Srovnávání dovedností miminek

45
23.3.20 11:14

Srovnávání dovedností miminek

Dobrý den, zajímalo by mne, jak na tom byly Vaše miminka. Vím, že je každé miminko jiné, proto berte tuto diskuzi jen jako takovou „anketu“. Máme 15 týdenní miminko. Začal se otáčet na bříško, nahlas smát, hodně si povídá a vytahuje a zptáky si dává dudlík, zvedá v postýlce hodně hlavičku atd. Samozřejmě mám ze všeho radost. Ale můj tatka (má malou dceru 4 roky) na všechno odpoví, že ona to uměla už od 2 měsíců, že to není nic, co by dělal předčasně atd, Tak mně zajímá, jak to měly vaše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1288
23.3.20 11:25

Ahoj, tak syn na tom byl podobně, taky tak v těch 4 měs. V něčem byl zas trošku pomalejší. Lozil třeba sám až v 8 měs. Ale pak už to šlo rychle a na první narozky se pustil a šel sám. Za mě v pohodě, ony ty děti ví dobře, co svedou a na co konkrétně ony ještě prostě nejsou připravené. Vidím problém, až třeba v půl roce jen leží a neotáci se třeba ani na bok, tam bych asi zpozorněla. Ale jinak jsem ho nechavala v klidu a vše nakonec přišlo 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.3.20 11:27

Kolem tech 4 měsíců je to takovy prumer no. Neni to nejake zázračně vyspělé dítě, ale ani zaostale :) nas na brise zvedal hlavu v 5 tydnech, do konce sestinedeli ji v pohodě udrzel. Pretacel se nekdy ve 2 a pul měsících, odkdy se smeje presne nepamatuju, cca kolem 3 mesicu, to byla doba, kdy ho zacaly zajimat hracky a hrazdicka. V pul roce pak uz lezl po ctyrech, v 7 měsícìch si sednul, v 8 obchazel nabytek. Zato nam zaostavaji zuby, ty zacly az skoro v 10 mesicich, mluveni taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.3.20 11:27

Ježiš. Vypusť to. Fakt. Uplně se od toho izoluj. Chudáci děti, jen vykouknou a už soutěžej, už jsou pro někoho v něčem nedostatečný :? Máš zdravý šikovný dítě a víc neřeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
23.3.20 11:38

Nezávodím s dětma, je mi úplně jedno kdy co budou umět nebo nebudou a nechávám jim volnost. Teď mi u 4,5 m mimina řekla Doktorka že umí to co půlroční, je to fajn pocit, ale já nic děti neučíme aby to umělý dřív. Umí se otočit, teď nově si strčit nohu do pusy. A křičet.
Pokud ti někdo říká jak to jeho děti uměly dřív, tak fajn řekni že jsou šikovný. Upřímně pochybuju, že se otáčela už ve 2m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.3.20 11:42

A tata trochu nekeca? Me tuhle taky kamaradka presvedcovala, ze jeji syn chodil od 8 mesicu…minule jsem u ni hlidala a cetli jsme knizky a byla tam takova, jak se zapisuji tyhle „pokroky“'…tak ctu, stal v 8 mesicich, chodil v 11 :mrgreen: Hele je to naprosto sumak, ja mam 2 deti, starsi byl tak 2-3 mesice pozadu, mladsi tak v „norme“ nebo lehce pred, kdyz jsou starsi, stejne nikdo nic nepozna. Prvni se narodil o neco driv, vsichni me uklidnovali, ze kolem 2 let se srovnaji i hodne predcasne narozene deti s „normalnimi“ (pokud nemaji nejaky problem samozrejme). Tyhle veci jsou naprosto irelevantni (v urcitem normalnim rozpeti samozrejme), kdyz se podivas na tridu ve skolce a vys, tak houby poznas, kdo se pretacel ve 4 mesicich a kdo ve 2 a kdo v 6. Je to dobre sledovat, VYRAZNE zaostavani je urcite dobre podchytit, ale to rozpeti tam je nekdy dost velke. U mladsiho uz ani nevim, kdy co delal, a to mu je teprve 19 mesicu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.3.20 11:58

Když výrazně nevybočuje, tak nestrovnávej. Já měla dvojčata, jak den a noc rozdílný. V prvním roce výrazně jedna dopředu, pak se to srovnalo a byla zase druhá dopředu. Tam bylo fakt co srovávat. Jedna pásla koníčky od 2 měsíců a druhá asi od 8.
Navíc si každý o svým dítěti nekriticky myslí, že je nejšikovnější, nejchytřejší a nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.20 12:12

Tak bych řekla, že chlap si vůbec nepatuje co dělá dítě ve dvou měsících a co ve dvou letech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15211
23.3.20 12:16

@andysek172 Máš normální šikovné miminko, zajímavé že si tvuj táta pamatuje co dělalo dítě před 4lety, to je nezvykle u chlapa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
23.3.20 12:18
@Kriss Tina píše:
Kolem tech 4 měsíců je to takovy prumer no. Neni to nejake zázračně vyspělé dítě, ale ani zaostale :) nas na brise zvedal hlavu v 5 tydnech, do konce sestinedeli ji v pohodě udrzel. Pretacel se nekdy ve 2 a pul měsících, odkdy se smeje presne nepamatuju, cca kolem 3 mesicu, to byla doba, kdy ho zacaly zajimat hracky a hrazdicka. V pul roce pak uz lezl po ctyrech, v 7 měsícìch si sednul, v 8 obchazel nabytek. Zato nam zaostavaji zuby, ty zacly az skoro v 10 mesicich, mluveni taky nic moc.

No…genialni dítě ;) ja teda proti tomuhle popisu mela degeše. Ale do skoly nakonec nastoupil a projevuje se celkem inteligentne, takze jsem v pohode :mavam:

• Citovat
  • Upravit
37131
23.3.20 12:32

@PaníKadrnožková ja mam obe deti celkem sikovne na pohyb, ale zas pokulhava treba to mluveni, starsi chodil brzo, ale mluvil az ve 3 letech :D kazde dite je jine no a kazde umi driv neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.3.20 13:06

@andysek172 No taky předčasně nic nedělá, je tak nějak přesně v normě bych řekla. Syn se začal přetáčet ve třech měsících, pak měl úraz a přestal a začal teda znovu někdy až po pátém měsíci. Doktorka kontrolovala, zda se otáčí ve čtyřech měsících a vůbec se jí nelíbilo, že se ještě neotaci. Dudlika nevím, kdy si uměl dát do pusy, ale v těch v 15 týdnech si myslím, že to asi už uměl, protože to už si hrál s hračkami a ty strkal do pusy určitě. Smát se taky určitě uměl a kecal něco neustále. Hlavičku nevím, co dělal s hlavičkou, to jsem nikdy moc nesledovala. Ale udržet jí na chviličku uměl od narození, to si pamatuju, že se doktorka divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí