Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eemii píše:
Co furt mate s tim manzelem??Ten zrejme jen vede chytre reci, ale ruku k dilu za celych jedenact let evidentne nepridal, anebo spatne, kdyz je vysledek toto.
souhlasím
Jsem odpurce fyzickych trestu a rady typu „zmalovat ji a prastit ji tak, ze chyti druhou o chodnik“, jsou podle me extremni a k naprave vychovy nepovedou. To se snizis na jeji uroven a holcicka grazl bude mit maminku agresivni hysterku co ji mlati na ulici. To asi do vaseho konceptu slusne rodiny nepatri. Mne to osobne prijde dost poklesly a byla by to pro me prohra. Myslim, ze Te bude tak akorat nenavidet a tezko se budes se svou povahou, pokud jsi doted reagovala celkem vlidne nebo neutralne, do toho nutit.
Ale jinak bych ji trestala dost, sebrala ji veci, zakazala chodit ven, nic ji nekoupila a pokud se takto chova, tak se s ni nebavila. Dulezite je spojit se s manzelem a tahnout spolu a byt oba stejne dusledni.
Příspěvek upraven 14.06.17 v 09:17
@Eemii píše:Žejo? Asi má jen chytré řeči. Ať se do výchovy zapojí taky.
Co furt mate s tim manzelem??Ten zrejme jen vede chytre reci, ale ruku k dilu za celych jedenact let evidentne nepridal, anebo spatne, kdyz je vysledek toto.
@Eemii píše:často se stává že se dítě chová ke každému rodiči jinak. Znám jednu, kterou už předškolák pošle do hajzlu a plivne na ní. Před tátou vzorňák. Ta ženská mu na hřišti jen 100× řekne, že má přestat, dítě na ní dlabe a nestane se vůbec nic. A dítě to moc dobře ví. Ona asi ne.
Příspěvek upraven 14.06.17 v 09:20
Promiň, ale mě rozesmála věta, kde píšete, že jste oba vysokoškoláci. Znám rodiny vysokoškoláků které mojí nevychované děti. Nezlob se, ale je to vaše výchova. Není to jen o tom, že to slyší ve škole. Mám sice jen šestileté dítě, které také ve škole pochytí od spolužáků sprostá slova. Ale jí stačí vysvětlit, že se ne to neříká a už to od ní neslyším.
Tak v první řadě by ji chytla takovou, že by vzala druhou o zem a za druhé bych naplánovala výlet do diagnostického ústavu a to na nejbližší víkend ať holka ví do čeho jde - to je jako mazec toto když se k rodičům takto chová dítě - male dítě?
![]()
Par facek by ji asi v tech extremne vypjatych situacich neuskodilo. Ale za me ne vic.
@katuska84 píše:
@Borůvka1990
když má manžel pocit, že je máma hodná at veme výchovu do svých roku, jsou oba dva rodičové snad, ne?
Jenže musejí být jednotní, víš? Když je on důsledný, zatímco maminka povolí, tak je to problém, a dost velkej. Děti potřebují důslednost, maminka to nezvládla a teď si tu sype popel na hlavu.
@BloomingGorgeous píše:
Par facek by ji asi v tech extremne vypjatych situacich neuskodilo. Ale za me ne vic.
To sice jo, ale já mám takový pocit, že už je pozdě. V 11 letech je to téměř puberta a to je nejhorší období. Když dostane na zadek za takové chování 6ti leté dítě, může to být dejme tomu, výchovný prostředek v krajní situaci. Ale v 11ti zfackovat dítě, tak to bude ještě horší. Dcerunka bude pěkné kvítko a nechtěla bych ji mít doma v jejich 16ti. Úctu k rodičům ji v tomto věku už prostě nikdo nenaučí.
Je jí 11 let! Mlátí s ní puberta. Nevím co řešíš? Dnešní děti dospívají rychleji. A řekla bych jí, ať se češe sama, že je na to dost velká.
@berusa.m píše:
To sice jo, ale já mám takový pocit, že už je pozdě. V 11 letech je to téměř puberta a to je nejhorší období. Když dostane na zadek za takové chování 6ti leté dítě, může to být dejme tomu, výchovný prostředek v krajní situaci. Ale v 11ti zfackovat dítě, tak to bude ještě horší. Dcerunka bude pěkné kvítko a nechtěla bych ji mít doma v jejich 16ti. Úctu k rodičům ji v tomto věku už prostě nikdo nenaučí.
Taky to nevidim jako reseni, spis jako krajni moznost. Ja jsem proti fyzickym trestum. Nebudu psat, co si o nich myslim, nechci tady rozpoutat nejaky zbytecny konflikt.
Na obranu zakladatelky, ktera to tady schytala od uspesnych matek s hodnymi detmi chci rict, ze nektere deti jsou zalozenim mnohem hure zvladatelne nez jine. Moje kamaradka ma tri deti. Chlapecek byl strasny, ve stylu dcerky zakladatelky. Pak ma dve holcicky a ty jsou jako andilkove, nikdy s nimi nebyl problem, jsou vzorne. Take se jedna o slusnou rodinu a deti byly vychovavany stejne.
@Borůvka1990 maminka nikde o otci nepsala..on ji muže říct, že je měkká a moc hodná, ale to nevypovídá nic o tom, jakou výchovu preferuje on..a jakou vůbec aplikuje
@Dana066 píše:
Je jí 11 let! Mlátí s ní puberta. Nevím co řešíš? Dnešní děti dospívají rychleji. A řekla bych jí, ať se češe sama, že je na to dost velká.
No nějak nechápu
To má být omluvou pro to poslat matku do prd…?
@Dana066 píše:
Tak je pravda, že období puberty je náročné a člověk při tom vypije hodně vína
Jedno už máme za sebou a druhé nás čeká. ALE!!! Nikdy mi dcera nenadávala do blbců, debilů a neposlala mě do prdele! Takové chování žádná puberta neomlouvá. Je to prostě rozmazlený a hlavně nevychovaná fracek. A řešit výchovu v 11ti letech je pozdě.
@Mefag-r píše:
Promiň, ale mě rozesmála věta, kde píšete, že jste oba vysokoškoláci. Znám rodiny vysokoškoláků které mojí nevychované děti. Nezlob se, ale je to vaše výchova. Není to jen o tom, že to slyší ve škole. Mám sice jen šestileté dítě, které také ve škole pochytí od spolužáků sprostá slova. Ale jí stačí vysvětlit, že se ne to neříká a už to od ní neslyším.
Tak to se omlouvám, že jsem to napsala.