Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky.
Hlásíme se z kontroly v poradně, všechno v pořádku, takže maminka je spokojená
a navíc Klárka už váží 4,02kg a měří 52,5 cm, takže tolik odpověď NeleM …
Kojení - cucá tak 25 minut, pak jí to beru, z toho 20 minut z jednoho prsu a 5 minut z druhého, když se náhodou vzteká, tak to většinou není z hladu a stačí ji pohoupat nebo zabavit…
Cvičení - já jsem pořád zatím ve stádiu natáčení „BuĎ fit s ČT“ na kazetu
ale donutím se brzo, slibuju tady přede všemi, do věcí už se vejdu s malýma výjimkama, váha -0,5 kg a hladem netrpím, beruška mě vždycky nechá najíst…
Jo a co se týče posilování přímých břišních svalů, tak nám na kurzech i v porodnici říkali, že až po třech měsících od porodu, jinak se prý nezatáhnou zpět.
Cecetka - s kojením vydrž, já to pořád říkám, že mám pocit, že mlíko se mi pořádně spustilo až teď, takže hodně pij, kup si meltu a čaj na kojení a ono to půjde, kolikrát děti řvou po kojení a není to hlady.
Tak a ještě jsem určitě chtěla reagovat na něco, ale nějak jsem zapomněla, tak jdu rychle uklízet, než se prcek vzbudí, už si zase hezky chrní v kočáru na zahradě. ![]()
Holky,
za jak douho se mimi pri kojeni dostane k zadnimu - vyzivnejsimu mleku? Nemuzu tuhle info nikde najit… ![]()
Ahoj holcinky, tak konecne jsem se dostala po mesici k internetu a tak oznamuju, ze se mi narodila Anicka a to uz 31.7. Ted je ji uz 7 nedel a uz to zacina byt lepsi. Uz se smeje a docela kouka. Az nam udelaji kabelovku, tak snad se budu pripojovat casteji. Mejte se vsichni moc pekne a drzte se
Panoramka to netuším… ale to se asi nedá říct, za jak dlouho, protože každé miminko pije jinak. Některé rychle, jiné pomalu, některé usíná, některé ne
!
A cvičení zatím neřeším. Mám tak o pět kilo víc, počkám, až se s malou sehrajeme a půjde i něco naplánovat a pak se do toho dáme. Zatím pa, letím na záchod a s malou ven!!! Musíme na poštu, asi se stavíme ve zlatnictví
!!! Nee nakupovat, ale dát vyčistit řetízek a přívěsky!
Ahoj holky ! ! !
Je to děs, ale nějak nestíhám se sem dostávat
. Pořád někde jsme a když dorazíme domů, je spousta práce, takže se snažím aspoň dočítat, ale psát už to nejde.
U nás všechno v pořádku. Pořád nás trápí prdíky, takže masírujeme, mažeme, kroutíme se a pořád dokola. V pátek jsme byli ve F-M, chodíme do kurzu manipulace s dítětem
a po absolvování pěti lekcí začneme plavat. To se těším, protože malé se ve vodě hodně líbí. Tatínek to plavání s ní zkouší už teď doma ve vaně. Jinak, je to docela věda, jak miminko držet atd. Např. nemá se vůbec klepat na zadek, protože je to stejné, jako byste mimčům klepaly do hlavy, prý se tím dráždí nervová soustava a i když dítě uklidníme, tak si neodpočine..... No a další vychytávky. Ale vysvětlete instruktorce, že když se mimčo vzbudí ve tři v noci a nemůže zabrat a pláče, jak je uklidnit, když nemůžu klepat ani třepat
![]()
No a k tématům…
Váha - +4kg, ale už vlezu do všech věcí, jen mě prostě převisuje ta pneumatika
. Takže nic jiného než cvičení nepomůže, ale ještě jsem nezačala.
Sex - včera proběhlo první tuleníčko. Trošku mě bolelo šití a i jsme potom zašpinila, ale celkově dobré, měla jsem strach, že to bude větší bolest
. Manžel se těšil, že máme zaděláno na dvojčata. My do antikoncepce asi nepůjdem, stejně jsem přirozeně neotěhotněla, tak to budeme riskovat…
.
Cecetko , jak jsi sháněla to cvičení po císaři, tak tady je celkem solidní popis: https://www.emimino.cz/modules.php?… tak snad Tě malej nechá to praktikovat ![]()
Tamík - reflux je nějaká nemoc jícnu, tuším, to jsou děti, který pořád blinkají, víc po mat.mléce, takže se na to dává Nutrilon AR pro blicí a neříhající děti. Jde o to, že jak je to mlíko „lehký“, tak ho vyhodí. Nutrilon AR je těžkej, takže jim lépe drží v žaludku. Píšu lépe, protože nám stoprocentně v žaludku vždy nezůstane. Kolem roku, resp.při normální hutný stravě, by to mělo zmizet. Dřív mi pro mladýho dávali Prepulsid, teď už není v módě… Prej má nějaký vedlejší účinky…, nevím. Mladej, až na to psaní ve škole
, snad není vedlejšíma účinkama poznamenanej
. Byla jsem s Nelinkou na sonu a je tam právě vidět,jak se to mlíko vrací zpátky do jícnu a někdy právě až úplně ven
. Když to nezmizí, můžou z toho bejt „průduškový“ problémy. Martin je astmatik, asi, nikdo přesně neví, prý možná je to i následkem refluxu, že se i teď jako ta strava může dostat do dýchacích cest a způsobuje choroby dýchacích cest, hlavně když je inverze. Když se to samo neuklidní, musí se jícen operovat, ale to v případě, že děti „vyhazují“ potravu i tu pěkně hutnou a normální.
Jinak jsme byly v poradně, máme 3570g, por.3240g, takže musíme zase v pondělí na ko vážení. Myslíte, že má málo???
Myslím tím proti porodní váze? Vyškemrala jsem, a to doslova, až jsem si připadala jako úplná kráva, Sab Simplex, protože kadíme třeba jednou denně a to ještě takový bobky, že má chudinka co dělat
. Prej to stačí, možná, ale pláče bolestma a nemůže spát, a to mě dost drtí! Takže po ukrutným přemlouvání ho mám doma
![]()
Taky jsem vysekla mladýho, přinesl trojku ze psaní. Fakt mám pocit, že mu totál hráblo. Připadám si, jako že jsme doma banda kreténů, kteří skončili základu v pátý třídě po čtvrtým opakování!
Na:,–(ila jsem zákazy a uvidíme. Mám pocit, že hřeší, že není sám a myslí, že to nebudu řešit ![]()
xaxkx - myslim, ze Nelincinna vaha je vporadku. Nas Arthurek pribral do konce prvniho mesice jen asi 150g od porodni vahy (jinak 440g od propusteni z nemocnice) a doktor rikal, ze je hodne zivy a ze pokud nebreci hlady a dal pribira, tak je to vporadku…
Na prevazeni chodime pravidelne, abychom si byli jisti, ze uz se to jeho pribirani stabilizovalo.
AHOJ holky,
YOURSUN: Moc pěkný fotky jsi přidala do fotogalerky !!! Filípek je pěknej macínek !!! Máš opravdu hutný plnotučný mlíčko ![]()
CECETKO: jizvu po císaři si taky mažu, hodně rychle se mi pěkně zahojila !! Převis se mi neudělal. Od příštího týdne začínám pomalinku a jistě cvičit, ikdyž to co jsem nabrala v tehu, mám dávno vše dole, a jeste navic - 5 kg, chci dát jeste pár kil dolů ![]()
Jinak co se týče sexu , tak u nás ještě neproběhl,
Ikdyž jsem nerodila spodem, tak bez antikoncepce ani ránu. Jdu si pro ni co nejdříve, jeste malinko špiním, takže až to skončí, jdu ke gynekologovi na kontrolu po šestinedělí..Ostatně zítra mi končí.. ![]()
xakxx: já také malou dokrmuji Nutrilonem a občas mi taky malinko ublinkává. Jak se přesně pozná ten reflux???
MATULIENKO: drž se, holka !! Bude líp ![]()
Přeji hezký večer !!
xaxkx týýjo, to je hustý!!! Tak teď už je to ale určitě lepší ne?
Holky, jinak se chci zeptat, víte někdo kolik se čeho dává do toho „protiprdíkovýho“ čaje, co bych měla pít já??? Pro malou vím, ale pro mě ![]()
Zase chudák od půl pátý nespinkala až doteď! Kroutí se jak had a pořád pláče!!! Tak tu zkoušíme všechno možný i nemožný (jí se teda nejvíc líbí fénování
!!! to je úplně v klidu) a nic nepomáhá. Vždycky si maličko prdne, ale za chvíli je zas v křeči
!!!
mischiina - že blinká. u nás ne pořád, i když po ma.mlíce to pořád bylo - tam blinkala už natrávený (sražený) mlíko. teď je to lepší. nejlíp se to pozná na sonu, proto jsme tam byly. to ale až když blinkala i po Nutrilonu AR - ten je protiblinkací, ten obyč zelenej není na blinkání. My proto papáme ten AR v plechovce, kterej by tomuměl zabránit. Nejdřív to bylo dobrý, ale postupem času začala ublinkávat i po něm, a to hlavně, když se začala hýbat. Takže dodržuju víc času mezi krmením, kromě noci, protože to by pořád křičela. No a musíme pořádně říhat.
Mischiina - Ty jsi se ptala na ty ortopedické kalhotky na ty kyčle, tak koupíš je ve zdravotnických potřebách a stojí kolem čtyř stovek, ale když Ti je napíše ortoped na recept tak zadarmiko. Ale je to hrozné monstrum, nožičky má fakt to miminko podepřené až ke kolínkům a do půli zad a po prsa sahají ty gaťky a ještě jsou na nich šráky. Malá má také široké balení a já jí dávám na papírovou plenku ještě jednu na široko poskládanou bavlněnou. Dětská Dr. říkala že jak malou balím by mělo stačit, ty gaťky jsou prý zbytečné.A taky sama nevím jak by mi malá vydržela pořád s roztaženýma nohama od sebe a zapásaná do těch rajtek.Jestli chceš tak Ti můžu napsat katalogové číslo těch kalhotek ať Dr. ví co Ti předepsat, nebo co máš koupit.
Saary - díky za odpověď, já když vidím váhy srpnových miminek tak Nellinka je úplný drobínek.Jdeme na vážení za týden tak pak napíšu jak jsme na tom.Už se Ti malá hlasitě směje? Malá se tak krásně řechtá a povídá a snaží se přetáčet a taky krásně pase koníčky. Jak jste na tom Vy?
Fakt obdivuji všechny které cvičíte, mě se vůbec nechce, já totiž cvičení nesnáším.A mám ještě 4 kg navrch, ale já nehubnu protože chci kojit co nejdýl to půjde a nejsem moc velký jedlík tak aby stačilo Nellince mlíčko tak musím víc jíst, ale to se s tím jídlem musím přemáhat abych toho fakt snědla víc.
Přeji krásné dobré ráno, netradičně tadeášek usnul a tak mám minutku čas. Poprvé jsem ho nechala doma, když jsme šli s Petříkem do školy, ale ta rychlost stála za to. ![]()
Jinak jak tu řešíte ublinkávání, tak Tadeášek taky ublejvá, hlavně natrávený kusy mlíčka. No, snad to bude lepší a nebude z toho reflux.
No a musím s epochlubit, zítra si jdu konečně pro zuby, jak já se těším, že už nebudu šišlat..teda diufám, že nebudu ![]()
Váha..k dnešnímu dni jsem na svých původních kilech, ale bříško mám slušně vytahaný, přes stehna a pas mám míň, je to v tom pupku vytahaným ![]()
Tak krásný den mamulky a mimíšci a dětičky.
Ahoj holky,
jak to máte s dopoledním spaním? My tedy vůbec nespíme. Asi jak je malá vyspinkaná v noci, tak dopoledne vůbec, třeba až do 14hod. Takže jsem se naučila uvařit den dopředu, protože mně to nedá a pořád k ní chodím, jak pofňukává, to bych toho moc neudělala.
. Myslím, že pokřikuje, protože se nudí a chce chovat ![]()
Příští týden jdeme na kyčle. Dr tam je od půl dvanáctý, neobjednává se na určitou hodinu, nahrnou se tam všechny maminy a prej je to celkem o nervy
.