Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2058
19.9.06 14:40

tak šulístka jsem vzbudila on mi hlasitým prděním do plínečky naznačil, co si o mém počínání myslí:)) jsem šťastná, že tak krásně prdí :lol: :lol:
Dokonce i 11 minut cucal z prsu, jinak ot vydrží tak 3-5 minut, tak dáme odbrky a zkusíme to ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
19.9.06 15:00

Tamik, Janey … tu knížku mi poslali ze Skotska, autorka je Gina Ford a jmenuje se The Complete Sleep Guide for Contented Babies.
Jestli čtete v angličtině, tak můžu zkusit ty užitečné stránky ofotit a poslat vám to poštou.
Některé věci jsou tam zajímavé, ale třeba v reálném životě, alespoň tedy u mě, nepoužitelné, jako třeba to, že má být v pokoji, kde mimčo spí, absolutní černočerná tma.
Taky autorka prosazuje myšlenku, že by se mimčo nemělo ukolébávat houpáním, držením nebo dudlíkem, protože si na to pak zvykne a nebude schopno jinak usnout, protože bude mít spánek napojen právě na tyto aktivity. A pak, prý, až bude větší a v noci se probudí, bude mít problém samo usnout bez toho ukolébání a dudlíku. Zní to sice logicky, ale když ho potřebuju uspat, tak jsem ochotna přistoupit k čemukoliv :?
Jo, a je zastánkyní nechání vyřvat do spaní. Jen každých 10 minut dojít a pohladit, ale v žádném případě nechovat a jinak nekonejšit. Tak to taky nedodržuju. Zatím jsem malého nechala vyřvat jen asi dvakrát a to když jsem fakt byla orvaná, záda mě bolely a on jen bezdůvodně nechtěl v 5 ráno spát :o
Tak nevím, asi si z těch knížek musí člověk vybrat to svoje. Někde se zase člověk dozví, že dudlík a houpání ano, vyřvání ne apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
19.9.06 15:06

Tady jsou webové stránky autorky
http://www.contentedbaby.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
19.9.06 15:43
EvikP píše:
cecetkačetla jsem,že už cvičíš přímé břišní svaly… já si to teda ještě netroufám. Protože jsem si myslela,že už jsem o.k. a vozila jsem venku kolečko s hlínou a ryla zahradu a jizva se mi znova otevřela. Ono to může být z venku o.k. ale vevnitř ne. Pozor na to. V porodnici říkali taky až po 3měsících…

tak ke cvičení jsem se ještě nedostala. Nemám kdy. Ale až začnu, tak nejprve šikmé břišní. Teprve pak přímé. Navíc mě ještě občas pobolívá jizva, tak nechci nic pokazit.

Závidím vám hodné děti. Malý pořád pláče. Zítra jdeme do poradny ohledeně kojení, tak uvidíme, jestli se to zlepší nebo budeme muset přikrmovat. 3 týdny od narození a Ráďa ještě pořád nemá zpátky porodní váhu. Asi pláče hlady, chudáček. Sice ho mám pořád u prsu, ale kdo ví, jaké mám mlíko? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.9.06 16:27

Ahoj holky, jenom vás jdu rychle pozdravit, s beruškou už máme krásný režim spaní dopoledne a odpoledne, tak jsem spokojená, protože přes den dost udělám, pokud nejsem venku s ní.
V noci je to se spaním horší, ale to přisuzuju tomu, co psala EvikK, že tím, že mi hodně spí přes den, tak pak spí míň v noci, teda spíš k ránu.

ERIZA - držím ti palce, ať je všechno v pořádku.

NellaB - Klárka se už taky krásně směje (musí teda na to mít náladičku, být vyspinkaná a najedená), nahlas jsem ji ještě chechtat neslyšela, ale krásně si brouká a už začíná držet hlavičku a pást koníky. Ono to je asi u každého dítka trochu jiné, ale my to můžeme porovnávat, když je máme stejně staré…

Tak holky, já zase letím něco dělat, mějte se, dneska a zítra večer jsme bez taťky, tak to bude záhul, snad to zvládneme. papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
19.9.06 17:55

Ahoj všem,
malá spí, tak mám chvilku klidu. Tedy řeknu vám, už se jí moc spát nechce. V noci je to už lepší, pomohlo to, že kojím v leže. Obě u toho potom usneme a spíme dlouho. Zadeček máme pořád červený a pupínkovatý. Zítra jdeme k dr, tak uvidíme, co ona na to. Aaaa. už se zase probrala. Chjooo.. tohle mě zničí.
Jinak se musím pochlubit. O víkendu se už Šárka otočila z bříška na záda a to dvakrát. Připisuju to hlavně tomu, že měla ručičky pod sebou, ale stejně to bylo neuvěřitelný. Viděla to babička a nevěřila svým očím. Vždyť nám bude teprve zítra měsíc. No ale jsme šikovný! No koukám, že množný číslo je taky u nás na denním pořádku.
Co se týče sexu, jednou jsme to už zkoušeli, ale velmi opatrně a jak někdo říkal jen na kousek :-D
A břicho po císaři je opravdu hrozný. Nemyslela jsem si, že bych ho měla hned stáhlý ale ten převis nad jizvou je hnus. Tak se vás chci zeptat, jak to řešíte vy? Co ty kalhotky stahovací a kde je koupit a jaký? Díky za rady.
Mějte se a smějte se!
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
19.9.06 18:21

Erizo.. moc na tebe myslím, aby jste byly v pořádku

saary ..neboj, bez taťky to určo zvládnete, já tak bojuju od začátku, dnes přijde tak v devet. a to už mi s ničím nepomůže :roll:

No a jinak ..Cinq ..tak jsem teda mazlíčka vzbudila, docela se napapkal a po dvou hodinách mi usnul v náručí..tož jsem se překulila na gauč a půl hodinky jsem spala s ním, Tádík teď ve spánku pokračuje na gauči. Už mám hrůzu z noci..připadá mi, že usnul už dvakrát vcelku rychle po sobě..po těch dvou hoďkách, tak se modlím, aby maminku nechal trošičku víc vyspat..už v noci začínám bývat zmatená a u krmení se mi zavírají oči :roll:

Jo a zítra mi dodělají zoubky a tak už budu vypadat jako člověk..hurá

Tak jdu chystat koupáníčko.

Koťátka přeji klidnou noc s co nejmenším buzením..to je vzkaz pro vás srpňátečka naše maličká zlatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.9.06 18:30

Ahoj, spíme x nespíme. Máme strašně lehký spaní. I když v podvečer to bývá nejlepší a pak tedy od půlnoci do čtyřech. Jdu šlapat na stepper, pokud malá vydrží ještě spinkat :wink: . Prostě musím. :evil: Nechci bejt z těch: „no jo, jen se podívejte jak vypadá, má dítě a už je tlustá“. Taky jsme tak drbaly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.9.06 18:36

Matulienko myslim na tebe a at se konecne uz vyspis :wink:za chvilku jdu prdolu koupat…to bude zase revu :roll: proc nema rad vodu :?:

Holky dneska jsem tu sama 8O pritel prijde az pozde v noci(je v Parizi) a dcerka spi u kamaradky,normalne me v tom nechala samotnou 8O co ja si tu bez ni pocnu :?: kdo mi bude cist Gabinovi pohadku na dobrou noc :?: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.9.06 19:19

Evikuk - teorie je to pěkná, ale nějak se mi pro malé miminko nezdá. Možná jsem opičí matka, ale když ho vidím, jak se kroutí bolestí a vím, že ve vaku se mi vyprdí, tak ho tam prostě šupnu a vesele štráduju po bytě a vyzpěvuju, dokud se neuklidní. Přijde mi hrozně :,-(istické týrat takhle malé dítě - zatím se ho snažím rozmazlovat jak se dá (když zrovna nevysedávám na emimi :lol: ), protože věřím teorii, že takhle malé mimi se rozmazlit nedá.

Přemýšlím o tom vašem desetiminutovém kojení … 8O neříkejte, že s touhle dobou krmení kojíte jako já co tři hodiny, to by mě švihlo :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.9.06 19:37

EvikuK koukala jsem na ty stránky, má tam taky dost informací, pokusím se tu knihu někde sehnat…uvidíme.
Holky, dneska jsem byla na kyčličkách, tak prý jsme v pohodě, ale to široké balení mám dávat dál až do příští kontroly a ta bude až za 2 měsíce. Bojím se, že díky tomu balení malá nebude tak pohyblivá, s tím balením se chudinka ani snad nemá možnost otočit z bříška na záda :roll:
Holky, mě se Marjánka pořád sama nesměje, neměla by už? Já už chcííííí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
19.9.06 19:39

Erizo - taky na vas myslim!!! At vse dobre dopadne!!!

Matulienko - s tou svickovou jsi me dostala!!! Ja z nedostatku casu jim jen oblozenou bagetu - zitra se chystam na konzervu raviol, coz je casove narocnejsi, neb se musi ohrat..... a ty varis svickovou… Nesmim se podreknout pred manzelem… :lol:
A ty se zvladas postarat o vas 4… :wink:

A hadejte, co… Arthur mi prave usnul v ruce… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.9.06 19:39

Jo holky, představte si, že ta moje cácorka než jsem odjížděla k doktorovi vysála 160g mléka a když jsme se vrátili, tak si dala 130 :! :roll: Ona se nějak cpe, nemyslíte? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
19.9.06 20:07

Evikk - teda metoda te Americanky se mi zda drsna… hlavne pro novorozence… My tohle zacneme aplikovat asi tak od listopadu… Vyrvavat ted fakt nenechavam… a chovam, houpam, pusinkuju a beru si Arthurka do postele… :lol:

Souhlasim s Lentilkou , ze v tomhle veku se mimi nemuze rozmazlit… :wink:

janey - Artik se zatim usmiva, ale nevi o tom… :lol: Je nadherny… Uz se tesim, az se na me usmeje… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.9.06 20:15

Panoramko jo, to malá taky nevědomky hází úsměvy (nejčastěji po jídle :lol: ) ale já právě myslím to vědomé usmívání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí