Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
16.9.06 20:39
Tamik píše:
A my jsme z procházky přišli 8) ! Ne teda my jako malá, ale my všichni i s pejskem!!!
:lol: :lol: :lol: teď to budeme muset takhle specifikovat, aby se vědělo o kom to vlastně mluvíme :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
16.9.06 20:44

Misenko jestli máš ten prs hodně nalitý a je jakoby tvrdý, tak bych zkusila odstříkat po nakojení až do uvolnění toho prsu. Já to tak alespoň dělala v porodnici, kde mi to poradila laktační sestra a bylo to fajn a pak se mi tvorba mlíka upravila asi v Marjánčiných 14 dnech sama a už nemusím odstříkávat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.9.06 08:51

Dobre ranko…tak jsem chtela reagovat na spoustu veci a nejak mi to vypadlo z hlavy 8O

Vcerejsi nastevu kamaradky jsme prezili v klidu,akorat prdola byl obcas nervozni,ze na nej porad chce Inez(spoluzacka dcerky) koukat a sahat(ja jsem teda byla nervozni taky) :lol: nemam rada,kdyz na nej chce nekdo sahat :oops: Ale vecer usnul uz v 21.00h a spal az dp 4.00h 8O coz me prekvapilo…ted uz radi s dcerkou :lol: s chrastidlama :D

NellaB prdola vazi 5.1kg…ale on je dlouhan,on nema zadneho faldika 8O

Monaliso Mame stejneho dudlika,jako vy na fotce :D akorat,ze prdola ho nechce :roll: on radeji uplne obycejnyho.

Dneska jedeme ke tchyni,to bude radosti…ona je super,ale obcas ty nazory na vychovu :roll: jenomze ja jsem drzka :oops: nic si nenecham libit…treba posledne kdyz jsme tam byli,prdola zacal poknouravat,tak jsem sla pro nej a ona jako,ze by jsme ho mali nechat plakat,aby jsi na to nezvyknul :roll: nevim proc bych ho mela nechat plakat,kdyz vim,ze byl cas na jidlo a chce jist :idea: samozrejme kdyz neco delam a vim,ze mu nic nepotrebuje(prebalit,najist atd) tak ho chvilku necham,nez si to dodelam,ale takhle?Prijde mi to hloupe…ale v pohode,jinak je super…za to moje mama :roll: obcas horsi nez nejhorsi tchyne :lol: lituju pritele,ze ma takovou tchyni :lol: ale on ji cesky nerozumi,takze v pohode a mama AJ nebo FJ nemluvi :lol: coz je vyhoda,jinak by se mohl leknout a utect ode me :twisted: 8O :wink:

To jsem se rozepsala,tak koncim,jeste si zacnete myslet,ze moc povidam(teda pisu) :oops: a zabiram tu misto…ale potrebuji procvicovat cestinu :lol: uz takhle pisu s chybama :roll: :oops: tak me omluvte a nevsimejte si toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
943
17.9.06 09:09

Cinq - klidně piš, tady to určitě nikomu nevadí.Gabrielek je teda macík, ale on už byl veliký když se narodil, to pak ty děti rostou rychleji. Nám je ještě vel. 50 velká, Dr. říkala že malá přibírá akorát tak jsem klidná a hlady mi taky nepláče, holt holčičky jsou drobnější.To Toášek byl přesně jak Tvůj Gabrielek, to je pak úplně něco jiného.No a já taky nesnesu kdyby někdo cizí sahal třeba Nelli po tváři a tahal ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.9.06 09:23

NellaB tak tahat bych ho nenechala 8O a sahat mohla jen na rucicky,ale i tak to nemam rada…a ted jsem koukala na tu fotku co mas v metriku,jak ji klucina ma v naruci,je vazne super,prdola byl obrik od narozeni,ale dcerka byla drobecek taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
17.9.06 10:52

S tim chovanim a dotykanim… jsem si vzpomnela na svou tchyni… :lol:

Moje tchyne miluje deti - sama mela 4 a spoustu jich hlidala (a z velke casti vychovala) jako chuva (byla znama a vyhledavana).
Do porodnice pro me prijeli manzel a tchyne. Z porodnice jsme jeli ke tchyni - tam hned Arthurka vyndala z cosy a zacala pusinkovat… :lol: A pokazde, kdyz k nim prijedeme, tak mi ho temer hned bere a mazli se s nim a pusinkuje ho… :lol:
Ale je pravda, ze nam hodne pomohla. Bez ni bych se asi ted utapela v depresi… :lol:
A taky - za dva tydny se budeme stehovat do Holandska - tak si Arthurka uziva, co to jde.. :wink:

Ale jinak nesnasim, kdyz nekdo chce na Arthurka sahat. Nastesti to lidi moc nedelaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
17.9.06 11:03

Misenko , já teď měla záněty 2 týdny. Nejprve v pravém a po týdnu v levém prsu. I když jsem tomu věnovala péči, tak jsem druhému nepředešla. RADY : kojit z obou prsou při každém kojení a potom ještě odstříkat, aby v prsou nezůstalo mlíko(neboj, za 2 hodiny se stihne vytvořit další), chodit do sprchy a pod horkou vodou masírovat prso, hlavně to bolavé místo, dávat na prso tvaroh (manžel si ze mě dělal srandu, že jsem jak z pohádky Dařbuján a Pandrhola), pokud budeš mít horečky(já měla 38,6) tak můžeš Paralen po 6 hodinách, hlídej si jestli ti z toho bolavého prsa teče mlíko nebo už hnis(pokud hnis, budeš muset ke gynekologovi pro antibiotika). Buď trpělivá a vydrž, mě každý trval týden, ale mlíko odsávám po kojení ještě teď, mám strach z dalšího zánětu, doktorka mi řekla, že se klidně můžou vrátit. :roll:

Je pravda, že kojení při zánětu bolí, ale mě bolely bradavky, jak byly předrážděné(každé 2 hodiny kojení a pak ještě odsávání), někdy mi tekly i slzičky. :oops: Koupila jsem si kvalitní odsávačku a bolest se zlepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.9.06 12:29

Mně v porodnici hrozil zánět, tak sestřičky ještě radily obklad ze zelných listů a potom dávat Prieznitz (píše se to tak 8O ?) - studený obklad+igelit+suchá vrstva navrch - aby prsa byla stále v teple … mně ale nepomáhal, byla jsem akorát zpocená jak kráva. Prostě odstříkávat, odstříkávat, odstříkávat, ať tam to mlíko nezůstává (u mě nejlepší teplá sprcha a potom odsávačka), hlavně žádné zatvrdliny. Je to fakt humus, a to jsem ten zánět ani neměla, jen jsem měla slušně naběhnuto :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
17.9.06 13:07

NellaM- my jdeme na převážení až zítra, takže nevím kolik Klárka přesně váží, ale bude to kolem 4 kilo, zítra to budu vědět přesně, tak Ti to napíšu.

Millhauska- a proč se tchán choval jako pako? To jsem ale zvědová, co?? :roll:

Ta naše příšerka nechce v noci spát, ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
17.9.06 13:51

Holky, mám netradiční dotaz…, jak jste na tom s prstýnkama :!
Já nějak nemůžu nacpat na prsty ty prstýnky, co dřív - asi mi ztloustly ruce 8O , nebo co???
Doufám, že to splaskne, přece je nebudu všechny nechávat zvětšit :roll: !!!

No a s tím šátkem zase nevím. Sice v pátek jeden úspěch, ale to je všechno. Tak nevím, jestli mám zkusit vydržet kdo z koho, nebo se na to vyprdnout!

Jinak dneska nás pěkně zkouší. Usnula až kolem půl jedné odpoledne, dopoledne nezájem, budu koukat na tátu jak dělá ksichty - běda když odejde!!! Spát se nebude. jooo a taky mě chovejte, jinak budu řvát jak tur!!!
Má nás na háku. Nooo, zvítězila, táta si jí vzal na klín a sjížděli spolu net :wink: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.9.06 15:17

Tamiku tak já teda prstýnky navlíknu všechny, ale z důvodu abych malou nějak neškrábla nebo tak podobně, nosím jen snubní (v porodnici jsem ho totiž neměla a protože vypadám tak na 20, tak mi tam říkali slečno :lol: ).
Jo a u nás to dopadlo dneska obdobně, já vařila oběd a koukám a taťka s malou na klíně u notebooku…ale člověče Marjánka koukala na tu obrazovku jak uhranutá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
17.9.06 15:49

Tamik - tak já prstýnek snubní nenandám, jeden úspěch byl, ale do odpoledne jsem ho musela sundat… mám spíš pocit,že mám nějaký větší kloub, protože už mám menší váhu než před těhu…

Holky, závidím vám, že mimča vydrží u počítače, to naše slečna začne ječet v okamžiku, kdy se k pc usedne, takže máme smolíka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
17.9.06 17:03

Ahj holky,
tak máme za sebou dlouhý výlet do Znojma na vinobraní. Konečně jsme malou přivezli ukázat i na Moravu a celýmu příbuzenstvu se moooc líbí.
Co se týče prdelky, máme jí pořádně červenou. Je to vyrážka a já myslím, že po ubrouscích Nivea. Vypadá to ošklivě. Začala jsem mazat hned Bepanthenem a používat jen vodu (teday pokud jsme doma). Uvidíme, jak se jí to zlepší.Jaký vám vyhovují prostředky? My máme plenky Pampers, ubrousky pampers a teď jsem koupila Johnson, olejíček Aviril (teď přejdeme na krém od Johnsonu) a jinak krém buď zase Johnson, který máme z porodnice, nebo ten bepanthen. Jinak jsem dostala radu (známý to poradila její doktorka), že při zčervenání mezi faldíkama nebo i na zadečku je dobré mazat sádlem. Zkusila jsem to jednou, ale s výsledky nemůžu sloužit, protože to bylo jen jednou. Prostě mi to přijde divný, mazat mimčo sádlem. :roll:
No tož to asi všecko.
Tak se mějte, malá se probouzí a tak jdem přebalovat a kojit. Papapa
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
17.9.06 17:48

Pekny podvecer!

Tak jsme s Arthurkem zase sami doma… A tchyne zitra odjizdi na 5 dni pryc, tak tu budu az do ctvrtka jak kul v plote… :roll:
Trochu mi to nahani strach, ale snad to zvladnem… Naznam tu nikoho, namam tu kamaradky… :?

Co se tyka prstynku, tak jsem nemela zadne problemy ani v tehotenstvi, ani po porodu… :D Nosim teda jn dva - zasnubni a snubni.

Na obede jsme dneska byli u tchyne - udelala krepelky… mnam, to byla dobrota… Sice jsem ke stolu prisla o pul hodiny pozdeji kvuli kojeni, ale vsechny jsem dohnala… Za posledni mesic jsem se naucila jist hooodne rychle… :lol:

Arthurek mi pred chvili usnul v ruce… nekdy si rikam, ze by se mi taky hodil babyvak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
17.9.06 18:59

Panoramka neboooj, v pohodě to zvládneš!!! Možná ten babyvak není špatný nápad, když ten tvůj malý loupežníček jinak než na ruce neusne! Je to pro něj skoro stejné, žejo.

Já bych spíš potřebovala poradit, jak jí naučit v tom šátku… :roll:

Taky letím rychle udělat dlabanec a spolykat to (včerejší polévka), než se zase vzbudí. Dneska má nějak nespavou. Doufám, že v noci to dožene! Spánkem samozřejmě :wink: !

A dneska jsem byla s malou skoro celé odpol. venku a moooc se jí to líbilo. Mě taky! Jen jsem byla u babičky a byl tam můj lehce přiblblý bratr a pořád jel dokola jako kafemlejnek!!! To je na zabití. Člověk, co nikdy nebude dělat nic pořádného, ale nejchytřejší na světě 8O !!! Divím se, že mě ani nerozčilil. Pouštěla jsem ho jedním uchem dovnitř, druhým ven, občas kývla souhlasně, občas ne - namátkou (skoro jako když se bavím někdy s tchýní :lol: :lol: :lol: )!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí