Společný účet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3990
30.10.19 08:04

@Zabatko
Tak ono se to zvedá dost plizive… Myslím ceny potravin a tak. U nás nakupuju převážně já a pokud on, tak malé věci typu zapomenuté ovoce, chleba nebo tak. Takže fakt přehled dopodrobna mít nemusí… Ale zase se nedivím… Však já teď taky koukala do rozpočtu a výdaje za jídlo jsem za poslední dva roky musela navýšit o 2000… Přibylo sice dítě, ale to ji jako vrabec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.10.19 08:05
@Ernais píše:
No pokud mu zena zajistuje doma full servis, tak jak by ten prehled mohl mit? Svickova v lednici na sobe nema cenovku, stejne tak vyprane tricko ve skrini.

Já jsem žena co zařizuje full servis a můj chlap má přehled, alespoň orientační, ono i někdy stačí aby byl chlap alespoň průměrně inteligentní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.10.19 08:06
@Lara Farseer píše:
@Zabatko
Tak ono se to zvedá dost plizive… Myslím ceny potravin a tak. U nás nakupuju převážně já a pokud on, tak malé věci typu zapomenuté ovoce, chleba nebo tak. Takže fakt přehled dopodrobna mít nemusí… Ale zase se nedivím… Však já teď taky koukala do rozpočtu a výdaje za jídlo jsem za poslední dva roky musela navýšit o 2000… Přibylo sice dítě, ale to ji jako vrabec…

No my si píšeme výdaje od ledna a za těch 10 měsíců se nám to taky zvedlo docela dost, v našem případě o víc než 2 000,–, ale tak nás je doma 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
30.10.19 08:07

@Zabatko
Nám peníze taky nesponuji, mame to dost v pohodě, i když se snažíme zbytečně nerozhazovat. Ale proste nám vyhovuje mít dva účty. Někomu vyhovuje mít jeden společny… Ani jedno není špatně :kytka:.

Důležité je, jestli jsou peníze v rodině společne a to zdá se, máme obě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
30.10.19 08:10
@Zabatko píše:
My máme taky vlastní výdaje, vtip je v tom, že nás žádného netrápí výdaje toho druhého, takže si je ani nekontrolujeme. Prostě mně fakt přijde podivné ve společné domácnosti s dětmi dělit peníze na moje, tvoje a naše. Brzy by mě z toho kleplo. A kdy jdete do kina, tak se taky domlouváte, kdo koho zve nebo jestli to jde ze společného? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Předpokládám, že nemáte jako my nárazové výdaje v řádů tisíců ;) A my teda nemáme děti o to máme jednodušší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
30.10.19 08:10

@Zabatko
Nás bude za chvíli pět :mrgreen:. Ale miminko, pokud budu moct zase kojit bude mít snad zezacatku. mkale náklady. Horší je, že přijdu o poloviční úvazek, co jsem doteď měla při starším… To finančně zaboli… A hned tak se k tomu nevrátím, děti budou mít od sebe 22 měsíců… Plus teda máme v péči sestru ale te je už 18.

Já evidovála tři roky zpět fakt pečlivě vše, teď už mám jen nastavené částky do kterých se vejít a funguje to krásně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
30.10.19 08:12
@Zabatko píše:
Tvl. to jako fakt? Procenta? V rodině? Koukám, že někteří to fakt dotáhli k dokonalosti. :mrgreen:

No a co ma byt? Kdyz diky tomu ta rodina financne funguje a jsou s tim oba v pohode a nevadi jim to? Tak co je druhym do toho? Muzou si klidne tukat na celo a smat se tomu, kdyz jim to dela radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
30.10.19 08:15
@leylen píše:
Společný účet - resp. když na něm budete napsáni oba dva, nedoporučuji z jednoho prostého důvodu: pokud se s partnerem něco stane (úmrtí), bude účet zablokován a k penězům se tím tuplem nedostaneš :)
Mě partner peníze nechává doma na stole, posílá na účet, nebo dává kdykoliv si řeknu (a opačně), takže stále tvrdíme, že finance máme společné, jen účet máme každý svůj :)
A ty procenta máme doma taky :pankac:Příspěvek upraven 30.10.19 v 08:00

Dobrá připomínka! Tuším, že pak jde vše do dědického řízení a to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
30.10.19 08:19
@Zabatko píše:
Tak mi řekni co to má za smysl, když stejně pak mimořádky platí on. Je to prostě podle mě fakt totální blbost. Nevím, kde společné peníze berou nezávislot, mě chlap nikdy nekontroluje, co jsem koupila sobě nebo dětem.

A to „mimořádné události zaplatí chlap“ jsem samozřejmě myslela tak, že když to není idiot, tak to zaplatí, protože žena nemá. Když je to idiot, tak žena dopadne stejně jako zadavatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
30.10.19 08:19
@Cenarius píše:
Hele a jak do toho zapocitas to, ze on je v praci, aby zajistil rodinu a kvuli tomu s ni nemuze travit vic casu i kdyz by chtel? On je na tom taky bitej, jen naopak.Kazdopadne toto je model pro ty, kteri se absolutne doma nemuzou dohodnout na penezich. Samozrejme lidem, co daji rovnou vsechno na jednu hromadu a dohromady maji uplne vse, tak tohle prijde nepochopitelny ;)

ano, on je na tom bitej naopak, v pořádku, však třeba já osobně si nesmírně vážím toho, co můj muž dělá, i když rodina a hlavně děti leží víceméně na mně, protože on potřebuje být časově flexibilní. Takže je na tom bitej naopak, přesně tak. Proto je ale fér mít jako oba stejně, ne já 2litry a on 8litrů. To je prostě šílený. Pravda, že my máme vše dohromady a je to po mne naprosto nepochopitelný. Úplně je mi líto ženských, co takhle fakt musí žít. I to manžel mi přepošle 10.000, abych vyšla. I to je pro mne nepochopitelný. To se přiznám. Až manžel onemocní třeba a bude doma jen na nemocenské, tak mu zase bude přeposílat žena? Nebo řekne smůla, nemůže hradit svých 70% nákladů, voje věc, jsi bez svých 8000 pro sebe a sáhni do úspor, které jsi udělal. Úplně mimo mé chápáni, fakt. Na co pak je tedy rodina :nevim: problém vidím v tom, že prostě jsou lidi a rodiny, kde se prostě nemůžou dohodnout, kdy muž jede v módu ženské by se jen válely, nic nedělaly a ještě aby jim chlap dával výplatu. Nejvtipnější je to v situaci, kdy je on kamioňák, o své vůli, přestože slíbil ženě, že bude doma a změní práci, tím pádem ona táhne komplet všechno, i veškeré jeho povinnosti a on jí ani nedává peníze. To je neuvěřitelné až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
30.10.19 08:20
@PanenkovaMakova píše:
Dobrá připomínka! Tuším, že pak jde vše do dědického řízení a to trvá.

V bance jde nastavit, že majitel účtu souhlasí s tím, aby s financema mohl disponovat i disponent po jeho smrti. Pak se jen zaznamená stav v době úmrtí pro dědické řízení, ale peníze jsou dostupné pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
30.10.19 08:24
@jipo píše:
V bance jde nastavit, že majitel účtu souhlasí s tím, aby s financema mohl disponovat i disponent po jeho smrti. Pak se jen zaznamená stav v době úmrtí pro dědické řízení, ale peníze jsou dostupné pořád.

Tak snad to ti, kteří mají jedny společné peníze, vědí. Já to třeba nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
30.10.19 08:26
@PanenkovaMakova píše:
To už je několikátá diskuze na téma společné peníze. My máme každý svůj účet a jeden společný, kam posíláme stejnou částku, vyděláváme +- stejně. Každý máme svobodu, nelezem si do peněz, svoje výdaje hradíme každý zvlášť a společné výdaje ze společného. Co muže být jednoduššího? Poplatky za vedení účtu jsou snad v týhle době už pase. Proč se pořád doprošovat peněz od partnera, když to jde takhle elegantně?

jednoduššího může být mít jeden účet, kde chodí obě výplaty a nad kterým mají oba stejná práva. Nic svobodnějšího neznám. Cokoliv jiného je omezení. Nedovedu si představit, že bych před ženou někde ulíval peníze a říkal tomu svoboda a oháněl se lezením do peněz 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
30.10.19 08:26

@Šáruší
Pozor, mě manžel nepreposila, abych vyšla, posílá mi dohodnutou částku že který zajišťují běžný provoz. Mám i své další příjmy i když na rodicaku a měsíčně furt cca 13 000 odkládám. Doteď to bylo víc ale s nástupem na MD jsem přišla o přivýdělek…

Msnzel teď ten trvalý příkaz navysi (změnily se okolností). Když jsem nemocná já, posílá peněz víc. Když je nemocný on, bereme to že SPOLECNYCH úspor plus v případě dlouhodobe nemoci máme sakra dobrou pojistku.

Když jsem s prvním dítětem byla celou dobu na rizikovém těhotenství tak prostě posílal víc.

Nejsem žádná chudinka, které manžel pošle že sotva vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
30.10.19 08:30

@jipo
nespoléhala bych na to :) z 90% nám účastníci pláčou, že nemají jak platit a soudní komisař jim většinou nic nepovolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí