Poradna duly
Jana Čurdová
Zabte mě!!!! Já že to jako spravím, tak jsem tu „polohovací“ věc vyrvala ještě z medvěda a zpátky nejde ani jedno!!! Zkoušela jsem to i kladivem (což bylo taky nesmírně chytrý, mlátit kladivem do umělého chrastítka
). Naštěstí nekřuplo. Ale tamto mi tam nejde narvat!!! Mi mrskne.
CINQ - tak čo sa týka toho mačacieho záchodu, tak až ho budeš mať vnútri v byte, tak určite by mal mať aj strechu, lebo ako písala tuším Tamik, oni keď to zahrabávajú, tak to lieta všade. A do bedničky nie piesok, ale tu sa to volá stelivo, neviem ako po francúzsky, sú to také granule, oni to hovienko tak zhrudkujú a hlavne to toľko nesmrdí a je to hygienickejšie ako piesok. Treba to ale denne čistiť. V nejakých zvieracích potrebách ti určite poradia. No a čo sa týka pohlavia, ťažko radiť, ja mám dve mačky, sú prítulné, milé, ale zverolekár tvrdí, že mačka je divokejšia ako kocúr. Tá jedna teda divoká je, tá druhá je také zlatínko, stále mi behá okolo nôh. A každopádne či mačku alebo kocúra, pokiaľ ich chceš do bytu - vykastrovať, sterilizovať, oni si potom neznačkujú teritórium a ani nevydávajú tie desné zvuky. Ale kocúry sú podľa mňa takí lenivejší. Záleží ale od jedinca, veď aj človek je každý iný a tak je to aj s mačkami.
A čo sa týka rodného listu - skús pozrieť stránku www.obcan.sk či tam niečo nájdeš, ale ja si myslím, že buď si budeš musieť vyzdvihnúť rodný list sama, alebo napr. rodičia alebo niekto kto má splnomocnenie a to asi bude musieť byť overené u notára. Len tak hocikomu to asi nedajú. Ale najlepšie by bolo skúsiť zavolať alebo napísať na príslušnú matriku a dohodnúť sa s nimi. Čo môže byť dosť náročné
![]()
Inak z mojej malej princezny sa stáva veľká diablica, Posledné dni je viac hore ako spí, ale nech by hore bola, ale väčšinu času preplače. ![]()
Dnes ráno zase robila divadlo a to som s ňou chcela ísť okolo 10. hodiny von, zrazu bol pol dvanástej, v izbe bordel, ja hladná, neumytá, niekto zvoní, no prosím pekne sestrička od mojej detskej lekárky
- skoro ma trafil šľak. Tak som ju pekne doviedla do toho bordelu Moja mama už stresovala, že príde sociálka a zoberie mi ju
No ešte také reči mi boli treba. Bohužiaľ, nebol čas upratať. Ale malá revala celú dobu čo tu bola sestrička, tak som jej povedala, že mi to robí posledné dni nonstop, že som sa ešte nemala čas ani najesť a umyť. A je mi jedno čo si myslela, lebo ja som mala už nervy v kýbli.
Monalisa - údaje dodám v pondelok, ideme do poradne, tak nech je to aktuálne.
Mimulik píše:
Inak z mojej malej princezny sa stáva veľká diablica, Posledné dni je viac hore ako spí, ale nech by hore bola, ale väčšinu času preplače.Dnes ráno zase robila divadlo a to som s ňou chcela ísť okolo 10. hodiny von, zrazu bol pol dvanástej, v izbe bordel, ja hladná, neumytá, niekto zvoní, no prosím pekne sestrička od mojej detskej lekárky
![]()
![]()
- skoro ma trafil šľak. Tak som ju pekne doviedla do toho bordelu Moja mama už stresovala, že príde sociálka a zoberie mi ju
![]()
No ešte také reči mi boli treba. Bohužiaľ, nebol čas upratať. Ale malá revala celú dobu čo tu bola sestrička, tak som jej povedala, že mi to robí posledné dni nonstop, že som sa ešte nemala čas ani najesť a umyť. A je mi jedno čo si myslela, lebo ja som mala už nervy v kýbli.
Taky to tak občas máme!!! Jsou dny kdy uvařím, vyperu, vyžehlím a pak naopak kdy se málem umýt
!!!!
Teď usnula v šátku
, ale horko těžko!!! Aspoň už to nejsou takový hysteráky, co předtím. Jdu zkusit s malou venčit psa!!! Jestli na chodbě spustí, pořídím si na šátek zvukotěsný obal ![]()
Kde všichni jste
???
Jak to teď máte s kojením? U nás je to tak - pryč jsou časy, kdy za 10 minut byla napápnutá a spokojená…
Crcá se s tím půl hoďky, pak předstírá, že jako dobrý, přebalím a tak a najednou takový virvál, že by zbořila barák. Když už nevím, dám jí zas pít a ona třeba ještě 15 min. sosá
!!! Tak nevím…
A zase teď nechce spát… Taťka si to užívá
!!!
Tamik když píšeš o tom kojení, připomíná mi to růstovej spurt!!!
To my už máme za sebou.
Ty brďo to byl dneska den. Ráno (od čtyř do šesti ) prdíky, pak celkem pohoda. Chystala jsem se za kámoškou - první cesta autobusem, ale to proběhlo taky v pohodě. Jenže pak to začalo. Píďala celé odpoledne nespala, skoro ani oka nezamhouřila a to jsem s ní nachodila snad sto kilometrů. Po koupání spustila takovej virvál, že jsem nevěděla co sní a taťka je samozřejmě pracovně pryč. Ale naštěstí už krásně spinká, tak doufám, že jí to vydrží celou noc
.
Včera poslední a dneska první????
![]()
To je vidět, že toho moc nenaspím. Ale ne kvůli Terezce, ta byla dneska naštěstí hodná, ale jsem úplně hotová z rýmy a kašle, který se mě chytili. Já to tak nesnáším, pořád smrkat a prskat.
No snad už to bude dneska lepší.
Tak si užívejte dne. Já jdu dneska k zubaři
.
Krásné ránečko přeji,
tak včera kyčle dopadly skvěle, máme je super akorát, Tádík počůral pana doktora
, tož mu zaplatil. Pak jsme byli ještě ve městě, projít se všichni, navštívili jsme kostel Petrov a bylo to moc prima:))
Tak krásný den přeji
Ahojky.
Zdravím po delší pauze. Koukám, že jste zatím překročili stránku 1000…
Tamik - ještě pořád kojíte přes kloboučky? U nás kojení je vždycky kolem 25 minut, to už mám spočítaný, potom jí to prso beru, akorát od včerejška sosá tak cca 5-10 minut a pak u toho usíná, tak z toho jsem trochu vyjukaná, ale neřve, tak
jí to stačí. No a bez kloboučku se vzteká, tak ji nechám.
Koupání - taky koupene pravidelně ve stejný čas, i když je to třeba hnedp o kojení, Klárka se ve vaničce většinou zklidní a vychází to tak kolem 19.30, aby potom kolem 21 hodiny spinkala a to zalízáme do pelechu s ní.
Monalisa - napsala jsem ti SZ s mírama, tak snad došla
Holky, nemáte někdo zkušenost nabo tip, jak nakrmit miminko odstříkaným mlíkem jinak než z lahvičky? Máme novorozenecké od Aventu, ale bojím se jí to dát v ní. Za tři týdny jdu do školy, tak mě musí zastoupit taťka, je to 6 dní do konce roku, ale i tak se bojím, aby se chytila zasep otom prsa.
Ahoj holky…vcera vecer u nas bylo kriku
Gabinu mel boleni bricha,plakal asi 30minut,no byla jsem hotova,to u nas jeste nebylo,vetsinou to skoncilo do 10 minut
snad mu bude uz lepe,je zajimave,ze ma bolesti jenom vecer
je to normalni
Ja zase panikarim,jsem totalne hrozna
![]()
Saary vim,ze se deti krmi i ze strikacky
pokud mu nechces davat flasku…aspon jsem to cetla tady nekde na eMiminu ![]()
Matulienko a jak spinka Tadeasek
Uz je to lepsi ![]()
saary.. na krmení mám tuto radu:
dáš svůj malíček miminku do pusinky, nehtem dolů a do koutku mu vstřikuješ pomaličku mlíčko ze stříkačky.
Já tak krmím už od porodnice, miminku to zachová sací reflex k prsu a nezvykne si na lahvičku.
Saary - jak píše Cinq s tou stříkačkou, něco takovýho provozovaly v porodnici
Já vůbec nevím, co se stalo, chce jíst po dvou hodinách, ale to má pokaždý kolem 130ml
Jenže když jí nedám, tak hrozně ječí
.
Cinq - kolik toho dáváš do flašky, vy jste taky na UM, že?
Xaxkx pres den ma 120ml a vecer na posledni krmeni ma 150ml…pres den ji tak po 3 nekdy 4hodinach…mozna ma jenom vetsi potrebu jist,zkus ji dat priste vetsi davku a treba ji to bude stacit nadele ![]()
A tak me napadlo,proc na tom obalu pisou,ze jenom 5-6za den?Tomu nerozumi
protoze,kdyby prdola jedl i v noci po 3 hodinach,tak se do toho nikdy nevejdem ![]()
Cinq píše:
Xaxkx pres den ma 120ml a vecer na posledni krmeni ma 150ml…pres den ji tak po 3 nekdy 4hodinach…mozna ma jenom vetsi potrebu jist,zkus ji dat priste vetsi davku a treba ji to bude stacit nadele
A tak me napadlo,proc na tom obalu pisou,ze jenom 5-6za den?Tomu nerozumiprotoze,kdyby prdola jedl i v noci po 3 hodinach,tak se do toho nikdy nevejdem
Já právě myslím, že by měli jíst po čtyřech hodinách, proto těch 5-6dávek! No ale to se nám teď vymyká z návodu
Co máte, taky Nutrilon? My už jsme tu 120 dávali cca před deseti dny a když si přečtu dávkování, tak bychom umřely hlady ![]()