Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
snažila jsem se najít podobné téma jako zakládám, ale je jich tu tolik, že jsem se v tom ztratila
Čerstvě jsem zjistila pravděpodobně své těhotenství. K lékaři jdu až za týden. Chci se ho na všechno vyptat, ale týden je dlouhá doba.
Hraju pravidelně squash a badminton. Také jsem chodila cvičit do bazénu na záda. Manžel mi však říkal, že všechny tyto aktiviti budu muset zrušit. Bazén chápu, po pár minutách je mi tam zima a mohlo by dojít k prochladnutí. Ale co ten squash a badminton? Někde jsem četla, že je nutné vynechat otřesové sporty, mezi které tyto dva opravdu patří ![]()
Ahoj,
tak sport prostě na týden vynech a poraď se s doktorem.
Týden se to snad dá vydržet, ne?
Těžko ti poradní někdo jiný než doktor…
Eva
Jasně, týden už je zanedbatelná měrná jednotka. Jen by mě zajímalo co se dá krom těhoteského cvičení, procházek nebo plavání také provozovat. Co třeba rotoped? Mám teď tisíce otázek a nechci se vrhnout na dokotra, který by z toho měl jistě radost
Proto se ptám tady.
Ahoj, řeším něco podobné. Zrovna jsem si zaplatila pernamentku na spinning a zjistila jsem, že jsem těhotná. Včera jsem to zrušila, ale jsem napsaná na zítra, tak nevím......myslí, že kdybych nejela úplně naplno, tak se to snad bude dát. Minulý týden, to jsem ještě nevěděla, že jsem těhu, jsem jela. A dělalo se mi pěkně blbě. Už asi vím z čeho.
Ahoj. Jsem 5tyden dle těhotenske kalkulacky a asi tyden mam bolesti jak pri ms, dr rekla ze je to normální. Neboli to úplně celý den, ale většinu dne ano. Mam vyšší nadvahu a byla jsem zvyklá chodit cvičit, otázkou je, jestli teď mám být kvůli bolestem v klidu nebo to můžu zkusit?
Hele pokud jsi zvyklá, tak klidně pokračuj. V těhotenství je akorát blbost začínat s nějakou aktivitou, když si předtím nic nedělala. A jinak si tělo řekne, kdybys to prehanela může tě třeba bolet břicho. Moje dr říkala ať dělám na co sem zvyklá, že zdravé těhotenství vydrží vše. Já ty první týdny třeba v práci tahala i 100 kilové pacienty, celý den na nohou a dobrý. Potom až dyl mi dr řekla ať nic těžkého netaham. Nebo si vyměn svoje cvičení za nějaké cvičení pro těhotné.
Delej to na co jsi zvykla. Tyhle bolistky na zacatku jsou uplne normalni. Jak u prvniho, tak u dalsich deti.
Jde o to ze naposledy 10.4, potom jsem odjela na dovcu kde jsem otěhotněla, pak si přivezla zánět mocaku a na atb se taky nehnula, takže není zadna forma… I tak můžu?
@Kri27 je to úplně normální a pokud si byla zvyklá cvičit tak hurá do toho
@Kri27 jo jako nevím co cvicis, ale svižnější procházky, plavání, cvičení na fitballu úplně v pohodě. Kdyztak při tom cvičení netahej nic těžkého, žádné vzpirani, posilování, ale normální pohyb neublizi.
Já jsem do 12tt běhala a jezdila na kole. I bych pokračovala, ale ja mam bohužel špatný spodek a tak jsem opravdu ve 12tt radeji se vším přestala a i tak jsem od 18tt lezela jenom.ale to není vina sportu, zo je prostě u mě špatné hrdlo. jinak znama běhala duo 34tt
a jiná zase porad chodila do fitka, cvičil tedy samozrejme jen paže a nohy ![]()
Tak ja chodila i do posilovny, coz mi sama doktorka rekla, ze neni duvod prestat. Tahani tezkych veci vynechavam az ke konci a to jeste kdyz to jde z predklonu. Proc by melo vadit sednout treba na leg press a posilovat nohy
Jo a bricho od druheho trimestru taky ne. Ani volejbal nevadil…
Kratsi pauza nevadi, jestli je telo zvykle rozhoduje mnohem delsi casovy usek. ![]()
@finduska Behani je uplne v klidu…akorat holt clovek postupne zpomali…i kdyby nechtel ![]()