Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Betty s tim rict diteti ze se to nerika…No moje mala chodi a rika:„sakra,hubu,mimino se nerika..rika se miminko“ ![]()
mladej začal říkat do prdele, a je to v prdeli
a uměl to i použít ve správnou chvíli (něco mu upadlo - je to v prdeli) …
pomohla totální ignorace, dělala jsem že to neslyším.vydrželo mu to pak chvíli …
Tky nesnáším dospělí chlpi, kteří se považují za hrdiny když před děckem just mluví sprostě. Nejsem teda žádnej svatoušek, ale na pusu si před malím dávám pozor.
Když jsem začla zas jezdit a byla značně nervní z pomalích řidičů, použila jsem parkrát tak jeď ty blbečku
.malej to pak používal taky, ale zásadně tehdy, když jsme zastavili na křižovatce a pod a před námi bylo auto
taky ho to teda přešlo.
Tak ja souhlasim s Jandulkou… sprosta slova ditko pochyti hlavne doma. Male ditko, skolka je jina.
U nas ujede nejhure „do prdele“. I kdyz ted uz se hlidam a ve vzteku jedu „do pr, do pr, do pr“. A syn na to: „Mami, proc rikas do pr?“ ![]()
Bohuzel ode me ma i „blbecku“, jednou jsem jela z pohotovosti se synem v aute, skocil mi pred auto jeden .. no blbecek, pak na me rval co specham a ty pi.o. Zmohla jsem se jen na „blbecku“ a tak to ted mame doma. Jeste ze jsem nepouzila neco horsiho. ![]()
Ze skolky donesl „magor“ a „debil“ ale pouzil to v moji pritomnosti asi 2×.
Prarodice si davali pozor na pusu, ted uz je to horsi. Normalne je opravuju. Ne prdel, zadek… a tak.
Nedelam si iluze, ze slusny bude vzdycky. U takhle malych bych nasadila totalni ignoraci, u skolaku zatim nevim. Ale prede mnou na me mluvit sproste nebudou.
![]()
No, u nás doma to kluci neslyšeli, ale často jsem chodila na návštěvu k sousedům a jejich děti byly značně „kanální“. Dokonce mého staršího syna zasvětili do tajů sexu (teoreticky
), vysvětlili mu, jak je to s Ježíškem a podobně. Dobráci
A on to pak doma šířil dál ![]()
laducha píše:
No, u nás doma to kluci neslyšeli, ale často jsem chodila na návštěvu k sousedům a jejich děti byly značně „kanální“. Dokonce mého staršího syna zasvětili do tajů sexu (teoreticky), vysvětlili mu, jak je to s Ježíškem a podobně. Dobráci
A on to pak doma šířil dál
dada1511 píše:laducha píše:
No, u nás doma to kluci neslyšeli, ale často jsem chodila na návštěvu k sousedům a jejich děti byly značně „kanální“. Dokonce mého staršího syna zasvětili do tajů sexu (teoreticky), vysvětlili mu, jak je to s Ježíškem a podobně. Dobráci
A on to pak doma šířil dál
![]()
![]()
Není nad dobré sousedy
Jinak je to samozřejmě strašné.
Už jsem s nima „rozvázala pracovní poměr“, neříkám občas kafe, cca 3× do roka, ale už je moc nevyhledávám.
sorry jsem včera musela už jít do postele,přítel mi vypnul pc a musela jsem do hajan,prej tu nebudu sedět až do rána, jinak děkuji za příspěvky,jinak jsem se docela nasmála
![]()
Obnovuji diskuzi. Muj manzel nekolikrat rekl pred malym neco fakt sprosteho (kdyz ridil a rozcilil se, opravoval doma neco atd.) a svete div se, ve 26mesicich najendou maly spustil presne to, co slysel u tatinka, kdyz se mu nedarilo
a s uplnou jistotou vyraz pouziva vzdy tam, kde „ma“. Achjo!!! Tolikrat jsem mu rikala, at si na to dava pozor ze uz maly slysi/vidi/rozumi/napodobuje
. Takze jsme napr na hristi, synovi neco nejde a pres cele hriste prvnym hlasem vola „do pie“
. Pouziva to casto. Prvne jsem myslela, ze kdyz na to nebudu reagovat a on uz to neuslysi, zapomene to. Ale uz jsou to 2tydny a PORAAAD, kazdy den to pouziva!!! Dnes jsem zkusila neco jineho a vysvetluji mu, ze je to osklive slovo a tatu mrzi ze to pouzil a nikomu se to nelibi. Nabidla jsem mu za „do pice“ alternativu „ach boze“ kt umi a…ted zase rika „ach boze…NE do pie“
tak prosiiiiim, co mam delat??? Mam to spis ignorovat nebo dale vysvetlovat???
@MiraMoo asi vysvětlovat.. víc moc neuděláš, stydět by se měl táta ![]()
@MiraMoo a zkusit před ním nahlas klet „do pytle!“? Je to podobné, mohlo by se mu to snadno zaměnit. Neupozorňovat ho, že to má říkat, ale sami to říkejte co to jen půjde. Nebo jinou alternativu, kterou jste ochotni tolerovat…ale nejít tedy přes něj.
@MiraMoo Ahojky, promiň…asi ti nic neporadím. Děti nemám - zatím na cestě, ale opravdu jsi mě tady dneska nejvíce pobavila…„ach boze..NE do pie“
Máte doma teda veselo…
Já budu mít to samé - manžel mluví úplně stejně, když se nedaří, jak by si představoval…
Já bych zkusila spíš „nadávat slušně“ jako schválně, bude si myslet, že je to taky velmi zajímavý..Možná to právě říká, že jste tomu dali tu vážnost a zajímavost. To je se vším
Mám dceru 4 a velmi vzteklého muže a fakt si nedáváme moc pozor, a maximálně říká „prdel“.. to ze školky nosí horší
zřejmě od podobných případů..
@AlphaOmega dekuji
jj, asi ano. Prehlizet - to jsem zkousela uz dooost dlouho a vysledek zadny. On je hodne vnimavy, takze to ma asi uz tak proste spojene a nerika to jen „nahodne“ ![]()
@martina.se dekuji:) dnes jsem s tim zacala a budu v tom pokracovat (ale nebyla jsem si jista, jestli to tim jen nezhorsim). Jooo, to by se mel!!!
on je z toho taky spatny..je jinak hodny, sporadany otec od rodiny
,ale jakmile mu neco nejde, tak prepne a mluvi jak nejaky ozrala z 4.cenove