Spravedlivé dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2668
22.11.22 09:19
@Maria37 píše:
Co obnáší ta dohoda, co ti nabízí? Pokud jsi během života rodičů dostala dary/finanční výpomoc a v závěti je, ať se to zohlední, tak proč se tomu bráníš? A pokud se chceš bránit, přestaň to řešit s bratrem a najmi si advokátku, ať ti poradí co a jak.

Mně přijde, že zakladatelka vlastně sama neví, co teda vlastně chce. A asi se sourozencům nedivím, že už mají nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
22.11.22 09:26
@Livi92 píše:
Mně přijde, že zakladatelka vlastně sama neví, co teda vlastně chce. A asi se sourozencům nedivím, že už mají nervy.

Závěť je sepsána, dohoda asi vychází ze závěti, ale zakladatelka chce víc a bratři nechtějí dát nic navíc. Podle mě je to mrhání energie a času všech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.22 11:56

Zakladatelka do toho nevidí a se.ou ji ty tanecky kolem. A hrabání se ve věcech. Zakladatelka se musí konečně pořádně naštvat! :) :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41186
22.11.22 11:59
@Anonymní píše:
Zakladatelka do toho nevidí a se.ou ji ty tanecky kolem. A hrabání se ve věcech. Zakladatelka se musí konečně pořádně naštvat! :) :cert: :mrgreen:

To píšeš sama sobě? :think: podivný styl komunikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
22.11.22 12:36
@Anonymní píše:
Zakladatelka do toho nevidí a se.ou ji ty tanecky kolem. A hrabání se ve věcech. Zakladatelka se musí konečně pořádně naštvat! :) :cert: :mrgreen:

@admin pise sama se sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
22.11.22 12:45
@Keyllah píše:
@vokishka píše:

Nepřipadá mi, sice je to v třetí osobě, ale píše o sobě.

• Citovat
  • Upravit
10863
22.11.22 12:49
@Keyllah píše:

Nekdo takhle hloupe mluvi ve treti osobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
22.11.22 12:50
@vokishka píše:

To neni na nahlaseni, ona pise o sobe co by mela udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
22.11.22 13:11
@Tarena píše:
Nekdo takhle hloupe mluvi ve treti osobe.

aha, no to se pak nedivím, že jsou z jejího způsobu komunikace sourozenci mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
22.11.22 13:13
@Keyllah píše:
aha, no to se pak nedivím, že jsou z jejího způsobu komunikace sourozenci mimo…

No ja to chapu jako reakci, kde se bavite o zakladatelce, taky ve 3.osobe, tak ona se proste pridala, aby vam odpovedela a taky pouzima 3.osobu jako vy.
Nic narocneho bych za tim nehledala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
22.11.22 13:23
@Anonymní píše:

Vždyť v tom příběhu je rozpor snad v každém tvém příspěvku. Pokud podezírám sourozence, že mě chtějí ošidit o poslední krajíček chleba a záměrně mi zabraňovali kontaktu s rodiči před smrtí, tak proč se s nimi scházím na obědy klábosit o životě. Píšeš, že respektuješ rozhodnutí rodičů, ale zároveň už v prvním příspěvku řešíš, že jeden sourozenec dostal tolik a druhý tolik a ten, co má méně, bude vazalem druhého. To si snad oni vyřeší mezi sebou. Tobě vadí hrabání ve věcech, ale sama se v nich rochníš. A už tu tedy zaznělo, co jsi dostala za života darem, že rodiče to brali, že jste v tomhle ohledu vyrovnaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.22 15:29

Jo, píšu o sobě ve třetí osobě. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.22 15:32

Bojím se, respektive nechci podepsat, co navrhují sourozenci. Protože stejně dle mých zkušeností, ať udělám, co udělám, bude to špatně a budou to proti mně moci použít. Kdykoli můžou říct, že mi udělali milost a že jsem neměla nic dostat. Proto nechci.

• Citovat
  • Upravit
20841
22.11.22 15:46

Dobrý deň,

som si na 100% istá, že v tomto prípade sa o trolla nejedná. :kytka:

Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.22 17:48
@Anonymní píše:
Bojím se, respektive nechci podepsat, co navrhují sourozenci. Protože stejně dle mých zkušeností, ať udělám, co udělám, bude to špatně a budou to proti mně moci použít. Kdykoli můžou říct, že mi udělali milost a že jsem neměla nic dostat. Proto nechci.

Z příspěvků co jsem četl jsou podle mě tak dvě možnosti. Přistoupit na zřejmě nevýhodnou nabídku a vyhnout se konfliktu, sice snadná cesta, ale člověk z toho bude mít špatný pocit, že se nechal odrbat. Další možnost je připravit se na tvrdý boj, který zřejmě může zahrnovat intriky a různé nepříjemné věci, protože to asi nebude jen tak. Každopádně bych tohle řešil s právníkem. Jestli se to vyplatí nebo případné lepší vyrovnání je zanedbatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová