Sprosté jedenáctileté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1229
14.6.17 09:38

Tak rozhodně bych v koutečku nikde neplakala, ale milému potomkovi bych flákla takovou, že by ho to snad probralo. A je mi úplně jedno, že se dneska děti nemlátěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.6.17 09:39

@berusa.m přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
14.6.17 09:42

Od kolika může člověk mluvit sprostě? Až od 18ti? Mě to přijde hysterické. Ve škole určitě takhle mluví s kamarády běžně, a asi ještě hůř. Nevíme, jak se k ní matka chová. Nejspíš jí rozmazluje. To, že může mluvit s kamarády jak chce, ale doma to určitě půjde bez sprostých slov si měli ujasnit dřív. Teď zakladatelka jen sklízí plody výchovy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 09:43

Moc všem děkuji za rady i za vynadání :-)
Máme ještě jedno dítě a to je úplně v pohodě. Jsou od sebe o tři roky. Vychovávány stejně.

Ptáte se, co jsem udělala. To víte, že jsem vystoupila z auta. Jenže ona utekla. Nechtěla jsem ji tam honit a dělat nějaké scény na ulici. Už několikrát mi volala a já neberu telefon. Napsala mi sms " Maminko, prosím tě, zavolej mi". Nereaguju na to.
jsem rozhodnutá, že se s ní nebudu bavit. Chci jí dát nějak najevo, že takovej člověk, kterej se ke mě takhle chová mi nestojí za to, abych se s ním bavila.
Jenže problém, je, že já brzy vyměknu.
Můj manžel se právě do výchovy moc nezapojuje. On hodně pracuje. Ale již jsme to spolu řešili a řekla jsem mu, že se to musí změnit. Musí ubrat. Bude méně peněz, ale bude čas na děti. A ty jsou důležitější než peníze…

• Citovat
  • Upravit
21311
14.6.17 09:44

Tak předně bych po jejím návratu domu zasedla ke stolu, řekla ji ze takto tedy ne, sebrala telefon, peníze, net, vycházky a frajerka by uklizela cely byt az by se blyskal. A upozornila, ze pokud ještě jednou toto předvede, tak ji před celou školou stahnu kalhoty a zmaluju zadek. A dodrzela bych to. A zavládl by tvrdý režim. Protože puberta není omluva pro takové chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856

To ja nejdu pro ranu daleko :oops:
V tu chvili bych ji serezala primo na ulici.

Vase dcera asi nutne potrebuje pristup cukru a bice. Tvrde stanovena pravidla a vyhody jen za odmenu. Mozna by neuskodila pres prazdniny socialni izolace od soucasnych kamaradu a spoluzaku. Pripadne nejaky detsky tabor v prirode, nejlepe bez znamych deti. Mate ted dobrou prilezitost pres cervenec a srpen nastolit prisny rezim treba i s „domacim vezenim“ bez internetu, telefonu, PC, televize. Pekne ji zamestnat povinnostmi v domacnosti a cokoliv prijemneho jen za odmenu. Ale musite byt v rodine vsichni dusledni, jinak vas bude mit stale „na haku“.
Dva mesice jsou dostatecna doba, aby si holcicka uvedomila s kym tanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa

Hele, mám desetiletou dceru a je něco podobného jako ta tvoje (jsme taky oba s chlapem VŚ a státní zaměstnanci, ale to je úplně OT). Nedovolí si mě sice poslat do pr…nebo říct, že jsem debil, ale taky lajdák, salámista, ofrklá, vztekloun. Ač je ze mě dneska slušná ženská, pamatuji si, že jsem jako malá byla taky taková a od táty jsem za to byla často bita. A mlj táta byl taky takový a zase dostával od dědy. Naše mladá přestože je totál lajdák a je jí všechno ohledně školy jedno, tak naštěstí bez učení nosí samé jedničky, je sportovně nadaná, oblíbená mezi dětmi, ale prostě hajzlík, no…
Včera po tréninku si mě rozezlený trenér zavolal, že mu řekla po nějaké kritice jejím směrem, že si má nechat kecy na koledu. No nevydržela jsem, mladá dostala 3 pořádný na zadek a musela se mu přede mnou jít odmluvit, do večera jsme s ní s chlapem nemluvili, byla v pokojíčku a brečela, že už to neudělá…otázka je, jak jí to dlouho vydrží…
Taky občas nevím, co s ní, přehnaně měkká myslím nejsem, máme takový kamarádský důvěrný pohoda vztah, ale vyžaduji respekt a vůči nám si tohle prostě nedovolí. Občas má ale podobný úlet na někoho jiného…

• Citovat
  • Upravit
1229
14.6.17 09:45

Zakladatelko, vyměknout teď právě nesmíš. To je cesta do pekel. Drž se a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
14.6.17 09:46
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji za rady i za vynadání :-)
Máme ještě jedno dítě a to je úplně v pohodě. Jsou od sebe o tři roky. Vychovávány stejně.Ptáte se, co jsem udělala. To víte, že jsem vystoupila z auta. Jenže ona utekla. Nechtěla jsem ji tam honit a dělat nějaké scény na ulici. Už několikrát mi volala a já neberu telefon. Napsala mi sms " Maminko, prosím tě, zavolej mi". Nereaguju na to.
jsem rozhodnutá, že se s ní nebudu bavit. Chci jí dát nějak najevo, že takovej člověk, kterej se ke mě takhle chová mi nestojí za to, abych se s ním bavila.
Jenže problém, je, že já brzy vyměknu.
Můj manžel se právě do výchovy moc nezapojuje. On hodně pracuje. Ale již jsme to spolu řešili a řekla jsem mu, že se to musí změnit. Musí ubrat. Bude méně peněz, ale bude čas na děti. A ty jsou důležitější než peníze…

Nebaveni se nic nevyresi.Mate problem a naopak byste meli velmi komunikovat, ne mlcet. Nesnasim to. I mezi partnery - urazeni se a nebaveni se, kde to jsme? Akorat ji naucis dalsi, blbej vzorec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21774
14.6.17 09:47

Tohle zjevne neni dite na mirnou, kamaradskou vychovu.To si zakladatelka mela vsimnout uz driv a pritrvdit-zakazy, povinnosti a hlavne duslednost.
Vsechny deti se nekde pohybuji, neco slysi a vidi, ale je na jejich inteligenci a vzoru z domova, jak si preberou a jak s tim nalozi.Na to, ze to slysi ve skole ci tv bych se nevymlouvala.
Prestat dcerce podlezat, cesat ji apod, a nastolit prisnou vychovu s tim, ze ji jasne vysvetlite, co se vam nelibi a co dela spatne a co nebudete tolerovat.
Zacit s tim hned, s postupujicimi mesici se s ni domluvis cim dal min, narostou ji pubertalni kridla a to bude teprve v jejim pripade neco. Urcite neni takova az ted, mozna jeden vyprask v sesti letech by vas zbavil tohohle vyhroceneho jednani. Nejen vyprask, ale i od mala vysvetlovani, co dela spatne, co uz je pres caru, jinak se jeji chovani bude jen horsit. Nastavit ji jasne hranice.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
14.6.17 09:49

Já nevím, podle mě nějaké zmlácení vůbec, ale vůbec nepomůže. Tak může být něco o čem třeba ani netušíš a co je toho příčinou. Čím víc mě řezali, tím větší chuť jsem měl rodiče vytáčet, to fakt nepomuže, maximálně si ulevíš. Asi bych se obrátil na odborníky, jak zvládnout takhle časnou a hustou pubertu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 09:49
@Eemii píše:
Nebaveni se nic nevyresi.Mate problem a naopak byste meli velmi komunikovat, ne mlcet. Nesnasim to. I mezi partnery - urazeni se a nebaveni se, kde to jsme? Akorat ji naucis dalsi, blbej vzorec.

Komunikovat už jsem zkoušela několikrát. To nepomáhá. Ona si myslí, že když se s ní bavím, že je vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.17 09:51

A co se týká toho česání.. Píšete mi, že se má česat sama.. Asi jsem se špatně vyjádřila. nešlo jen o učesání vlasů. Má dlouhé vlasy a dělám jí zapletené copy. A ty sama nezvládne. nebo Vaše holčičky ano?

• Citovat
  • Upravit
káťa
14.6.17 09:52

Já si i do dneška pamatuju, jak jsem jako dítě (kolem 10???) natruc nevím proč nezdravila lidi. A táta mi dost důrazně řekl, že prostě budu slušně zdravit a hotovo. A šli jsme s tátou a mámou po ulici a naproti nám soused a já mu pěkně nahlas od pli řekla „Dobrý prdel!“.
Vůbec nevím, proč, prostě na vzdor. Do dneška si pamatuju, jak mě táta po ulici honil a seřezal. :oops:

• Citovat
  • Upravit
1229
14.6.17 09:54

Zakladatelko, no tak nepůjde v zapletených copech, ale udělá si ohon… Ale postará se sama o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová