Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
10.9.06 08:30

xaxkx kila dolů??? Hahahaha!!! To budu řešit až za pár měsíců… Mám cca o 4-5 kg víc než před těhu. Dost je asi v prsou :oops: , a v tom cemru na břiše.
Nějak se nechci teď tímhle zabývat (i když mě prudí, že mám jen dvoje kalhoty co můžu nosit 8O ), ale stačí, že se rozčiluju s tím kojením. Teda rozčiluju… ona papá pěkně, přibývá taky, ale ty klobouky mě štvou. Ona přes ně i polyká dost vzduchu a pak jí bolí bříško :roll:

Navíc jsem dostala podezření, že vajíčka budou pro mě tabu. Přitom bych ani neřekla, že budou tak vadit. Nebo jestli to tím není, nevím :? !
Ale předevčírem jsem měla k obědu a večeři filé zapečené s bramborama a zalité vajíčkem a ona měla celý včerejšek bolení.
Nevíte někdo, kde se na netu dají najít recepty pro kojící? Jsem nějak bez fantazie :( !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
10.9.06 09:01

Ahojky.
Tak jsem se taky konečně dostala za váma, včera jsme byli na výletě a dneska odpoledne chceme strávit nějaký čas ve Stromovce a Troji, když to venku vypadá na krásný den.

TAMIK - jojo, taky kojím přes kloboučky a zatím se mi to nějak nedaří odbourat, i když bych si to přála. Zakládala jsem tady na to diskuzi a holky mi psaly, že se to třeba podařilo ve 3 měsících, ale určitě to šlo. Dokonce v červencové diskuzi psala holčina, že se jí to taky už podařilo. Je fakt, že to teče všude, tak Klárka před každým kojením dostává plínu, abych ji nemusela pořád převlíkat. Když jí nedám klobouček, tak se chytne na pár minutek a potom začne ječet, tak jí to tam dám a je klid. Říkám si, že až jí vyroste pusina, tak to bude lepší a třeba to půjde. Ono mě to aspoň nebolí, když se u kojení kroutí jako žížala a drží a drží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.9.06 09:35
Tamik píše:
xaxkx kila dolů??? Hahahaha!!! To budu řešit až za pár měsíců… Mám cca o 4-5 kg víc než před těhu. Dost je asi v prsou :oops: , a v tom cemru na břiše.
Nějak se nechci teď tímhle zabývat (i když mě prudí, že mám jen dvoje kalhoty co můžu nosit 8O ), ale stačí, že se rozčiluju s tím kojením. Teda rozčiluju… ona papá pěkně, přibývá taky, ale ty klobouky mě štvou. Ona přes ně i polyká dost vzduchu a pak jí bolí bříško :roll:Navíc jsem dostala podezření, že vajíčka budou pro mě tabu. Přitom bych ani neřekla, že budou tak vadit. Nebo jestli to tím není, nevím :? !
Ale předevčírem jsem měla k obědu a večeři filé zapečené s bramborama a zalité vajíčkem a ona měla celý včerejšek bolení.
Nevíte někdo, kde se na netu dají najít recepty pro kojící? Jsem nějak bez fantazie :( !

Tamíku, jenže já mám cca 17kilo :! :evil: Taky jsem si říkala, že tomu dám čas, ale už začínám být nervózní :) , spadlo mi asi 9kilo, z toho asi 5porodem a ten zbytek budu muset zničit týráním sebe sama :wink: . Ale nějak se mi pořád nedostává sil :D . Teď to jde, dají se nosit šaty,ale za chvíli…až se ochladí :twisted: . No jo, to jsem pořád žrala a říkala si, že je to OK, že to pak vycvičím a teď jsem líná jako prase 8O

http://rodina.cz/xaxkx
http://nela.webz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
10.9.06 09:47

saary mě se právě občas přisaje na pravé prso, ze kterého jí to jde blbě i s kloboučkem a na levé, kde to celkem šlape jí to nejde 8O ! Ale zkouším. Pravda, teď měla bolení, tak jsem jí neprudila ještě bez klobouku, ale dneska vypadá líp, tak zas začnem! A dávám jí bryndák, protože jak je pak od mlíka tak to za chvíli začne pěkně smrdět :oops: ! To abych jí převlíkala pořád. Navíc to fialové svinstvo na moučnivku… Zážitek!!!
Teď jsem na tom tak, že pořádné učení nastavím hnedka jak seženu ty formovače bradavek. Jenže náš okres je tak super, že je v žádné lékárně nemají, zdravot. potřeby obvolám v pondělí, ale taky to vidím bledě. Tak je budu muset objednat přes net. Jenže to zas nevím, jestli mi pojišťovna vezme.
A jaké máš kloboučky? Avent? Vím, žes psala, že máš velikost small a to je v Aventu ne?

xaxkx neboj, to půjde samo. Běháním kolem prcka to bude dole za chvíli!
Vlastně ty jsi ve „výhodě“, běháš kolem dvou dětí, tak budeš hubnout 2× rychleji :lol: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.9.06 10:10

Ahoj holky, konečně jsme dneska docela spali :-) Ještě teď si s taťkou hoví v postýlkách. Tak jsem toho využila a přečetla pár stránek dozadu.
Taky mám problém, že nevím, co jíst. Jaký ovoce, jakou zeleninu, co dalšího apod. Prostě se v tom nevyznám. Naštěstí naše malá nemá velký problémy s bříškem, takže zase tolik to nerozebírám. Ale chci někde něco najít, jak se vlastně v tom šestinedělí chovat a co jíst. Nějak se člověk soustředil na porod a na výbavičku a tohle opomněl.
Tak zatím papa já jdu surfovat :-)
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
10.9.06 10:15

kacenka78 já taky nevím jak s jídlem. Snažila jsem se něco najít, ale nějak se mi to nezadařilo. Tak dej prosím vědět, když budeš úspěšnější!!!!
S bříškem sice máme potíže jen občas, ale proč tomu nepředejít :D !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
10.9.06 10:35

Tamik - jojo, používám kloboučky od Aventu a velikost small, protože standard do pusinky nepobrala. Zatím jsem ji moc bradavkama netrápila, ale pomalu chci taky začít, v úterý nám končí šestinedělí, tak se do toho pustíme s plnou vervou. Nejhorší je někam jít a nezapomenout to a navíc sebou mít ty plíny, aby nebyla mokrá od mlíka, venku se potom blbě dá převlíkat… :evil:

Strava a prdíky - ze začátku taky moc neměla s prdíkama problémy, teď máme koliku tak jednou za dva dny, ale není to tak hrozné. Jenomže jím hrozně monotónní stravu a mám strach zkoušet moc nových potravin. Tak kdybyste někdo něco našel o stravě při kojení, tak sem s tím, budu hrozně moc vděčná.

Xaxkx - neboj, určitě všechno shodíš a navíc už máš druhé dítko a to to jde prý vždycky hůř, tak buď trpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
10.9.06 10:46

Tak jsem našla třeba tohle:
http://www.fixies.cz/home/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
10.9.06 16:21

Ahoj holky,
tak uz jsem se konecne taky rozdvojila.
V utery 5.9. se nam narodil Vojtisek - 3700g a 51cm.
Porod celkem v pohode, i kdyz jsem mela uz zkazenou plodovou vodu, tak byl trochu zpomalenej a behem porodu musel mit na hlavicce pulsak, aby neusinal a spolupracoval.
Bylo to narocny, ale zvladli jsme to a uz se szivame doma.
Mejte se moc krasne.
Stastna krabi maminka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.9.06 17:58

Krab - gratuluju moc k Vojtiskovi!!!

Co se tyka stravy pri kojeni, tak to vubec neresim… Jim jako vzdycky… Nevsimla jsem si, ze by se neco zhorsilo treba po jezeni broskve ci nektarinky… Ale nejim je po kilech… tak 1 (max.2) denne…

Dnesni noc byla super… Arthur spal od 22h do 4h!!!!!!! Dala jsem si k veceri pivo… mohlo by to byt tim??????
Dneska krasne spinka… vlastne cely vikend byl hodny…
Ted je tatinek zase pryc… tak jsem zvedava, jestli mu to vydrzi… :lol:

Zacina se probirat…, tak hura na kojo… :lol:

Tamik - ja se vejdu zatim jen do jednech kalhot… a to mam jen 3 kila navic od predporodni vahy… :wink: Nic neresim… Citim se dobre a taky celkem dobre vypadam - vetsi prsa to vyrovnavaji… :wink:
Takze ted mam 178cm/68kg… Resit to zacnu az po Vanocich… :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.9.06 18:12

A ted jedna otazka pro vsecny. Jak zvladate sestinedeli? Dopadlo na vas „baby-blues“?

U nas byly kriticke prvni dva tydny… Ted je to lepsi.
Ale o vikendu jsem s manzelem probirali, jak se citime jako rodice… A manzel rikal, ze zatim si to jeste moc neuvedomuje… Zatim - kdyby mu nekdo dal na vybranou mezi Arthurkem a mnou, tak by si jednoznacne vybral me… Kdybych si mela vybrat ja… tak fakt nevim…
Je fakt zvlastni, jak jsme k tem mrnouskum pripoutane psychicky - navzdory vsem tem protichudnym pocitum v sestinedeli… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.9.06 18:23

Ahoj, tak se tady taky na chvíli dostávám. Nějak nestíhám. Jsem hodně pryč z domu a pokud jsme doma, tak už začaly chodit návštěvy a okukují mrně. Navíc do toho ještě mé narozeniny, takže i gratulanti. A příští týden to nebude lepší.
Strava - přijde mi, že jím taky pořád to samé a malou teda bříško trápí dost. I když kaká hezky, skoro pokaždé je v plíně poklad. Přesto se téměř denně kroutí a kroutí. Třeba dnes v noci od 2.30 hod do 5.00 hod. Nakonec skončila u nás v posteli a ani nevím, kdy usla, protože já usla dříve 8O . Ráno spala do 11.00 hod a celý den si vlastně nadespává tu noc. Tak se těším na další..... :wink: . A to už v týdnu krásně spinkala do 4.00 hod, jednou dokonce do 5.00 hod.
Kojení - taky jsem zpočátku kojila přes klobouček, ale jen z jednoho prsa, kde jsem měla popraskanou bradavku. Pak jsem si přečetla, že se tím bradavky zchoulostiví a pak je kojení horší. Tak jsem to zrušila a bolest pár dnů přežila a dnes už je to téměř v pohodě.
Váha - mám navíc ještě 5 kilo, ale už se začínám dostávat do svého původního oblečení. Cvičit zatím nehodlám, mám strach, že by to mohlo mít vliv na mléko. Řvounek se vzbudil, tak valím kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.9.06 19:02

Tak nam dnes konci sestonedelie… tak som zvedava co sa bude diat dalej. Vravi sa ze sa ma nieco zmenit… ale ja som teda spokojna s malou.

Strava … ja som hodne skusala a postupne max 1 druh noveho pridavala denne. Tamik vajicka mozu byt problem… mala tiez nema rada varene vajicka… boli na brusko.Jedine na co nemam odvahu skusat su uhorky a hrozno. Cesnacku zvladla tiez v pohode a uz sa musim priznat aj k nezkrotnej chuti na vyprazany hermelin a hranolky.. zvladli sme to len miesto tatarky si sam smotanu.

vynikajuca staromamovska rada ked varim doma skoro do vsetkeho (omacky, polievky, maso) okrem caju, kavy a kolacov 8) pridavame KOPOR a mozem povedat ze mala nema vobec koliku. Btw tie vajicka som jedla bez kopru :wink: To mi poradila svokra babka korenarka a myslim ze to hodne funguje a muz si zvykol ze mame proste vsetko s prichutou kopru.

Vaha tak ja nebudem asi moc provokovat. Naposledy som sa vazila pred 3 tyzdnami a bola som 3 kg pod porodnu vahu. A uz 2 tyzdne sa zmestim do mojich starych nohavic. Jedine co je priserne je ta pneumatika so striami a mega prsia, vdaka ktorym nic nahrch z povodneho satstva neobleciem. Takze cviceniu sa nevyhnem. Ale uz sa mi podarilo zistit ze u nas na cernaku v Pro Factory ked idete cvicit tak vam strazia deticky od dvoch mesiacov. Tak len najst odvahu alebo sparingpartnera a pustit sa trosku do cvicenia… alebo aspon si ist zaplavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
10.9.06 21:24

janey: no oni ji hlavne vydesili docela zbytecne - vim, ze rano byla na utz a prisla s placem, ze ji doktorka rekla, ze chlapecek se nevyviji moc dobre a ze se bude muset tehotenstvi ukoncit… …a az za nekolik hodin se dozvedela, ze tim „ukoncit tehotenstvi“ se nemyslel potrat, ale cisar a umistit deti do inkubatoru a ze maji docela sanci…fakt nechapu, ze ji to ta doktorka na utz takhle mohla rict - obzvlast, kdyz videla, ze to neni rodila ceska, takze ty drobne jazykove nuance nepostrehne…

…tak doufam, ze to dopadlo vsechno dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
10.9.06 21:33

kacatko: s tim koprem je to zajimave - a to davas cerstvy nebo suseny?…a kolik tak cca?

s vahou to mam tak, ze se pomalu dostavam k normalu - holt kazdodenni vychazky a 5. patro bez vytahu delaji svoje…:) …ale nejhorsi je fakt ta pneumatika v pase - ten rozklepany rosol - ach jo - doufam, ze to pujde brzo dolu… …a taky prsa - ze svych 70-75A mam ted 80-85C 8O - des bes - ja chci zpatky svoje nulky…!!!:) - a taky nemam kvuli tomu co na sebe - vsechno obleceni navrch je mi uzke a kratke… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí