Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Syn byl rychlejší než my popadl magnet ve tvaru ježka(v bříšku ježka malý kulatý magnet) a spolknul ho.A co ted?Má z toho srandu pije čajík a papá piškoty volala jsem už i mamině ta mi řekla že máme hlídat a když tak jet ale že to bez tak zítra vykadí…Dneska kadil tak až zítra …já jsem ale vyděšená zda mu to nemůže nějak ublížit…Nemáte s tím některá maminka zkušenost?Nám se tohle stalo poprvé jinak vše pečlivě hlídám ,aby se právě takové ěvci nestaly…no neuhlídala jsem:(Snad to broučkovi neublíží.
Jak je broučet starý a jak byl ježek velký? To je podstatné… Magnet není sranda, pro klid bych zavolala na pohotovost ![]()
Ajaj, já bych teda určitě zavolala na pohotovost nebo zajela do nemocnice.
ahoj ,jsem zdravotni sestra ,magnetu bych se asi nebala pokud byl malinkaty ,ale spise by mi delaly starosti ty bodliny toho jezka,zda nebyly moc dlouhe,aby mu to treba nemohlo poranit strevo,ale pokud ne tak bych se priklanela k tomu ze to vykadi,pohotovost klidne zavolat muzes oni ti poradi,nevim co malej muze jíst ale pokud mu das neco mastnejsiho…maslo..atd tak by to asi mohlo jit lepe,ale pro tvuj klid zavolej lekare pokud to bylo malinkate tak ti doporuci asi neco podobneho,pokud ale byly bodliny ostrejsi ci vetsi tak to budes mít jistotu,kdyz zavolas lekare,,,,,nedokazu si totiz toho jezka predstavit.at vse dobre dopadne a pak pisni.
Tak rozhodně záleží na věku dítěte a velikosti magnetu. Ale asi bych minimálně zavolala na pohotovost nebo tam jela. Takhle klidná bych teda nebyla.
Jednou jsem viděla nějaký pořad nebo četla článek? už nevím… a tam říkali, že jeden magnet nevadí (samo pokud není velký), průser by byly magnety dva… už nevím proč, ale tohle jsem si zapamatovala ![]()
Kamarádky 3,5 letý syn spolknul pětikačku, v nemocnici jim řekli čekat - tak čekali… a dočkali se
Nic se nestalo, pětikačka byla rozežraná jedna radost ![]()
no pohotovost máme vedle ve městě kdyby byla tady tka neváhám ale malej je už ospalej tak tma zkusím zavolat a uvidíme…ježek bodliny neměl jen čumáš ale ostrý nijak nebyl…nám se žádná nehoda ještě nikdy nestala tak jsem z toho vyděšená a nevím cos i počát malej je v pohodě kouká na shreka a nic jiného ho nezajímá
Já teď nedávno četla, že právě magnet může být problém
Ale určitě záleží na velikosti. Takhle velkého ježka bych nechtěla tlačit ani já, natož prcek
Ale na druhou stranu, děti si často poradí líp než dospělí
Syn spolknul úlomek z plastové lžičky (necelý centimetr), ale řekli mi, že plast by stejně viděli až naMR, tak ať počkám
a ono to vyšlo
druhý den…Tak přeju také šťastný konec, držím palce!
Za minulého režimu se při spolknutí ostrých nebo kovových předmětů doporučoval „babský recept“ - nakrmit ho kysaným zelím. Zelí je vláknité a nenadýmá tak jako čerstvé. V žaludku se ta vlákna omotají kolem předmětu a chrání stěny střeva před poškozením… Zaplaťpámbu jsem to nikdy nemusel aplikovat v praxi…
zkus zavolat at mas klid ,kazdy ma tady jiny nazor,ale lekar je lekar,oni bud poradi nebo prijedou,nic tim nezkazis ,nez si pak neco vycitat doktori jsou tady od toho a jsou za to placení radsi ted nez treba v noci,fakt zavolej jinak budes nervozni celou noc.
Volala jsem na pohotovost a pan doktor říkal že pokud se do zítra do oběda nepokadí tak máme přijet…
Ale stejně nebudu spát.....budu kontrolovat jestli něco prý mu mám dát zelí jenže za rpvé mi ho malej nejí teda ason to kyselé a za druhé tu žádné nemám:(
no tak vidis ja jsem si to myslela,tak pa a pak pisni jakto dopadlo a zda jste jezka uspesne vykadily
ale verim ze ano ,jednou az bude syn vetsi se tomu zasmejete. ![]()