Poradna duly
Jana Čurdová
Len-til-kah nééé asi
!!!! Pak se ani nestihnu umýt a tak, protože na ně čumím a říkám si, že je to zase všechno jinačí. Jako bych ho znovu poznávala
!
Takže jsme posraný všichni, tatínek z malý, já z tatínka s malou a malá z papání, ale tak jediná až na zádech!!! ![]()
Mimochodem, jak perete mimi věci? Já to zkouším normálně s naším práškem, akorát na víc stupňů (což jsem dneska chytře neudělala a posraný záda zůstaly posraný…
).
A perete svoje a mimi věci zvlášť? To jsem udělala u prvních dvou praček… Mě to totiž přijde zbytečný, navíc prát pak třeba troje dupačky, když jedny má na sobě, další špinavý a jiný nejsou…
A žehlení jsem odbourala definitivně ![]()
Tamiku, my máme naštěstí věcí na Vojtíška až moc, takže to peru zvlášt tak 1× za 3-4dny:-). A peru to v Arielu, v tom peru i naše věci, jen tam nedávám aviváž, při praní našich věcí ano.
Ale po 6-ti týdnech to budu prát s našima:-) a pleny žehlit přestanu
, u Peťulky jsem je žehlila do 6ti týdnů a pak to jen uhladila rukou a složila a přežehlila složené:-). Stejně tím jenom utíráme pusinku, dáváme pod hlavičku do postýlky, kočárku apod. a nebo na rameno, když si Vojtíšek odkrkává:-)
Tamik jeho veci peru ve stejnym prasku jako nase a peru je s Denisky oblecenim,protoze prat jenom jeho veci samostatne,to bych musela cekat hodne dlouho,nez se mi naplni ta pracka(to by mi z toho i vyrostl ![]()
A zehleni,to uz nedelam taky
radeji umyju okna v celem byte kazdy tyden nez zehlit
to je jedina vec,kterou ja opravdu nerada…(pritel si svoje kosile musi zehlit sam
spotrebu ma minimalne 5-6 kosil tydne
a kdyz uz zehli ty kosile,tak zehli rovnou i ten zbytek
![]()
Cinq to je mazaný, že to rovnou vyžehlí všechno!!! ![]()
Monalisa24 aviváž taky nedávám, když jsou tam Nikolky věci. Jen tam místo aviváže krupnu trochu té tekuté Lovely, aby to vonělo
!
Chci se zeptat, prý má Niky seboroický ekzém, máte s tím někdo zkušenosti? Jsou to takové žluté strupy na obličeji, má to zrovna u obočí. Prý to mám promazávat a že to samo zmizí! A prý při mazání to můžu i sloupnout, když to jde. To se mi právě nezdálo, já myslela, že z miminek se nic loupat nemá!
Holky prosím prosím, mám dotaz. Co používáte na prdelku proti opruzeninám? Já nejdřív používala krém od Johnsona (snad se to tak píše
) a to jen proto, že jsem ho dostala v porodnici, ale to měla malá prdelku celou červenou, tak jsem dávala přechodně Bepanthen a ten byl dobrej, ale říkala jsem si, že ten mám na bradavky a tak jsem pořídila Rybilku, ale po té jí prdelkaa taky zčervenala
Poradíte mi něco?
Tamik : filipek to ma taky, ve vlaskach i v oboci, ma se to tri hodiny pred koupanim poradne namazat, pak po tech trech hodinach umyt a vycesat to, co jde, my jsme zrovna naolejovali celou hlavu
tak jsem zvedava, jak to pujde, jinak je to pry stejne jako lupy, jen intenzivnejsi
Janey-omlouvam se ze sem skacu,ale delala jsem v lekarne a hrozne moc si maminky chvalily krem na prdelky od Bubchenu-to U je prehlasovane-dela se male a velke baleni-to male je super na vyzkouseni.
Gabinko díky moc, já jinak veškerou kosmetiku od nich používám, ale na tu prdelku mi někdo doporučil tu Rybilku, ale u nás nic moc, byla bych ten od Bubchenu taky koupila, tak asi do něj půjdu ![]()
yoursun mě to právě štve, že to tam má. Nejsem na ekzémy zvyklá. Doufám, že to zmizne, když to budem mazat! Nevíš z čeho to je? Jestli jako jen tak, nebo se to dá nějak ovlivnit???
janey my ještě máme lavarizine, nebo jak se to jmenuje, napsal nám to dětský. Ale zatím to nemám vyzkoušené, protože mažeme tou rybilkou. A ten malý Bubchen taky máme, ale není vyzkoušený.
tamik to zmizne
spousta miminek to ma ![]()
Holky vy mazete prdelku po kazdem prebaleni? My mazeme kremem cely telicko po koupani a to je vse,prdelku cervenou nema ![]()
Tamiku koukám, že máš slušnou zásobičku
Ale je to lepší, když pak něco nevyhovuje, můžeš hned zkusit něco jiného, tak já asi taky koupím ten krémík od Bubchenu.
Cinq já mažu při každém přebalení…no, ona je při každém přebalení pokajděná až za ušima
Myslím, že kdybych nemazala, tak by měla tu prdelku úplně rudou ![]()
janey to teda mám!!! Ale nekupovala jsem to všechno, jen Rybilku a ten malý Bubchen, ten Lavarizine nebo jak nám napsal dětský dr. na recept a nic se nedoplácelo. Stejně jako olivový olej, pak nějakou modrou vodu do vany proti potničkám, paralen a ty kapky proti křivici, pak něco na trávení - Hylak nebo tak nějak… Já šla prvně od něj s milionem receptů a netušila co s tím
!!!
Každopádně ten olivový olej na mazání vřele doporučuju!!! Je super. Mažu jí vždycky po přebalení kam dosahnu, jinak po koupání celou a prdelku mažem rybilkou po každém přebalení a naštěstí žádné opruzeniny!
Na mazání ještě máme mléko Bubchen, taky malé balení. Ale díky tomu oliv. oleji ho budem používat třeba na cesty, nebo tak. Je to šikovné, že je maličké a ten oliváč je ve skle a mnohem větší. Tak to třeba bude lepší, než přelévat…
!
janey : ja mam bubchen, rybilku, bepanthen a jeste vzorek od sebamed
mazu bepanthenem, protoze je to jistota, ze to bude ok ![]()
tamik : urcite to zmizne, kamoska mi rikala, ze jeji segra mela celou hlavu jeden velky zluty strup a ze ji to vycesavala kartackem na zuby
coz mi prijde drasticka
ja zustanu u kartacku na vlasy ![]()
yoursun kartáček na zuby
To je hustý
! No ale vyčesávat to tím na vlásky z obočí si taky neumím představit… mám dojem že se netrefím do očička…
Celou hlavu? Chudák! My máme je trošku nad levým - tak dva tři stroupky, ale nad pravým je to skoro přes celé obočí
! Naštěstí jinde nic není - vlastně ještě trošku u nosíku v tom záhybu. Ale na hlavičce nic!
Jooo, bepanthen jsem zapomněla! Původně jsem ho myslela na bradavky, ale když bude někde jinde zapotřebí, samozřejmě využijem
!
Zásobená mastičkama jsi taky kvalitně, koukám
!
Tamiku tak já zase mažu celé tělíčko tím mlékem od Bubchenu a je super! Já olej nepoužívám, protože malá má celkem dost mastnou kůži i tak, takže by byla pak už moc přemaštěná a to mléko se pěkně vsákne a stačí to. Já jsem ještě slyšela, že jsou dvě různé Rybilky, v tubě a pak v kelímku míchaná a ta prý je lepší, já mám tu v tubě.
Yoursun já asi taky ještě dokoupím Bepanthen, protže ten nám zatím vyhovuje nejvíc, ale jak koukám, máme všechny tak nějak obdobné vybavení co se toho mazání prdelky týká ![]()
My máme zase na obličejíčku sem tam vřídek, pediatrička říkala, že je to kojenecké akné, tak nevím, doufám, že jí to taky zmizí chuděrce. Doktorka mi řekla, že prý to mám strhnout nehtem a přetřít lihem, ale přijde mi to děsně drastické
Nemáte s tímhle některá zkušenost?