit 3× ![]()
Hlavu vzhuru a těš se.
b
Ahoj,
culikatá: manžel má opravdu spoustu kladů, jen prostě tyto věci nechápe, nebo si nechce připustit… Podle něho „si to stačí srovnat v hlavě a mít vůli“. Možná kdyby mě už dřív podpořil v tom vyhledat nějakého odborníka, nemusela bych teď fňukat tady… Ale jinak na něho nedám dopustit ![]()
U tebe myslím, že až najdeš toho správného partnera/otce, tak sama poznáš, že je „správný“ čas a řekneš si, že teď chceš další dítě ![]()
xxx: souhlasím plně s tím, co psala anonymní, neměla jsem lepší období než těhotenství, opravdu
, taky jsem šla na vyvolání, na miminko jsem se strašně moc těšila, porodu se nebála (skoro). Zato teď, bojím se bojím. Ale dítě další moc chci, stojí to za to
Čeho se vlastně na těhotenstí tak bojíš?
Já mám stavy deprese a úskostí ale takové, že jsem myslela, že to skončím… nečetla jsem všechny vaše příspěvky jenom tak letmo, takže nevím kdo jaké má problémy, ale mám 20 let narodila se mi holčička a první co bylo tak mi řekli že má znoubný nádor… dostala jsem taková deprese a úskosti.. protože to byla samá chemoteraipe pořád v nemocnici já prvorodička, ještě poporodní deprese - v nemocnici jsme byli od jejího 9 dne do jejího roka!!! Byly to takové stavy, že jsem ji pomalu i ublížila, jak jsem byla na dně.. viděla jsem tam ty děti, samé hadičky, kost a kůže, zvracení.. teď mám stavy takové, pomalu horší, protože jsme léčbu skončili doudáme, že bude vše ok - je to rok ale jakmile se blíží kontrola na onkologii tak prostě jako bych to nebyla já, nenávis vůči malé, všem, deprese, úskosti hrůza..
Anonymni posledni,
Prosla sis peklem. Ale doufej, ze bude lip. A taky se navahej sverit odbornikovi. Mozna pomuze jen vypovidat se, mozna by byly na miste i nejake leky, hlavne pro to krizove obdobi, kdy jdete na kontrolu. Drz se, mas to tezke. Ale ver, ze na to nejsi sama. Sdilena radost je radost dvojnasobna, sdilena bolest je bolest polovicni!
Ahoj holky,
moc Vám všem děkuji za rady, za podporu.
Vyřešila jsem si to jednou pro vždy, dr mi doporučil sezení ve skupině, byla jsem tam 20× a mám klid.
I jsem se divila, že za tak krátkou dobu to může zmizet. Prášky žádné mi nedal.
Ještě jednou moc děkuji.
Jitka
tim chci rict, ze jak vsude chodim tak mne prijdou ty ostatni lidi uplne zdravy, nerekla bys ze nekdo ve smokingu sedi u psychiatra a resi nejaky problemy. Fakt bys nerekla kolik lidi tam chodi…
Takze hodně štěstí a neboj hlavu ti nikdo neutrhne. Já se dočetla, že to měl i shakespeare tak asi proto mám obrazy jsem asi nějaká umelkyně v básních