Společné spaní do kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
28.12.14 10:55

Starsi syn ma skoro tri, mladsi pul roku a spi se mnou oba.. nevidim natom nic divneho.. naopak si uzivam, ze se starsi aspon enkdy prituli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15221
28.12.14 11:04

Já jsem spala s rodičema v posteli do šesti let, pak jsem dostala palandu a ta se mi tak líbila, že jsem jí dala přednost. Zajímavé je, že moje nladší sestra už od miminka raději spala sama, takže já velká s našima v posteli a segra sama v pokojíčku :lol: Svojí dceru jsem měla v posteli asi do tří let, pak jsem jí ještě asi půl roku uspávala v pokojíčku v její posteli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
28.12.14 11:04

Nečetla jsem celou diskuzi. Ale tak asi záleží na tom, jak to máte doma uspořádané. Jestli mají hračky v obýváku nebo mají svůj pokojíček a tak. Sama jsem si všimla, že dnešní děti jsou hodně všímavé - když k nám přijde některý kamarád dítěte ze školky, hezky hned okomentuje, že tu máme flek na zdi (mladší nám ji nedávno oplácal pěkně mastnou ručičkou), okomentují ůklid, pěkně zkritizují hračky, že oni mají lepší atd. Myslím, že by na to společné spaní mohla přijít řeč. A pokud ne v 1. třídě, tak nejpozději tak ve 3. A hlavně když už to o ní jednou někdo ve škole vytroubí, té nálepky trapáka už se nezbaví, ani kdyby začala ještě tu noc spát sama.

Já tedy neznám ze svého okolí žádného předškoláka, který by spal vysloveně s rodiči. Mají svůj pokoj a postýlku, ale k ránu třeba hupnou k rodičům nebo tam mají rodiče velkou postel či matraci a příležitostně tam s nimi jsou. A to jsem byla tedy už i v pár domácnostech dětí ze školky, takže včetně rodiny a přátel mám zkušenost cirka s 15 - 20 rodinami předškoláků. :think:

Jinak náš starší také trpí na noční děsy, takové ty, co z nich nejde vzbudit. Do pokoje k mladšímu jsme ho od nás stěhovali přesně na jeho 4. narozeniny a myslím, že se ty děsy nezhoršily. Spíš naopak, teď už je skoro nemá. Vůbec nevím, jestli to může být pravda, ale napadlo mě, že se třeba i víc v klidu vyspí a to má na ty děsy také pozitivní vliv. Dr. mi radila po noci s děsy nechat ráno dospat (nebudit do školky) a klid… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
28.12.14 11:05

@Antonie Bolavá no me to sice divny prijde, v podstatě asi ta závislost či ne samostatnost ale v zásadě si myslim ze dělej jak uznas za vhodny jsou to tvoje deti a jako pochybuju ze to mezi sebou deti ve škole nějak řeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.14 11:06
@qipa píše:
@Antonie Bolavá specialne pro tebe, tez moje svagrova je ucitelka. Ty rady (casto nevyzadane) jsou fakt vyborny. Navic sdilim kazdy tyden 3 hodiny v krouzku keramiky s dalsimi 5ti ucitelkami. Hele, uz je beru s rezervou. Muzi jsou z Marsu, zeny z Venuse a ucitelky rotuji na komete mezi nami a mentoruji :mrgreen:Příspěvek upraven 28.12.14 v 10:54
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.14 11:09

@Levandule121 holky mají normálně svůj pokojíček, kde mají hračky a oblečení. Jen tam nemají postele a nespí tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.12.14 11:10

@Antonie Bolavá ahooj, do vlastní postele nikdy (možná párkrát nad ránem kdy jsem se chtěla ještě vyspat a bylo to mimino) a pak nás v sedmi měsících doslova vyštvala z ložnice - když tam kdokoliv z nás spal, budila se co hodinu. Po odstěhování spí celou noc.

• Citovat
  • Upravit
85355
28.12.14 11:17

Dotaz na ty, se kterymi spi deti tak dlouho v posteli - co na to rika manzel? To vam nechybi ty spolecne chvilky (sex) v posteli bez deti? Je sice pekne, ze spi 14 leta dcera s matkou v posteli, ale zrejme ta matka nema partnera :think:

Samozrejme at si to dela kazdy jak chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
28.12.14 11:19

@Antonie Bolavá Hele, já ti neporadím. Přímo s tím zkušenost nemám. Ale učila jsem též chvilku na základce plus jak mi děti chodily do soukromé školky, kde se hooldně moc udržují vztahy mezi celými rodinami, všimla jsem si tel velké kritičnosti dnes. Jestlk je to tím, že ty děti jsou rozmazlenější plus mají takové sebevědomí…, nevím. A ano, je pravda, že učitelky lítají na kometě, :mrgreen: ale holky, já byla na začátku v práci ůplně u vytržení z chování dětí! 8o Ta sádovost tam funguje taaak silně! Strašně moc záleží, na jaké děti narazí a jaký duch bude třídě vládnout. Zdravý nebo ne. Naše škola je veliká a můžu říct, že třídy byly diametrálně odlišné. Klidně třída o 30 dětech se skupinou integrovaných dyslektiků a hyperaktivníh dětí byla lepší, než jiná klasická, kde bylo pár zákeřňáků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.12.14 11:28

No školní děti mají svoje postele v naší ložnici :mrgreen:. Dneska už by to bylo v jedné posteli nepohodlné. Ještě ve školce společné spaní v jedné posteli. Nikdo se jim nesmál. Je fakt, že moje děti jsou schopné přespat u babiček, na školce v přírodě. nemají žádné trauma, ale do postele se sáčkují i tetám, babičkám. Já si to vykládám jako rodinnou pospolitost. Mají to v genech, jsme rodina sedláků, co spali všichni v jedné světnici. Když mají děti virózu, beru si je k sobě do postele nahé, já taky, rychleji se vyléčí, jsem si všimla. Zbytečně se podle mě z toho dělá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.14 11:40
@blumen píše:
Dotaz na ty, se kterymi spi deti tak dlouho v posteli - co na to rika manzel? To vam nechybi ty spolecne chvilky (sex) v posteli bez deti? Je sice pekne, ze spi 14 leta dcera s matkou v posteli, ale zrejme ta matka nema partnera :think:Samozrejme at si to dela kazdy jak chce ;)

Co by na to říkal? Ložnice je primárně určená ke spaní a ne na sex :nevim: Sex se dá provozovat i kdekoli jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.14 11:42

@Levandule121 to je fakt, že záleží nakoho natrefí. A taky na jejím sebevědomí, jestli případného útočníka dokáže poslat do háje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 11:48
@blumen píše:
Dotaz na ty, se kterymi spi deti tak dlouho v posteli - co na to rika manzel? To vam nechybi ty spolecne chvilky (sex) v posteli bez deti? Je sice pekne, ze spi 14 leta dcera s matkou v posteli, ale zrejme ta matka nema partnera :think:Samozrejme at si to dela kazdy jak chce ;)

Mojej mame sestra v posteli nevadila, mama bola vdova a otcovi verna az za hrob.
Mne to nevadi, s manzelom sme sa ‚prestahovali‘ do sprchy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.14 11:49
@JayLee píše:
obe moje deti sly ve 3 mesicich do svého pokojika jak první, tak druhé a naopak v tom vidim vyhodu a to oboustranne ;) kdybych nekdy mela treti, tak bych to udelala stejne ;) je to každého do kdy spis se svejma prckama v posteli ale me osobne to prijde divny :nevim:
Ja chci mit v loznici prostor a klid na cokoliv at uz sex nebo tv atd. a každý by mel mit svůj pokojik i kvůli soukromi, kvůli vlastnímu teritoriu a trucovne proste aby mel něco svého a kam se zavrit kde bude mit klid :kytka: mam kluka a holku takze dva pokojíčky jsou jasny jednak vekovej rozdil 4,5 roku a jednak kluk a holka takze byt 4+1 120 m2 plne optimalni :palec: a fakt bych nemenila a i detem to tak vyhovuje :kytka:
Cim později se to spolecne spani odbourava tim je to dle me horsi a jak rikam, me to prijde divny spat s detma v jedne loznici ne li posteli ale věc nazoru takze to neodsuzuju každého vec :kytka:

Děkuju za názor. Mě spíš zajímalo, jestli se děti budou posmívat školákovi spícímu s maminkou. Jinak názory většiny lidí na společné spaní znám. Taky jsem ten názor měla. Dokud jsem neměla děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25170
28.12.14 11:54

Učitelky jsou kapitola sama pro sebe :D Je pár dobrých, ale jsou vzácnost… :D
Já sice nechápu, jak někdo může mít třeba 6 leté dítě v posteli, ale zase dávat 3měsíční do pokojíku :think: Ale každý musí tak, jak mu to vyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí