Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nainuvo - děkuji moc , že máš semnou trpělivost..
je asi fakt, že už se s tím nedá nic udělat, protože už krvácím 2dny a možná si to vsugerovávám, ale už se ani necítím jako těhotná. Mi na ultrazvugu dr viděl gestační váček 6mm. Tak uvidíme jak to dopadne.. Jsem z toho špatná
Za jak dlouho jste se pak s manželem/přítelem snažili o další mimi?
No dva dny už je taky dost. Jestli chceš mít jistotu, klidně někam zajdi, na ultrazvuk a pod. ale je možné, že se tě pokusí dotlačit do revize. Kdy jdeš na kontrolu ke gyndaři? Měl by ti udělat kontrolní ultrazvuk.
Jinak snažit jsme se začali hned a hned se povedlo
Vzhledem k tomu, že potrat proběhl bez problémů. Dr sice říkala jeden cyklus počkat, ale no.. Každej říkal, jak je to pohnojený a bylo.
Začalo to tak, že jsem ve středu odpoledne začala slabě krváce.. tak jsem okamžitě jela ke gyndařovi.. tan říkal, že je to tak 50 na 50. A že bud se mimi udrží a nebo ne, že s tím nic neuděláme. Včera bylo krvácení(takové hlenovité krvácení.. jiné než u MS) silnější i bolesti dneska jsem mu volala volat.. a říkal mi, že se mám za nim stavit až v pondělí at tomu nechám volný průběh, že tělo by se mělo s tím vyrovnat samo..
No… asi se špatně uhnízdilo, nebo oplodnilo, tak držím pěsti, aby ses dobře vyčistila. Zase na druhou stranu je pátek, dobrá možnost ještě navštívit lékaře, pokud váháš.Abys neměla výčitky. Ale asi se s tím už moc nesvede. Očividně tam bylo něco viditelného- když Dr rovnou řekl, že je to 50:50.
Protože - v prvním těhotenství jsem začala špinit a dr řekla, že se nevyvíjí a že je to zamlklé.
V druhém těhotenství jsem začala taky špinit a dr řekla, že je všechno v pořádku a že se mám jen šetřit a napsala mi ascorutin. Takže oni to poznají.
Ted když si to zpětně promítám tak asi máš pravdu.. proteže proč mi třeba nedal nějaké léky.. a říkal, že se to ted tak prostě stává.. Ja býdlím v ostravě.. a doktora mám až v těšíně.. nějakých 40 hm.. takže k němu už dneska nepojedu, ale kdyby mi bylo hůř tak asi zajedu na pohotovost.. ikdyž je to jak popisuješ Ty.. bolesti jako u MS jenom občas a tak 2× silnější.. že bych u toho omdlévala to ne..
Tak to je zatím dobré, neboj se vzít něco na bolest, zachumlej se do klubíčka, ať máš břicho v teple, ono se to víc uvolní. ![]()
Ahojky já potratila 6× za sebou, ač jsem už nedoufala, zanedlouho rodím, dodnes nechápu příčinu, byla jsem na revizi pokaždý, bolelo mě břicho jako při menstruaci a krvácení jako silnější menzes. Slyšela jsem, že po potratu se má čekat na dvě menstruace. Já jsem dělala delší intervaly, protože mě to už tolikrát psychicky rohodilo, že to nebudu ani popisovat. Věř tomu, že se všechno obrátí v štěstí a na tuhle kapitolu zapomeneš. Držím palečky ![]()
Jeee děkuji už jsem uvažovala co si vzít at se to rozjede pořádně.. už jsem zabalená v dece.. uvažovala jsem jestli si nedat deci vína jestli se to nějak neprokrví.. navíc jsem sama doma.. přítel v práci.. takže depky na mě lezou.. Bylo to sice nečekané mimi.. ale s přítelem jsme se strašně moc těšili.. navíc celá rodina to tak nějak na nás poznala.. takže ted nevím jaké to bude všechno..
Monu- já vím, v člověku vzplane taková naděje a tolik pocitů a pak najednou zase nic
u mě to taky všichni věděli, takže sem si pak připadala blbě, ale není proč. Je to prostě malý neštěstí, bohužel se to stává.
Lucko- teda, 6×?
to mě mrzí, hlavně, že se nakonec zadařilo a přeju hodně zdravíčka
Monu - napadlo mě neměla bys zajít někam na ambulanci do nemocnice? Měla bych strach, aby tam něco nezůstalo a třeba potřebuješ vyčistit, nevím. Měla bys i názor jiného lékaře. Jde o tvoje zdraví ![]()
Nai - děkuju ![]()
Lucko taky přeju moc moc štěstíčka… ![]()
Nainuvo.. jo máš asi pravdu.. prostě se to stalo , a stejně to ted zpětně nijak neovlivním.. hlavně at už je to zamnou.
No na revizi jsem nešla, brala jsem antibiotika, pořád revizi odkládali, až to dopadlo tak. Ale naštěstí, jak vidíš to následky nezanechalo. ťuk, ťuk, ťuk ![]()
Zdravím. Já jsem potratila 2× po sobě. Oba potraty byly samovolně, doma a bez následné revize. Nejdříve začalo slabé špinění, pak se rozjelo krvácení s bolestmi jako u ms a následně ze mně mimi vypadlo. U prvního to bylo 7tt a potrat trval od večera do rána, druhý byl v 10tt a trval skoro tři dny, v tomto případě byly bolesti podobné stahům u porodu. Pak jsem krvácela asi ještě 5 dnů. Podle mudr. pokud krvácení postupně slábne, nepřetrvávají bolesti a nepřidá se teplota a následně do měsíce proběhne ms, znamená to, že si s tím tělo poradilo a není třeba, ve většině zbytečných zásahů. Dobré je začít hned pít kontryhel a brát aalespoň po dobu krvácení železo.
Ahojky.Už mám za sebou taky dva potraty.První 22.1. a druhý 14.3..První byl 6tt miminko nerostlo byl tam jen gestační váček 5mm.Vše proběhlo v pohodě .Krvácela sem asi týden a nemusela na revizi.Druhý už byl o trochu horší a miminku už tlouklo srdíčko,ale přišla sem do jinýho stavu asi 14dní po první potratu a tělo to nezvládlo.Potratila se minulý týden v 7tt.Teď jdem s manželem na genetické testy chci si bejt jistá,že je vše v pořádku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.