Poradna duly
Jana Čurdová
IvcaM jak dlouho se to ma nechat vylouhovat ![]()
Asi to zkusim ![]()
Jinak curani zadrzim uz v pohode a i kdyz kycham tak nic
jenom ze sexu mam strach
po prvnim porodu mi to trvalo taky trosku dele,nez jsem se odvazila
![]()
IvcaM - kolik vody bych asi tak mela pit? Snazim se o zhruba 3l denne… Cekam na caj pro tehotne a meltu - posle mi je mamka…
Jinak - v klidu moc nejsem… Jsem s Arthurkem pres tyden sama… a to me stresuje… ![]()
Stiham se akorat umit… nevarim… jim jen studena jidla. Obcas vecerim u tchyne… to jsou pak teple vecere… ![]()
Kklarko -včera prý ve zprávách říkali, že by vláda neměla šahat na rodičovský příspěvek, takže by měla zastat ta vyšší částka, ale podle mě to bude jisté až opravdu od ledna.Jsem ale zvědavá, odkud na to ten stát vezme. Tak uvidíme.
Tak jsem Jonaska nakojila a ted se mnou pise odpoved ![]()
Ten kminovy cajik louhuji asi tak 6-10 minut, podle toho, kdy si vzpomenu.
3 litry denne pit je dobry, spis to chce asi omezit ten stres. Ja toho taky o moc vic nestihnu, ale co na tom. Teple jidlo jim vetsinou jen vecer, kdyz je manzel doma a to same se sprchovanim. Kdyz jsi uplne sama doma, to je horsi, ale snaz se to nejak zvladnout.
Jonasek pri psani moc breci, tak ho jdu prebalit a houpat…
Panoramka - jeste to kojeni nevzdavej, ja uz to taky vzdavala a mam pocit, ze mliko se mi poradne zacalo tvorit az ted a to ma Klaruska 6 tydnu. Myslim, ze mi hodne pomohla melta a piju minimalne 3 litry denne, spis vic, tak hlavne mysli na pitny rezim a udelej si u kojeni pohodu, ja u toho sleduju televizi a neni to spatny. Taky vubec nic nestiham, v pauzickach si neco malo uvarim, ale jenom jednoduchy jidla, zahrada mi spustla, vsude prach a spina (mame barak, tak je toho na uklizeni dost), resim to tak, ze dodelavam co se da o vikendech a nebo po vecerech, kdyz se manzel postara o malou a to taky neni vzdycky.
Rodicovsky prispevek - jsme presvedcena, ze v tuto chvili plati od ledna ten vyssi a vcera fakt rikali, ze na to nebudou sahat, neni se co divit, kdyz chteji predcasne volby, to by nebyl dobry tah.
IvcaM - koupila jsem si na radu pediatra jakysi granulovy pripravek na podporu laktace… tak snad to pomuze........
Ale Arthurek pribira… tak snad budeme v kojeni zdarne pokracovat…
Za tri tydny pribral 300g… neni to moc, ale pokud nebreci hlady, pry to staci… ![]()
Ty 3l vody… vlastne nevypiju… jak kdy…
Budu si na to muset dat pozor.......
Jen vsude taham flasku s vodou, ale zase ji donesu domu… ![]()
Ahoj babulky,
tak sa ozývam po pár dňoch. Nejako sa mi stále nič nechce. Malá má také všelijaké dni, raz celé dni spí, potom plače akoby ju z kože drali
Ako tu píšete, že vám deti v noci toľko spia, tak to nechápem, pretože moja malá cez deň potiahne 4-5 hodín v kuse, ale v noci je väčšinou po dvoch hodinách vždy hore a bude si rozkladať ručičkami, stonať, vydávať kdejaké zvuky, až strach. Našťastie v noci nezvykne plakávať. Ona by možno spala aj viac v kuse, ale v noci si cucne mlieko tak 5 minút a potom hraje „mrtvého brouka“ a to doslova - zavrie oči, rozhodí ručičkami a nech robím, čo robím, nenechá sa zobudiť. Však čo, mama jej za dve hodiny strčí prso do pusy znova, tak čo sa bude trápiť, nie?
No čo sa týka mojej predpôrodnej hmotnosti, tak tam mi chýba ešte 8kg, za ten týždeň čo som doma, mi ubudli 4kg, zdá sa mi to dosť rýchly pokles, ale čo už. Ale rada by som, keby mi ostali cca. 2kg navyše, tak uvidíme. Prdel a stehná mám ale hrozné, a brucho tiež ešte trčí. Ale cvičiť sa chystám až po šestonedelí.
Moja Šípková Ruženka si teraz kľudne spinká, ja mám prsia ako balóny, každú chvíľu mi z nich začne mlieko vytekať, tak tu sedím s plienkou na prsiach
Inak koľkokrát na malú len pozriem, a už tečie mlieko. Dúfam,že to tak vydrží aspoň do tých 6 mesiacov.
Panoramka,
skús pozrieť túto stránku o dojčení, sú tam nejaké rady, moc som to nepozerala, ale možno tam niečo nájdeš, čo ti pomôže: www.mymamy.sk/dojcenie.htm
Panoramko …já bojuju s kojením už od porodnice. Nejdřív nakojím a potom dokrmuji, malej si řekne, kolik . teď jsem odstříkala 30 ml z obou prsů/ zatím nejvíc za ty dny/, jde mi to jen ručně, odsávačky nezabírají. je to hrozně těžký, ale vím, že každá kapka je dobrá a nevzdávám to.
Piju meltu, kojící čaj a hodně tekutin, taky polívky, hutný vývary jsou dobrý.
Vím, že je to pro tebe moc těžké, prožívám to stejné, mockrát jsem to obrečela, že nemám mlíko, ale to je o to horší a tak prostě vím, že dělám to nejlepší a víc prostě nejde. Zkus se nestresovat, i když je to těžké, ale je to moc důležité.
Dnes mi laktační poradkyně řekla, že mě obdivuje, koliik času tomu dávám…a já si myslela, že jsem máma na nic ![]()
Takže hlavu vzhůru, i když budeš dokrmovat, pořád mu dáváš jen to nej.
MonikoB. ,
je mi moc líto babičky…ale na druhou stranu, myslím, že díky vnoučátku to měla lehčí, asi vážně čekala jen na něj a určitě odešla šťastná. Držte se.
Jo A pobavím vás..včera mi zubařka odvrtala druhý zub, takže nemám obě jedničky nahoře, seberu odvahu a vyfotím vám sem jednu super šišlající čarodějnici
![]()
Mimuliku - jestli ti přes den spí tak moc, tak spi s ní, ať něco nadeženeš (a pokud v noci nepláče, akorát si povídá, tak mě by to ze spánku až tak nerušilo
- jsem děsná, pokud nezačne řvát, tak je pro mě fuška se z toho pelechu vyhrabat
). Jo a s tím buzením - u nás perfektně zabírá, když mu do nosu strčím smotaný čtvereček na pročištění - to je ryk hned
(ne že bych z toho měla radost, on má ten nos stejně pořád ucpaný a tohle fakt funguje
).
Matulienko - to je hrozná škoda, že na tebe odsávačka nefunguje
, vím moc dobře, co to je odstříkávat ručně
(ze začátku jsem tomu věnovala x hodin denně
). Teď už mi to teda jde jakkoli, ale dojit se po kapkách už bych nechtěla
…
Stejně je to síla, kolik žen má problémy s kojením
. Nestrašte!
Ahojte holky,tak my už si vytvořily celkem slušný režim-až na dnešní noc..to se Lucka nejdřív chtěla koukat na hvězdy(vážně jediný co ju uklidnilo
)a po 2hoďkách spánku zase prdíky..ale dost nám pomáhá pevný zavinutí do plínky, to se pak krásně uklidní a v minutě spí jak dudek
Teď ju mám v babyvaku a pozoruje jak píšu ![]()
Co se týče kil, u mě se to zastavilo na +4kg.Ale začala jsem se učit na koleč. bruslích a musím říct, že s kočárem mi to fakt jde
(bez něj už je to horší
)a taky už jsem se 3×donutila večer cvičit,takže kila ZATÍM zůstávají,ale postava se zpevňuje-pomalu,ale jistě
![]()
Malá dává najevo, že by něco zblajzla, tak končím svůj román a mooc vás všechny zdravíím ![]()
Lentilko,
no, je to docela síla, protože mám na starosti i Petříka a tak lítám mezi domem, školou, obchodem atd. a toho času vážně moc není, ale nějak to zatím jde i když mám pocit, že brzy padnu za vlast
![]()
Ale nerada něco vzdávám, tak uvidíme ![]()
Matulinko , uz v tehotenstvi jsem nechapala, jak jsi vsechno stihala..... nicmene ted Te povazuju za Superzenu!
Co se tyka odsavacky - tak je fakt, ze mi mleko pri pumpovani teklo vsude mozne… ![]()
Na starosti mam jen Arthurka a sebe, ale i tak je toho dost… ![]()
Mimulik - dekuju za tip na stranku… je zajimava a je tam hodne info!