Společné zdanění manželů + vrácení záloh na daně

249
2.2.12 09:53

odpis z daní+ vrácení záloh na daně

Mám takový blbý dotaz, ale moc tomu nerozumím, tak pokud by tu byl někdo, kdo se v daních orientuje - budu ráda za info :)
Chceme s manželem podat společné zdanění. Já jsem byla byla celý 2011 na rodičovské. Chodila jsem do práce, kde mi odváděli zálohy na daň z příjmů - což by mi měl FÚ vracet. Příjmy mi nepřesáhly 68 tis. Přeplatek z těchto záloh můžem uplatnit i v tomto společném zdanění?
Snad někdo pochopí, co myslím :lol: Díky

Příspěvek upraven 02.02.12 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1900
2.2.12 09:55

Nechci nějak mást, ale mám pocit, že to společné zdanění manželů bylo zrušeno, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
2.2.12 09:57

Ne letost se jde ještě odepsat manželku nebo manžela. Jinak ta částka musí být v hrubém, pokud ano tak nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.2.12 09:59

Společné zdanění manželů je už zrušené dlouho.
odepsat z daní si tě může jako vyživovanou manželku, pokud tvé příjmy nepřesáhly 68tis (do příjmů se počítá mateřská,nemocenská, vyčerpaná dovolená…, rodičák ne)
Stačí jak mu napíšeš čestné prohlášení a manžel ho dá v práci účetní ;) Vrátí mu podle toho, jaké má příjmy a kolik odevzdal na daních,max. je nějakých 24tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
2.2.12 09:59

http://wiki.aktualne.centrum.cz/…eni-manzelu/
snad to pomůže
To společné zdanění bylo zrušeno (nebo to tam alespoň píšou). Ta sleva na manželku či manžela je asi stará záležitost to jsem se učila ještě já na SŠ, takže tam asi změna není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.2.12 10:23

Jéé pardon, já před chvílí pročítala nějaký všemožný info a blbě to napsala… Myslela jsem odpis z daní samozřejmě - omlouvám se za zmatky.
A asi v tom našem případě není problém. On si to FÚ nějak dopočítá…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
29.1.14 12:06

Existuje tohle jeste vubec?

• Citovat
  • Upravit
11955
29.1.14 12:08

NE. Bohužel pro mě a díkybohu pro státní rozpočet  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
29.1.14 12:09

@Moňas.p společné zdanění ne, odpočet na manželku ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
29.1.14 12:10
@wobludka píše:
NE. Bohužel pro mě a díkybohu pro státní rozpočet :mrgreen:

Tak státnímu rozpočtu by to bylo relativně fuk, rozdíl od odpočtu na manželku by vyšel plus mínus nula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
29.1.14 12:12
@j.a.n.i1 píše:
@Moňas.p společné zdanění ne, odpočet na manželku ano.

A co to presne znamena? Jsem na rodicaku skoro 2 roky uz, dekuji

• Citovat
  • Upravit
11955
29.1.14 12:24

@j.a.n.i1 tak jako ta myšlenka jako taková nebyla špatná, ale tak jak to bylo nastavené to vycházelo tak, že společné zdanění dokázalo uplatnit ve výsledku víc lidí než odpočet na manželku (samozřejmě pro někoho vycházelo líp jedno, někomu druhé)… ale není to úplně můj obor, měla jsem k tomu pro informaci pár pojednání, ale šlo to směr koš :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
29.1.14 13:11

@wobludka To jo, ale jak se změnili daňové zákony, tak to ztratilo smysl a dnes by to využilo podobně lidi já tu manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
29.1.14 13:17

@j.a.n.i1 jj rozumím jak to myslíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie