Poradna duly
Jana Čurdová
nellaB a Cinq ,
jasně, pokud to psycholožka doporučí, což asi doporučí, pěkně půjde zpět. učitelky asi nebudou nadšené, ale nedá se nic dělat. Ono to s ním vážně není lehké, ale patří to k němu a hotovo.
Tamiku díky za tu délku šátku. Jsem na zítra domluvená s tou paní, co si nám dávala kontakt a jdeme to zkusit. Jakou máš barvu toho šátku? A už jste si na něj zvykli a nepláče? Jinak naše malá taky neumí krkat. Docela se mi teď daří, když jí nechám krknout až třeba 2 minutky po kojení, to pak jde, ale zase mi při tom říhání začala ublinkávat, ale prý je to normální, když jí to jen tak jako vyteče z pusinky, problém by prý byl, kdyby vyloženě házela šavli.
Monaliso my máme ty noci obdobné, ale protže většinou malá vydrží ten první interval mezi kojeníma nejdýl, snažím se, aby chodila spát kolem 20-20:30, ale moc se nedaří, podle toho jak vychází kojení. No a pak vstáváme á 3 hodiny, jako u vás.
To jsem se chtěla zeptat holky, vy koupete opravdu přesně v danou dobu ? I kdyby to vycházelo mezi kojeníma? Mě to totiž vychází podle toho kojení většinou o hodinu různě. Já totiž vždycky chci koupat před kojením, takže vykoupu, nakojím a malá pak hned usne, ani nemusím nijak uspávat, jen jí přendám do postýlky a je to.
EvikP , tak přímé břišní svaly jsem hned cvičit přestala-díky
Říkala PA, jestli se má cvičit 3měsíce po porodu, nebo 3měsíce poté, co cvičím šikmé svaly?
Jinak ohledně vypadávání vlasů-někde jsem četla, že je to hormonální záležitost a že to samo odezní…
janey mám bledě modrý. Růžový jsem nechtěla a pak byl ještě bílý nebo krémový - teď přesně nevím a jelikož jsem staré prase
, tak jsem ho taky nechtěla!
Zvykáme postupně - dávkuju šátek po kapkách
! Ale předevčírem mi v něm krásně usnula. Sice jsem jí nechala pro jistotu hlavu napůl venku aby viděla, ale šlo to!
Ono jí to asi tak zlobilo předtím protože měla to bolení a celkově byla v horší náladě. Navíc to měla těsnější, tak to bylo jedno s druhým. Ale myslím, že to půjde!!! Už se těším, až to bude úplně v pohodě!
Noo, za chvíli se vzbudí a bude krmení dravé zvěře! Ráno mi nechtěla vůbec usnout, tak jsem byla od čtvrt na pět do čtvrt na sedm vzhůru, pak na hoďku usla a pak usla hnedka a spí doteď. Tak já místo odpočívání udělala oběd a pře:,–(ila kytky
! To určitě nebudu večer padat na hubu
!!!
Koupání - mě to většinou vychází mezi 7-8, ale koupu jí nadlábnutou, třeba hoďku po jídle. Jinak je hrozně uplakaná a zlobí se na nás
!!!
A včera jsem si koupila lehátko do vaničky… nooo není malé
, tak jsem přemýšlela, že ho dojdu vyměnit za pěnové, ale nakonec jsme si řekli, že si ho necháme rovnou do velký vany. V tomle „lavorku“ už stejně moc dlouho nebude!!! Tak jí tam vždycky dáme plenku nebo tak něco, aby jsme jí mohli položit aspoň na kousek
!
Tamiku no, tak to já mám s modrým blbý, ten už nemá, jinak bych brala taky ten…má už prý jen růžový a bílý, no tak uvidím, kdyžtak jen vyzkouším a pak se stavím až bude mít i jiné barvy. Manža se na růžovou moc netvářil
Jo, a co úvazy? Dostala jsi k tomu šátku i nějaký návod? Já koukala na internet a nějaké obrázky tam jsou, no ale nevím, jestli neuškrtím sebe nebo malou
A ještě k té délce. Měla i jiné délky? Já teda asi taky vezmu 4,5m, ale to spíš kvůli manželovi, jinak já jsem malinká a budu se muset tím šátkem así celá obvázat
Ale ona mi paní určitě poradí, že jo?
janey jasně že ti poradí
! Je moc ochotná!!!
Já měla taky strach, že se na tom oběsím
, ale žijem obě!!!
Návody jsem si stáhla z netu, jak z jejích stránek, tak ještě z jiných, někdo sem předtím dával odkaz, je to tuším http://www.babysatky.cz/stranka.htm.
No a jiné délky nevím, já viděla tenhle a cenu a měla jasno! Navíc myslím, že z téhle délky toho jde celkem dost. Ale to postupně
!!!
Janey,
no, já koupu taky v rozmezí jedné hodiny, podle toho, jak se človíček vzbudí.
Ale rozhodně mi při papaání hned neusne, většinou je tak tři hodiny vzhůru, občas si pár minut pospí v náručí ![]()
Tamiku jojo, ty stránky znám, tam právě píšou o těch různých délkách a proto jsem se ptala
No tak já pak dám vědět jak jsem pořídila a co malá na šátek říká
Jo a taky si přijdu pro rady až budu zauzlovaná a nebu se moct rozmotat ![]()
Matulienko tak to ráda slyším od zkušenější
Já pořád přemýšlím, jestli to co dělám dělám správně nebo ne.
matulienka stejně mě dostáváš, kde tu energii na všechno bereš
Já sotva zvládnu udělat pro nás jídlo!!!
A ke spaní v náručí - to jde malé taky celkem dobře
!!!! Včera zkusila tchýně poznámku - nojo, oni si tě rozmazlí a ty budeš chtít pořád chovat. Tak jsem jí řekla, že budu naší holčičku chovat přesně tak často, jak bude potřebovat, že jí plakat nenechám
!!! A ještě že i kdyby jsme si jí tím rozmazlili, tak jí budem mít rozmazlenou my (to jsem prosím zdůraznila MY!!!
). Prý - já bych jí pochovala, aby sis vypila kafe, ale to víš, mám studené ruce… jako by to přes to oblečení poznala…
Já nevím, myslím, že takový prcek se ještě nedá rozmazlit, nebo jo? Myslím, že až bude mít zájem o jiné věci než jen mámu a tátu, půjde to i jinak. Ale když vidím, že jí třeba bolí bříško a pláče proto, tak proč jí v tom nechat samotnou, žejo!
Holky, chtěla bych jinou fotku do metříku, ale nejsem talent na tyto věci, pomůže mi někdo?
![]()
Tamik nevim jestli se da miminko rozmazlit,ale kamaradka si naucila dcerku uspavat v kocarku od mala a ted ji jinak neusne a to ma 4 mesice…ale jak pises,prece je nenechame plakat
taky Gabinu chovam,kdyz to vyzaduje ![]()
Matulienko a jakou fotku tam chces?Ja ti to zase klidne udelam
jenom opet potrebuju heslo a tu fotku(muzes ji dat do galerky ![]()
matulienka já se hlásím, že ode mě pomoc nečekej
! Horko těžko jsem udělala ten svůj!!!
Jo a ta naše člobrdka malá mi zase boří plán… Už měla být dávno vzhůru
! Klidně si spinušká! Když já nemám to srdce jí vzbudit…
Je celkem pravidelná, přes den 2-3 hoďky, ale vždy, když čekám, že podle „plánu“ už to bude, tak ho naruší
!!! Bodejť, já taky nesnáším, když mi někdo něco nalinkuje!!!