Spolužák s ADHD napadl moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
9.2.16 21:26
@MartinKa36 píše:
Hele berete to jako modlu, když dítě s ADHD hodinu po tělocviku někoho napadne protože při tělocviku ho vybil, tak to není impulzovité chování ale je to proto že se všichni okolo dítěte tváří že je v pořádku že čas od času někoho zmlátí protože má ADHD a nemůže za to.

Špatně jsi to pochopila, já nikoho neomlouvám. V pořádku to není. Jen tvrdím, že nevíš o čem mluvíš. Na mou otázku jsi radši neodpověděla. Každé díte s ADHD je jiné a ne každé je impulsivní. Odsoudit je velmi lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.2.16 21:27
@MartinKa36 píše:
Pokud to nechají rodiče oběti jen tak tak to stačí, pokud do toho budou rejpat tak musíte doložit že jste udělaly vše aby ke zranění nedošlo. A mimochodem když dítě s ADHD skope spolužáka v šatně tak že skončí na JIP tak to není úraz.

Jistě, že doložíme. To se neboj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
9.2.16 21:28
@Tee34 píše:
@MartinKa36 abych ti nastínila třeba mého syna. Ci, ze nesmí ublizovat sobě ani nikomu jinému, ale jakmile se mi zatmi tak je zle a stačí když je brácha první např. v běhu. Když za to dostane na zadek je to mnohem mnohem horší a podotýkám, ze je lekovany a doma režim.

Ale jeho jednání je impulzivní, nečeká x hodin na vhodný okamžik a pak bráchu nezmlátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
9.2.16 21:29
@hanka.br. píše:
V první řadě poučit své dítě o tom, aby se mělo na pozoru, spolužáka neprovokovalo a respektovalo jeho problémy. V každém kontaktu s tímto chlapcem nevidět projev agrese způsobené ADHD (protože být k sobě agresivní umí i naprosto zdravé děti), ale naučit své dítě předcházet kolizním situacím. Co si budeme povídat, děti (zdravé) nemají daleko děti s ADHD pěkně provokovat, protože pak mohou být těmi napadenými chudáčky nebo je prostě jenom baví dívat se na to, jak někdo nezvládá emoce.(tím teď nemyslím tvé dítě, ale obecně).

Tedy toto je tak pitomá impotentní rada, jako když v Německu říkají, že se máte od uprchlíků držet na délku paže. Ale @hanka.br. má vlastně zároveň naprostou pravdu, tohle prostě je doporučení, ačkoliv absolutně bezzubé.

Nechci vás nikoho děsit a malovat čerta na zeď, ale kružítek a nůžek v obličeji přibude společně s inkluzí. Je třeba si na to zvykat. Není v silách učitele toto 100% ohlídat a ADHD bude ještě krásnej ohřejváček proti tomu, co se všechno navalí za materiál ze zvláštních. Já jsem učila v obou školách a zažila jsem toho hodně. Včetně neuvěřitelně agresivních dětiček s dg. ADHD, které ubližovaly a šikanovaly celou třídu i spolužáky mimo třídu, měly zakázaný vstup do družiny, na oběd docházely separé, ale stejně jim nikdo nic nemohl udělat, protože ony měly „ten papír“. Nepomohl ani pasťák, psycholog, nejrůznější poradci, nic. No a samostatnou kapitolou pak jsou cikáni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
9.2.16 21:31
@Anonymní píše:
I ty bys mluvila jinak, kdyby ti dítě přišlo domů opakovaně napadené nezvladatelným spolužákem.Ja trochu vychladla, dnes se situace ve škole řešila, díkybohu, i když jsem přesvědčena, že se incidenty budou opakovat. ADHD je pravděpodobně jen prvotní problém, hlavní příčinou je, že chlapeček je nezvládnutý sprateček bez mantinelů - což mu v důsledku ubližuje ještě víc než jeho agresivita vrstevníkům.
A já se budu modlit ať to ještě těch zbývajících pár let vydržíme bez úrazu.

Já ti rozumím a jako rodiče tě chápu :kytka:. Ale u vás evidentně není problém jen v ADHD, ale i v chlapcově rodině, což je horší. My se synem snažíme pracovat, jezdíme na školení a semináře přes půl republiky a i tak to není jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 21:32

Pokud dítě je takto agresivní, mělo by mít asi medikaci, ovšem těžko posoudit, co ho k tomuto činu přimělo, mohl ho někdo naštvat. Já mám sítě s ADHD, ale nikomu by neublížil, má rád přírodu, zvířata a lidi…

• Citovat
  • Upravit
30419
9.2.16 21:33
@Pinkie píše:
Tedy toto je tak pitomá impotentní rada, jako když v Německu říkají, že se máte od uprchlíků držet na délku paže. Ale @hanka.br. má vlastně zároveň naprostou pravdu, tohle prostě je doporučení, ačkoliv absolutně bezzubé.Nechci vás nikoho děsit a malovat čerta na zeď, ale kružítek a nůžek v obličeji přibude společně s inkluzí. Je třeba si na to zvykat. Není v silách učitele toto 100% ohlídat a ADHD bude ještě krásnej ohřejváček proti tomu, co se všechno navalí za materiál ze zvláštních. Já jsem učila v obou školách a zažila jsem toho hodně. Včetně neuvěřitelně agresivních dětiček s dg. ADHD, které ubližovaly a šikanovaly celou třídu i spolužáky mimo třídu, měly zakázaný vstup do družiny, na oběd docházely separé, ale stejně jim nikdo nic nemohl udělat, protože ony měly „ten papír“. Nepomohl ani pasťák, psycholog, nejrůznější poradci, nic. No a samostatnou kapitolou pak jsou cikáni…

Ty a tvoje katastrofické scénáře tady ještě chyběly :mrgreen: :mrgreen: Inkluzi odložili, tak buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
9.2.16 21:38

Zrovna podobnou věc řešila moje švagrová, která se tedy specializuje na autisty, s kamarádkou. Jejího syna napadl spolužák s ADHD kružítkem do obličeje. Jsou to strašně složité situace a dopad nešťastně vedené inkluze. Bohužel ve třídě s 28 i více žáky není učitelka ani při sebelepší snaze schopná ohlídat všechno a to se netýká jen dětí, kteří mají nějaký problém, ale třeba i šikany. Je dobře, že to učitelka řeší, evidentně o situaci ví, ale neohlídá všechno. Určitě je Vaše dítě instuované, ale pokud byste se bála dalších incidentů je jedinou možností odejít na jinou školu, kde samozřejmě není žádná záruka, že se tam neobjeví jiný problém. Tady není žádné konečné řešení, které by chlapce s ADHD odstranilo z kolektivu, jak byste si asi přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.2.16 21:38

@MartinKa36 jak kdy. Někdy je to opravdu impulzivni a někdy mu trvá déle než mu vůbec něco dojde a pak se pomsti. Tím se nikoho, ale nezastavam druhá věc je jak se k dítěti stavi rodiče. Víš js například dělám co se dá aspoň tedy doufám, ale kolikrát jsem zoufalá, jelikož vím, ze on sám se trápí a kolikrát si na něj děti ukazují a posmivaji se mu a kolikrát i dospělí jedinci, jelikož si myslí, ze je to nevychovany spratek. Hrozně špatně kroti své emoce, neví co kdy je správné říct. Vi, ze se dospělým do řeči neskáče, ale stejně to dělá atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
9.2.16 21:40
@hanka.br. píše:
Ty a tvoje katastrofické scénáře tady ještě chyběly :mrgreen: :mrgreen: Inkluzi odložili, tak buď v klidu.

Inkluzi odložili? A tos četla kde? Nová vyhláška 27/2016 už je schválená s platností od 1.9. 2016 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.2.16 21:41

A co vím je pro takovéto děti lepší škola, kde je menší počet žáků ve třídě. Ve velkém kolektivu nezvládají své reakce ani emoce je to pro ne ve velkém kolektivu složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
9.2.16 21:42

@hanka.br. Akorát se tomu teď neříká inkluze, ale společné vzdělávání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
9.2.16 21:42
@hanka.br. píše:
:mavam: Já jsem praktik, u nás na škole to je prostě realita. Kolikrát mě napadlo, že bych jako rodič nebyla klidná, kdybych jako matka měla dítě ve třídě s nějakým takovým šílencem (pardon za nekorektní výraz), u kterýho prostě pravidelně jednou za čas dochází k výbuchům agrese a je mu šuma fuk, kdo je na ráně. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 21:43
@hanka.br. píše:

Ale inkluze opravdu nepřinese naprosto nikomu nic dobrého. Že je odložena mi uniklo, máš zdroj?

• Citovat
  • Upravit
1444
9.2.16 21:44
@Anonymní píše:
Ale inkluze opravdu nepřinese naprosto nikomu nic dobrého. Že je odložena mi uniklo, máš zdroj?

Není to pravda, to vím určitě, už je to schválené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí