Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aries6 píše:
Učitelky jsou kapitola sama pro sebeJe pár dobrých, ale jsou vzácnost…
Já sice nechápu, jak někdo může mít třeba 6 leté dítě v posteli, ale zase dávat 3měsíční do pokojíkuAle každý musí tak, jak mu to vyhovuje
Já myslím, že ona je hodně dobrá učitelka. Ale prostě v tomhle s ní nesouhlasím
@Antonie Bolavá píše:
Co by na to říkal? Ložnice je primárně určená ke spaní a ne na sexSex se dá provozovat i kdekoli jinde
a proč bych měla dělat sex někde jinde, na to je manželská postel, a ne někde ukrajovat chvilku, abychom si mohli zasexovat. Děti spaly od několika měsiců ve svém pokojíčku. Jsou již dospělé a to, že spaly brzy samy, na ně nemělo žádný vliv.
Mimochodem ani jeden syn nema problem usnout sam.. starsi jezdi k babicce, kde spi v cestovni postylce, ted pres Vanoce jsme byli u moji mamky, taky kazdy ve sve posteli a bez problemu..
@mojmira píše:
a proč bych měla dělat sex někde jinde, na to je manželská postel, a ne někde ukrajovat chvilku, abychom si mohli zasexovat. Děti spaly od několika měsiců ve svém pokojíčku. Jsou již dospělé a to, že spaly brzy samy, na ně nemělo žádný vliv.
To je asi na každém, jaké má priority. Konec konců manželská poste, kde spím s dětmi, není jediná manželská postel v domě. Každopádně gratuluji, že to na děti nemělo vliv
Moje nejmladší sestra spala některé noci u našich v posteli ještě v 10
.. Každopádně - když šla do školy, tak u nich spala každou noc. Měla vždy svůj pokoj, kde ale začala spát až později..nevím přesně, prostě se mezi 6. - 10. rokem přesouvala postupně
, jednu dobu si přestěhovala postel do pokoje k staršímu bratrovi
, ale stejně tak nějak putovala.. Dnes je jí 23, má svůj pokoj u rodičů, spí buď tam nebo na bytě se spolužačkama.. a „také“ má přítele.. prostě - jak vidno
- z toho docela normálně vyrostla
Moje starší dcera má skoro 5, chodí spávat do své postele do svého pokoje, ale většinou také skončíme spolu ![]()
@Antonie Bolavá píše:
To je asi na každém, jaké má priority. Konec konců manželská poste, kde spím s dětmi, není jediná manželská postel v domě. Každopádně gratuluji, že to na děti nemělo vliv
děkuji ![]()
@blumen Hele ja si to taky nedovedla predstavit - pred detmi jsme s muzem /a psem a kockou
/ deset let spali v jedne posteli, sex tamtez, prituleni, probouzeli se vedle sebe…
S detma se to zmenilo, ale je to zas jinak hezky. Intimco prece nemusi byt jen po vecerce v manzelske posteli. Gauc uz toho zazil, sprcha a kuchynsky stul taky
ale taky mame jeste jednu postel v obyvaku a kdyz deti usnou… ![]()
Az bude hotove patro a detsky pokoj a loznice, bude to zas jak driv. S detma se leccos zmeni, ale nemusi to byt k horsimu a naporad
Ale chapu, ze ted je tezke si predstavit takovou zasadni zmenu.
@JayLee máme čtyři děti, na to je i náš obr barák malý, aby měly každá svůj pokoj. Jinak si myslím, že pro psychiku malých dětí je to lepší a pro mě samotnou je to příjemnější. Když se mi každá několikrát za noc vzbudí s nějakým problémem, tak bych asi v noci nic jiného nedělala, než běhala z pokoje do pokoje. Že si děti všimnou, že je to jiné, to je mi jasné, jde mi o to, jestli někdo zažil, že by se vyloženě posmívaly. Protože třeba někdo má doma psa a někdo ne a důvod k posměchu to není. Já si to spíš představuju tak, že většina dětí s rodiči spát chce a mohly by to spíš závidět.
Co si o tom myslí ostatní dospělí mě opravdu nezajímá, pokud nebudou tak ubozí, aby se mým dětem za to do očí posmívali
@Antonie Bolavá píše:
Co by na to říkal? Ložnice je primárně určená ke spaní a ne na sexSex se dá provozovat i kdekoli jinde
No loznice je urcena i na ten sex, samozrejme ho muzu delat i jinde, ale pravidelne bych to tak fakt nechtela. Nejak mi tim padem vymizi ta romantika ze vztahu. Mame zname, v loznici s nimi taky uz 5 let spi postupne 3 deti, ten chlap z toho teda rozhodne odvazany neni… Nedavno na to zrovna dosla rec. Manzelka se ho na nazor jaksi neptala.
Hele ja mam dcerku 5.5 je preddkolacka a nikdy se ji nikdo nesmal…a to je to citlivka, hned by si postezovala, ze se neco deje…ano doma chce byt se mnou, ale u babicek vydrzi klidne tyden na prazdninach…
@majdula1 píše:
@blumen Hele ja si to taky nedovedla predstavit - pred detmi jsme s muzem /a psem a kockou/ deset let spali v jedne posteli, sex tamtez, prituleni, probouzeli se vedle sebe…S detma se to zmenilo, ale je to zas jinak hezky. Intimco prece nemusi byt jen po vecerce v manzelske posteli. Gauc uz toho zazil, sprcha a kuchynsky stul taky
ale taky mame jeste jednu postel v obyvaku a kdyz deti usnou…
Az bude hotove patro a detsky pokoj a loznice, bude to zas jak driv. S detma se leccos zmeni, ale nemusi to byt k horsimu a naporadAle chapu, ze ted je tezke si predstavit takovou zasadni zmenu.
No tak u nas taky stridame mista, ale postel je proste nejlepsi, pritulit se po ranu nebo v noci
jen me to zajimalo, i bych na to chtela slyset nazor chlapa, kdyby nemluvil pred manzelkou ![]()
@blumen píše:
No tak u nas taky stridame mista, ale postel je proste nejlepsi, pritulit se po ranu nebo v nocijen me to zajimalo, i bych na to chtela slyset nazor chlapa, kdyby nemluvil pred manzelkou
u nás jsem třeba kluka chtěla z postele pakovat asi před rokem já (teď mu jsou 4 roky) a chlap to odmítl. Že je na to ještě malej, a že je roztomilej, jak chce bt s námi.
No, ja si miminko nastěhovala do postele do tejdne co jsme byly doma…a nějak si nedogedu představit, že jí vystěhuju… já prej spala s našima v posteli do tři let, sestra v postýlce pak když jsem „odešla“ sama a dobrovolně do pokojíčku tak šla se mnou a původně jsme měly jednu větší dohromady… ale na rozdíl ode mě se sestra k rodičům vracela usínat občasně ještě pár let… dost by mě ale překvapilo kdyby se jí navíc ve školce někdo smál kvuli tomu, nás to minulo, nebo mi to aspoň neutkvělo…
@Antonie Bolavá píše:
Já myslím, že ona je hodně dobrá učitelka. Ale prostě v tomhle s ní nesouhlasím
Tak je jedna z těch vzácných ![]()
Mám čtyřletou a spíme spolu v dětském pokoji. V noci se budí a volá mě, většinou proto, že se odkope a neumí se přikrýt.
Zatím mi to nepřijde zlé, mám ráda to tulení před usnutím, vykládáme si, čteme si, teď se mě začíná vyptávat na různé zajímavé věci (zvláštní, že zrovna před spaním - včera se ptala, jak vypadá blecha
) Do těch 5 let bych ale to společné spaní chtěla zrušit. Vidím to tak na léto, to jí bude 4,5. Musím ale říct, že ona e schopná spát beze mě - prostě tam musí jen někdo být. Spala u babičky, spala s manželem, když jsem byla v nemocnici…
Jinak já jsem spala s mamkou do 9 let. Strašně jsem se bála sama. Pak to nějak vyšumělo a se spaním v pokoji nebyl problém. Ale na ten přechod a kdy a proč se to zlomilo si nepamatuju. Ve škole se mi nikdo nesmál, protože to nikdo nevěděl.