Poradna duly
Jana Čurdová
millhauska
Zkoušela jsem Zdeněčkovi taky dát dudlík, jenže on ho nechce. Vždycky když mu ho zkusím dát, tak hodí takový škleb a hned ho vyplivne.
Cinq píše: [quote="xaxkx] Dala mu třídní důtku, v první třídě!!! Ta ženská byla, PARDON, nevyšukaná zakomplexovaná kráva. Už jsem jí to říct musela… Protože ta tyranie dětí!
Za co dostal tridni dutku v prvni tride
![]()
To by se muselo vidět
. Paní mučitelka mluví s dětmi jako s debily, a to doslova, slovo dementi apod. nejsou žádnou výjimkou. Nemluvě o hafu úkolech - pro prvňáky celkem šok, známkování typu jedna chyba známka dolů, zákazu odchodu z lavice během přestávek
a např.při odchodu na výlet zapomněla děti ve škole. Prostě zapomněla
S rodiči mluví jako s největšíma dementama pod sluncem, každýho posílá na psychiatrii, když lépe, tak pouze k psychologovi
A žádný slůvko pochvaly, ničeho
. Tak jsem se ozvala, nejdřív slušně - cca půl roku, pak už z ostra. Jo, je to kluk a občas zazlobí, to jo a ani ho neomlouvám, ale jí vadli všechno. Když měl v květnu zlomenou ruku (levou a je pravák!), musela jsem ho mít měsíc doma, protože jí OBTĚŽUJE mít ve škole dítě se sádrou
. No nic, chtěla jsem tedy po ní napsat to, co máme oma dělat. Ona neměla čas a že si mám domluvit schůzku, už jsem toho všeho měla za rok dost a už jsem tam nešla, doma jsem jela podle stránek a tak, abychom dodělali celé učebnice, jelikož byl doma měsíc a už byl červen. Ani se ta kráva na to nepodívala a ještě byla drzá. Tak jsem ho nahlásila jinam, bylo tam poslední místo a zjistila jsem, že přechází více dětí!!! To o něčem svědčí, že? No a za trest - odchod z její úžasný péče - ho osolila. Vlítla jsem tam, zavolala i ředitele, ať mi vysvětlí, co tak hroznýho musel vyvádětˇ, že má důtku. Ředitel strčil hlavu do písku jako pštros a ona mi začala vyprávět, jak ten poslední měsíc zlobil. To jsem čuměla, protože byl doma se zlomenou rukou, že!
Tudíž nemohl zlobit. Tak jsem jí řekla, co si o ní myslím, že si léčí svoje psychický choroby na dětech, protože ty se nemůžou bránit, proto dělá úču a že jí to doma zřejmně neklape a že není tak inteligentní, jak si myslí, když ani nedomyslí tu hloupost s důtkou. Držela hubu, protože si uvědomila, že to opravdu nedomyslela. Jinak: některý děti dostaly trojky na výzo od shora dolů. Chudáci byly úplně zdrcený. Jsem ráda, že jsem pryč, asi bych jí dala tečku!
Ty jo, tak to je sila s niektorymi ucitelmi… a kde vznikaju velke traumy u dospelych ludi. Nejaka krava vyrobi blok a potom sa nam v dospelosti nieco nedari a hladame terapeutov.
Dufam ze teda nenatrafime s malou na nieco podobne.
Xaxkx tak to je sila
a to jsem si myslela,ze dneska uz je to lepsi ve skolach…hlavne na tom prvnim stupni.
Pamatuju na moji tridni ucitelku…ucila nas dejepis a CJ,vzdy kdyz nekdo neco neumel,tak ho vzala Ceskym slovnikem po hlave a obcas letelo i klubko klicu, ktere mela vzdy po ruce
![]()
xaxkx - to je teda sila..
Chudaci deti… Ten reditel je jeji pribuzny, ze ji to vsechno takhle trpi… ![]()
Ten ředitel je hovado, který vyhodili ze školy, když jsem chodila já na první stupeň (co jsem dala Martina). To je takovej starej kretén.
Jinak: čekám na manžela, jedeme do nemocnice. Malá od rána „vyhodila“ vše, co snědla
a pořád pláče. Byla jsem u dětský dr, ale nemůže nic napsat, jen ve špitále. Kvůli tomu zvracení jsem přestala kojit a dala Nutrilon AR pro blicí děti. Bylo to dobrý, až do dneška - no trochu i včera. Mladej měl jako mimi reflux, tak je možný, že to má taky a ty léky dává jen nemocnice.
Teď jsem jí dala trochu najíst a zatím dobrý, poprvý. No, ale tam pojedeme, raději.
Ach joooo
Ahoj holčinky,
hlásím se do klubu matek školáčka a miminka:-).
Vy to máte aspoň tak, že se vám miminka najedí a usnou a pak je budíte na cestu do školy.
To Vojtíšek se vzbudí v 6hod., nakojím ho a pak usne až v kočárku cestou do školy. Takže po ránu se namalovat je docela zápřah
, ale tento týden má manžel odpolední, tak to docela jde.
Na obědy Peťulka chodí. My máme totiž „děsný“ dopoledne, kdy Vojtíšek nespinká a jen tak ležet v lehátku nebo postýlce odmítá. To je potom věc. Takže obědy ve škole to jistí a my se s manželem zatím nějak šidíme. Ale budu muset začít vařit, otázka je kdy?????
Vojtíšek teď zrovna spinká, ale už se protahuje, takže to vidím na tak cca 10min. a bude se hlásit. A to on umí.
Zítra ráno jedeme do Mostu na chirurgii s tou pupeční kýlou. Doufám, že nebudeme muset na operaci. Docela se toho bojím ![]()
A včerejší poradna - vážíme 4850g (minulý týden 4520g). Prostě máme malého jedlíka:-).
xaxkx ahoj, taky držím palce, ať je všechno v pořádku, malá mi taky často blinkala, ale už se to upravilo, zato trpíme hodně na prdíky a nechce mi po kojení říhat, to je svátek, když si odkrkne ![]()
Monalisa24 tak my mame obdobna dopoledne jako jsou u vás, dneska mi dorazilo lehátko, tak v něj vkládám trochu naděje, protože malé se líbí jakoby sedět a koukat a poslouchat, tak uvidíme ![]()
Holky, četla jsem, že tu nekteé máte šátky a některé ten babyvak, poraďte co je lepší? Já mám klokanku, ale ta je spíš na ven a hlavně je až od 2 měsíců a na nošení doma dost nepraktická, tak bych chtěla šátek nebo ten babyvak , ale nevím ![]()
Janey - a zkoušela jsi si ji na krkání hodit přes rameno? Já jsem četla v knížce Něžná náruč rodičů, že se to dělat nemá, ale Klárka takhle krká zaručeně do 2 minut, tak to si snad za tu chvilku páteř nezničí, navíc to ještě docela jde v tygříkovi, v jiné poloze jí to taky nešlo a chce to s dítkem trochu chodit anebo plácat po zadečku.
Xaxkx - vy teda máte zážitky, to je hrůza, no snad to bude lepší a s malou určitě zajeďte, ať chudinka netrpí. Jo a přišel mi ten fusak z babylife, je super, už se těším, až bude zima ![]()
Lehátko - u nás zatím nemá valný úspěch, ale třeba to ještě přijde.
EvikP - to je super, že jsi odnaučila Zdeněčka kloboučky, já to tu naší cácorku ne a ne odnaučit, asi je líná nebo má malou pusinku, ach jo, ale myslím, že se to ještě odnaučí, občas se chytne, ale není to na dlouho a začne se vztekat…takže já vždycky vyměknu
Spaní - u nás funguje báječně kočár a venkovní vzduch v kombinaci s dudlíkem. Dudlík dávám jenom do kočáru a v 99% případů krásně usne a chrní dlouho a spokojeně, většinou ho vyplivne. Dneska spala v kočáru 2,5 hodiny dopoledne a teď už spí přes hodinu, tak mám krásně klid a stíhám i domácí práce…
Tak mi taky krkáme přes rameno, i když jsem to nejdřív nechtěla, protože to prý zatěžuje páteř. Ale nic jiného nefungovalo.
Včera mi dorazil babyvak, před chvilku jsme to zkoušeli, ale nějak se mu v tom nelíbilo. Tak nevím, asi nastolím teror a bude tam chca nechca, protože se mi to zdálo dost pohodlné … tedy alespoň pro mě. ![]()
Dost jste mě rozesmály s tím, že vaši prďolové měli včera večer záchvaty pláče. Ten můj totiž taky včera kolem 6 hodiny odpoledne dostal ukázkový hysterák. Chyba byla, že jsme se zrovna nalézali v tramvaji. Vypadala jsem jak neskutečně neschopná matka v očích ostatních, protože jsem nebyla schopná ho uklidnit. Žádné zaručené triky nefungovali, měla jsem sto chutí tam kočár nechat a vystoupit ![]()
Xaxkx tak at je mala v poradku…myslime na vas ![]()
Monalisa tobe taky at to dopadne v pohode ten zitrek ![]()
Janey ja mam klokanku a nosim prdolu na lezato(jako u babyvaku,pres jedno rameno ![]()
v albu je fotka(o 2-3 stranky nazpatek…Moc se mu tam tak libi a na te me je i obrazek,ze se tak muzou miminka nosit…
Saary no,právě v té pozici přes rameno si jedině odříhne, ale i tak jen velmi zřídka a to jí právě při tom plácám po prdelce a zádíčkách, jakoby od prdelky výš, aby ta bubkina šla ven, ale někdy chodím i čtvrt hodiny a nic ![]()
Cinq na té mé klokance je tahle poloha taky vyfocená, ale píšou tam, že je to až od 2 měsíců
Zkoušela jsem to a není to moc pohodlné, Marjánka je asi moc maličká ![]()
Janey ja zapomela,ze ten muj prdola ma 60cm a 5kg
ono to je potom rozdil
Tak asi potom jedine ten babyvak?Prijde mi to lepsi,protoze se to nemusi uvazovat jak u toho satku
ja jsem totiz na to vazani antitalent a asi bych na tom sebe obesila
anebo i prdolu
![]()
Cinq toho se právě taky bojím, aby malá nepřišla chudinka k úrazu
Musela by mít svatou trpělivost než bych se naučila aspoň jeden úvaz ![]()