Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Antonie Bolavá píše:
Taky nějak nechápu co je na tom trapného
tak jsem asi divna no. ![]()
Hlavně kdyby se mnou pětiletá dcera nespala, tak bych vůbec nepřišla na to, že má spánkovou apnoe
Tak pro mě je tohle naopak nepředstavitelná věc. ![]()
Moje postel je podle mě místo kam patří manželská erotika, relax, odpočinek… prostě jediné místo v domě, které je jen moje a manžela.
Každý to máme jinak no… ![]()
K otázce nemám co říct, nemám v okolí nikoho kdo by to měl jako zakladatelka. Jen jsem měla nutkavou potřebu sem napsat ![]()
A jo, věřila bych tomu, že švagrová s tchýní se o tom vašem spaní spolu bavily a shodly se na tom, že je to špatně…
To tak většinou tchýně dělají a švagrové se do toho rády pletou ![]()
Mě se zdá divný, když je školák ještě v ložnici s rodiči, natož v posteli. Smát se jí možná budou možná ne, to asi neodhadneme.
Já mám v plánu dát děti, až bude nejstarší předškolák do pokojíčku - ale spolu, samotné bych je taky nedala.
My měli jako děcka taky svůj pokoj a byla jsem za to ráda.
Ale každý si musí najít to své.
@Vemas píše:
no nezlob se na me, ale aby mama mohla na vinko s kamaradkama AZ USPI SKOLAKA, to mi prijde jako trapas
Ale trapas pro koho? Jako ze se za to ma stydet ta matka nebo to dite nebo snad ty kamosky? Moje kamaradky mi to nikdy nekritizovaly ani se nesmaly
proste to tak mam a nejen ja, obvykle jdeme ven bud s kamoskama nebo na veceri s manzelem fakt az deti spi, nic neobvykleho, rekla bych, ze tak to ma rada rodicu. Minuly tyden jsem hlidala deti sousedce, skolaka a predskolaka, odesla na vanocni vecirek taky az usnuli ![]()
Taky je rozdil SKOLAK a skolak, ze. U pubose bych se pozastavila taky, ale sestilete decko? ![]()
@Vemas píše:
no nezlob se na me, ale aby mama mohla na vinko s kamaradkama AZ USPI SKOLAKA, to mi prijde jako trapas
Mne pride trapnejsia predstava ze nechala doma spat sameho skolaka, aby mohla na vinko ![]()
Mimochodem ja si vzpominam, co jsme si rikaly s holkama na zakladce /uz je to pravda tricet let minimalne
/, ze jsme skoro vsichni meli vlastni detske pokojicky, na sidlisti byly byty velke, takze vetsina nas spala ve svym… a vetsina lezla beztak po ranu k rodicum do postele, aspon na prvnim stupni urcite
Aspon ja a moje kamosky to tak mely a nikdo se nam nesmal ![]()
@blumen píše:
@Antonie Bolavá spis bych se bala toho, ze jeste v 11 nebude schopna spat sama, i dyl. Mam tento pripad v rodine![]()
No v 11 u ni muzou prespavat kamaradi ze skoly ![]()
Já bych se třeba s dítětem v poseli nevyspala. Druhou jsem tam měla 6 týdnů z nutnosti a bylo to peklo. Ale máme dětské postele přiražené na naše, takže spíme na společném prostoru. Manželovi chybí spaní v objetí (já tak prostě neusnu), tak si to vynahrazuje u dcer ![]()
Holkám jsou 3 a 1,5 roku a i kdyby jsme mohli, nešli by ještě do pokojíčku. Ale nejdéle v první třídě jo… ale uvidíme, jsou to jen plány ![]()
@Antonie Bolavá my jsme dali maleho do sveho pokoje a svoji postylky ve 4 mesicich..nebylo to nijak nasilne spis nam to vsem pomohlo, rusili jsme se. Ted je nemocnej a predevcirem jsem si ho vzala radsi k sobe, protoze mel moc osklivej kasel (ted je mu rok a pul) a bylo to fakt sileny co on ze spani vyvadel to fakt neslo. Takze za me asi tak, ze si fakt nedovedu oredstavit spat snim a jeste ktomu kdybych mela ty deti tri
ale vazne je ti jen vase vec a pokud vam to tak vsem vyhovuje, vyprdla bych se na to co rikaj ostatni a proste az to prijde tak to prijde a deti treba pak sami budou chtit do vlastniho..pokud vam to tak vyhovuje tak bych asi nic nemenila
Vzit svou dcerku navzdory pouckam a varovani okoli v 6ti mesicich do pstele byl ten nejlepsi napad v nasem spolecnem zivote. Hodne nas to sblizuje, posiluje intimitu a duveru mezi nami. Ted jsou ji 3,5 a spi ve vlastni posteli v pokojicku a ja jsem tam s ni. Postel je rozlozena, mista habakuk a rano k nam denne prichazi i tata. Takze my jsme ujeti sakumprask! ![]()
Manzelsky sex a erotiku si odbyvame v loznici, kde v podstate nikdo nespi. Takze zdejsi podminku „netahat decka do manzelske postele“ jsme splnili. Kdyz je mala u babicek nebo dedy, vsichni se k ni lojzuji do postele. Jako mala jsem spala oddelene a u babicky porad trunila v manzelske posteli jak mi to chybelo. Az do 14. A taky mam cely zivot lepsi (duvernejsi) vztah s nimi nez s rodici. Proste v posteli se buduje duvera a laska
@Antonie Bolavá specialne pro tebe, tez moje svagrova je ucitelka. Ty rady (casto nevyzadane) jsou fakt vyborny. Navic sdilim kazdy tyden 3 hodiny v krouzku keramiky s dalsimi 5ti ucitelkami. Hele, uz je beru s rezervou. Muzi jsou z Marsu, zeny z Venuse a ucitelky rotuji na komete mezi nami a mentoruji ![]()
Příspěvek upraven 28.12.14 v 10:54
Moje má teprve 2 a pul. Měla jsem strašný porod a velkou část těhotenství jsem věčně brecela. Dcerka zůstává občas s dědou u nas. Občas ji má kamoska, která dikybohu respektuje to, jak si to predstavuji ja a vše naprosto v poho. Nástup do jeslí v pohodě..po tom co jsem jim vysvětlila jak to doma máme, tak holku první dva dny uspaly mimo loznici. Lehli si s ní a žádnej problém. A to doteď kojim a v poledne uspavam u prsa. Udělej jak uznas za vhodné.