Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JayLee máme čtyři děti, na to je i náš obr barák malý, aby měly každá svůj pokoj. Jinak si myslím, že pro psychiku malých dětí je to lepší a pro mě samotnou je to příjemnější. Když se mi každá několikrát za noc vzbudí s nějakým problémem, tak bych asi v noci nic jiného nedělala, než běhala z pokoje do pokoje. Že si děti všimnou, že je to jiné, to je mi jasné, jde mi o to, jestli někdo zažil, že by se vyloženě posmívaly. Protože třeba někdo má doma psa a někdo ne a důvod k posměchu to není. Já si to spíš představuju tak, že většina dětí s rodiči spát chce a mohly by to spíš závidět.
Co si o tom myslí ostatní dospělí mě opravdu nezajímá, pokud nebudou tak ubozí, aby se mým dětem za to do očí posmívali
@Antonie Bolavá píše:
Co by na to říkal? Ložnice je primárně určená ke spaní a ne na sexSex se dá provozovat i kdekoli jinde
No loznice je urcena i na ten sex, samozrejme ho muzu delat i jinde, ale pravidelne bych to tak fakt nechtela. Nejak mi tim padem vymizi ta romantika ze vztahu. Mame zname, v loznici s nimi taky uz 5 let spi postupne 3 deti, ten chlap z toho teda rozhodne odvazany neni… Nedavno na to zrovna dosla rec. Manzelka se ho na nazor jaksi neptala.
Hele ja mam dcerku 5.5 je preddkolacka a nikdy se ji nikdo nesmal…a to je to citlivka, hned by si postezovala, ze se neco deje…ano doma chce byt se mnou, ale u babicek vydrzi klidne tyden na prazdninach…
@majdula1 píše:
@blumen Hele ja si to taky nedovedla predstavit - pred detmi jsme s muzem /a psem a kockou/ deset let spali v jedne posteli, sex tamtez, prituleni, probouzeli se vedle sebe…S detma se to zmenilo, ale je to zas jinak hezky. Intimco prece nemusi byt jen po vecerce v manzelske posteli. Gauc uz toho zazil, sprcha a kuchynsky stul taky
ale taky mame jeste jednu postel v obyvaku a kdyz deti usnou…
Az bude hotove patro a detsky pokoj a loznice, bude to zas jak driv. S detma se leccos zmeni, ale nemusi to byt k horsimu a naporadAle chapu, ze ted je tezke si predstavit takovou zasadni zmenu.
No tak u nas taky stridame mista, ale postel je proste nejlepsi, pritulit se po ranu nebo v noci
jen me to zajimalo, i bych na to chtela slyset nazor chlapa, kdyby nemluvil pred manzelkou ![]()
@blumen píše:
No tak u nas taky stridame mista, ale postel je proste nejlepsi, pritulit se po ranu nebo v nocijen me to zajimalo, i bych na to chtela slyset nazor chlapa, kdyby nemluvil pred manzelkou
u nás jsem třeba kluka chtěla z postele pakovat asi před rokem já (teď mu jsou 4 roky) a chlap to odmítl. Že je na to ještě malej, a že je roztomilej, jak chce bt s námi.
No, ja si miminko nastěhovala do postele do tejdne co jsme byly doma…a nějak si nedogedu představit, že jí vystěhuju… já prej spala s našima v posteli do tři let, sestra v postýlce pak když jsem „odešla“ sama a dobrovolně do pokojíčku tak šla se mnou a původně jsme měly jednu větší dohromady… ale na rozdíl ode mě se sestra k rodičům vracela usínat občasně ještě pár let… dost by mě ale překvapilo kdyby se jí navíc ve školce někdo smál kvuli tomu, nás to minulo, nebo mi to aspoň neutkvělo…
@Antonie Bolavá píše:
Já myslím, že ona je hodně dobrá učitelka. Ale prostě v tomhle s ní nesouhlasím
Tak je jedna z těch vzácných ![]()
Mám čtyřletou a spíme spolu v dětském pokoji. V noci se budí a volá mě, většinou proto, že se odkope a neumí se přikrýt.
Zatím mi to nepřijde zlé, mám ráda to tulení před usnutím, vykládáme si, čteme si, teď se mě začíná vyptávat na různé zajímavé věci (zvláštní, že zrovna před spaním - včera se ptala, jak vypadá blecha
) Do těch 5 let bych ale to společné spaní chtěla zrušit. Vidím to tak na léto, to jí bude 4,5. Musím ale říct, že ona e schopná spát beze mě - prostě tam musí jen někdo být. Spala u babičky, spala s manželem, když jsem byla v nemocnici…
Jinak já jsem spala s mamkou do 9 let. Strašně jsem se bála sama. Pak to nějak vyšumělo a se spaním v pokoji nebyl problém. Ale na ten přechod a kdy a proč se to zlomilo si nepamatuju. Ve škole se mi nikdo nesmál, protože to nikdo nevěděl.
@blumen píše:
No loznice je urcena i na ten sex, samozrejme ho muzu delat i jinde, ale pravidelne bych to tak fakt nechtela. Nejak mi tim padem vymizi ta romantika ze vztahu. Mame zname, v loznici s nimi taky uz 5 let spi postupne 3 deti, ten chlap z toho teda rozhodne odvazany neni… Nedavno na to zrovna dosla rec. Manzelka se ho na nazor jaksi neptala.
Hmm
Tak si ten chlap asi měl rozmyslet, jestli chce tři děti, nebo sex kdykoli se mu chce
@majdula1 píše:
Ale trapas pro koho? Jako ze se za to ma stydet ta matka nebo to dite nebo snad ty kamosky? Moje kamaradky mi to nikdy nekritizovaly ani se nesmalyproste to tak mam a nejen ja, obvykle jdeme ven bud s kamoskama nebo na veceri s manzelem fakt az deti spi, nic neobvykleho, rekla bych, ze tak to ma rada rodicu. Minuly tyden jsem hlidala deti sousedce, skolaka a predskolaka, odesla na vanocni vecirek taky az usnuli
Taky je rozdil SKOLAK a skolak, ze. U pubose bych se pozastavila taky, ale sestilete decko?
ja jsem asi divna, ale „uspavat“ 6ti lety dite, ktery je doma s tatinkem mi prijde jako padly na hlavu
Kdyby byl s chuvou, cizim. Tak to pochopim. Ale tohle je na hlavu
@Aries6 píše:
Tak je jedna z těch vzácných
Jj, je fakt dobrá. Co vím, tak děti ji milujou, ona se přípravě na výuku věnuje maximálně, nic nefláká. Ona má se svými dětmi taky dost blízký vztah, ale v posteli je asi neměla no. Nám to vyhovuje
@Vemas píše:
ja jsem asi divna, ale „uspavat“ 6ti lety dite, ktery je doma s tatinkem mi prijde jako padly na hlavu
Kdyby byl s chuvou, cizim. Tak to pochopim. Ale tohle je na hlavu
Tak tam bude ale problém v tom, proč není to dítě zvyklé na tátu. Jako moje holky s manželem usnou
@Antonie Bolavá píše:
HmmTak si ten chlap asi měl rozmyslet, jestli chce tři děti, nebo sex kdykoli se mu chce
Anebo tri deti ve vlastnim pokoji
u nich je to ale tak, ze to rozhoduje manzelka, to je pravda. On jen drzi „hubu a krok“
jde to videt z jeho chovani
@blumen píše:
Anebo tri deti ve vlastnim pokojiu nich je to ale tak, ze to rozhoduje manzelka, to je pravda. On jen drzi „hubu a krok“
jde to videt z jeho chovani
No jestli to tak měli už s prvním dítětem, takže věděl, do čeho jde. Jestli si i přes to udělali další dvě, tak to asi tak těžce nenese. No a jestli si chlap nechá kakat na hlavu, to už je jiná pohádka
@Antonie Bolavá píše:
Tak tam bude ale problém v tom, proč není to dítě zvyklé na tátu. Jako moje holky s manželem usnou
ano, to je dalsi vec. I kdyz je taky divny, ze v 6ti letech neni zvykly na vlastniho tatu, ktery s nimi zije