Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq
Nemela si epidural? Mne po nem bolela hlava 14 dni skoro nonstop, je to prej nejakym narusenim tlaku v pateri, ale nakonec to preslo… sem se trochu bala, jestli to neni trvalyho charakteru
.
Ahoj holky,
jak vy to děláte, že stíháte ještě psát na emimino???
Ráno letíme do školy, Vojtíšek si už na režim, že ráno před 8hod. chodíme z domova, začíná zvykat, tak usne v kočárku a spí do 10hod. To zatím uklízím, pak krmíme a opět vyrážíme pro Pitrýska do školy. To zase usne, takže rychle dělám oběd. No, od 16hod. do 20hod. Vojtík nespí, ale už jsme všichni zvyklý. Konečně v noci spí!!! Vzbudí se tak 3×, ale je to pořád lepší, než když se budil po hodině.
Matulienko, už také píše Peťulka ve škole písmenka??? My už píšeme „A“, ale Péťa umí celou abecedu, takže si myslím, že se ve škole nudí.
Včera měli domácí úkol - napsat svoje jméno a pak řádek „A“ a „Á“.
Prý je od tohoto roku nová směrnice učení čtení a psaní - prý na zkoušku. Pořád jsem čekala, že budeme dělat čárky a vlnovky, jako za nás:-) a ono prdlajs.
Holky, včera jsem měla adrenalin hooodně vysoko. Šli jsme ze školy a stavili se na zmrzlinu. Péťa tam potkal nějakou holčičku (Romku), která s ním chodí do třídy a chlubil se jí, že má 6,–Kč na kopeček zmrzliny a ona - nevím proč, on to neví ani Pitrýsek - mu normálně vrazila facku
![]()
Tak jsem hned vyjela. Moje dítě NIKDO mlátit nebude. Ta maminka té holčičky jí sice řekla, že se to nedělá, ale tím to pro ni zvadlo. No, já v tu chvíli měla dost! To je síla!!! Tak jsem hned „upustila“ z pusy, že když jsou černý, tak si snad můžou dovolit všechno nebo co!!! Nejsem rasistka, to ne, ale tohle mě dorazilo!
A ten můj klučina si to nechá líbit! Chudáček!!! Jestli se to stane ještě jednou, tak bude zle, vážně!!!
No, tak jsem se vypsala. Odpoledne jdeme koupit do školy tenisky na tělocvik. Od pondělí už jim to začíná naostro. Jsem zvědavá:-).
L_B ležela jsem normálně na oddělení šestinedělí, pokoj tuším 213, malou jsem měla poslední dva dny pod lampou kvůli žloutence a domů jsem šla až 29.8. Rodila jsem 22.8., ale v porodnici jsem byla už od 21.8., protože mi odtekla voda. A kde jsi ležela ty?
Tamiku koukala jsem na ty stránky s šátkem jak jsi psala, ale žádný za 700,– tam nebyl, asi to tam nemá uvedené, viď? Abych na ní nevyrukovala s šátkem za 700,– a ona na mě nekoukala jako puk ![]()
Monalizo tak to je sila
ja bych to upustila z pusy taky(a to nejsem rasistka
a pak proc je lidi nemaji tradi…toho jsem se prave bala taky,kdyz dcerka nastupovala tady do skoly,v te dobe nemluvila moc dobre franinou a ona je hloupoucka
vse si necha libit(neni bojovny tip(a to chodi na karate
ale zatim vse v pohode…
Jinak my jsme uz v rezimu taky se skolou…co vsechno se uci v prvni tride?Tady taky nedelaji zadne vlnky, carky atd…rovnou se ucili psat pismenka.
a psat stiham
jelikoz pocitac je zapnuty porad(pracuji na nem) a prdola je vazne hodny…kdyz nespi,tak jenom kouka a smeje se
a dcerka je ve skole kazdy den az do 16.30…takze ani varit pres den nemusim…Takze se i obcas nudim
![]()
Ale to jenom ted…od listopadu se vracim do skoly
![]()
Tak berušky, došel mi konečně babyvak (viz foto), zatím jsem spokojená, Štěpulka se mi v něm krásně uklidnil a usnul … akorát to má tu chybu, že jak ho položím, začne zase vřískat (dřív mu stačilo jedno hovínko denně a teďko jen se vykadí, už ho tlačí další
). Snad se ze mě nestane indiánská babička
… Jo a hlavně mám trošku strach mít ho v tom moc dlouho - kvůli páteři, i když ono to tahání v zavinovačce taky asi není vončo
.
Ahoj maminy
tak dneska musim to svoje mimi pochvalit, v noc spal 5,5h v kuse, pak me nechal spat do desiti, po nabasteni lezel v postylce a jen se tak koukal kolem a ja stihla udelat jabkovy dort, najist se, umyt se, vyfenovat , namalovat, vyzehlit a ted cekam, az se vzbudi a pujdem se projit
to je provokace pri patku
![]()
jinak na cumel nedam dopustit, nedala jsem mu sanci, aby ho nechtel a jsem rada, porad je lepsi, kdyz si zvykne na cumel, nez na noseni
on se totiz docela dost pronese
myslim, ze uz jsme tak na 5,5kg ![]()
zitra budeme obkladat koupelku, uz se tesim, jak bude krasna, pak se urcite pochlubim ![]()
mejte hezky vikend ![]()
Nazdarek.
Tak jsem prave trhla rekord v rychlosti v uklizeni
Klárku jsem uspala na zahradě v kočáru a budu ji na to zkoušet zvykat každý den, čerstvý vzduch je čerstvý vzduch a já mám potom svůj klídek
Akorát mám vždycky problém, jak ji oblíkat, aby jí nebylo vedro ani zima, ale to se časem vychytá.
Cinq - taky mě už dva dny bolí hlava, teda hlavně po ránu a potom to tak nějak přejde nebo spíš na to nemám čas myslet. a taky jsem epidurál neměla.
Tamik - napiš, prosím tě, který ten šátek je za 700.-, do toho bych šla asi tak, vyzkoušet se má všechno ![]()
Potvůrko - vítej mezi námi
Jo a jak jste na tom s váhou? Já jsem ráno zjistila, že už jsem na svým, jupíííí.
Jo a zapomněla jsem konstatovat, že dudlík je super vynález, Klárka ho moc nechtěla, ale v kočáru jí ho vždycky nějak narvu a je to super, většinou s ním usne nebo si dudá a je klidnější. Dáváte ho dětičkám? Já si říkám, že na něm vyrostlo tolik dětí, tak proč ne naše… ![]()
Saary souhlasím s tebou. Vynálezce dudlíku by měl dostat NObelovu cenu. Na dodudání před usnutím je nepostradatelný ![]()
Jinak svůj porod jsem popsala tady https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jak řešíte břicho? Daří se vám ho stáhovat?
Jo? Tož to nechápu, jak jste to udělaly - Štěpán dudel nechce, a to jsem prosím překročila svůj vlastní stín a koupila mu dva, aby si pán mohl vybrat
(když se snažím mu ho v té papulce udržet, tak se mnou sehraje etudu „Mamko, ještě chvilku mi ho budeš nutit a já se z toho pobleju“
).
Cecetko - mi se břicho docela zatáhlo (i když teda centimetry přebývají a s váhou na svém rozhodně nejsem
), zato je slušně rosolovité … a ty strie
..... fuuuuuuuuuj
.
Cecetka - břicho je pořád volný, prostě kilča sice dobrý, ale pneumatika se zvětšila proti stavu před těhotenstvím. Takže to budu řešit cvičením po šestinedělí, což se mi sakramentsky blíží, chjo…
No ale objevila jsem, že po-čt dávají po sama doma na čt1 dobrý cvičení, je to 10 minut, tak to se dá stíhat, nebo si to budu natáčet a cvičit, když bdue malá spinkat.
Saary - už jsem to tu psala - cvič u té televize s manželem - my to dělali a on u toho vypadal tak komicky a absurdně, že jsem se celým cvičením prořehtala
, a to je na břicho vůbec to nejlepší
! (Prý že si chlapi nepletou strany
… ten nejenže nevěděl, kde je vlevo vpravo, ale ani kde je ruka a kde noha
)
Cecetko bricho se ti muze stahovat i mesic
dulezite je pouzivat stahovaci kalhotky
nebo pas ![]()
a pak samozrejme cvicit
ale az po 6nedeli…ale jak je to u cisare,tak to nevim.
Jinak ja se chci vratit po sestinedeli zpatky k aerobiku a k rotopedu ![]()
janey, saary ne, na stránkách ho nemá. Ale jinak jo. Má tři barvy, bledě modrý, bledě růžový a bílý.
kacatko díky, už to mám vytisklé a při chvilkách dobré nálady to budu zkoušet. Já myslím, že je to tím, že jí tam nějak blbě cpu a jí to prudí.
Jinak břicho mám celkem stáhlý, jen ten pneuservis… Ale zatím to neřeším. Hlavně zvládnout kojení bez klóbrců!
Musím se pochlubit, dneska se malé podařilo přicůcnout se (paradoxně) na prso, na které se s klouboukem chytá špatně. Lemtala z něj skoro pět minut!!! Sice jsou to trošku bitky, nervíky pracují, ale budu se moc snažit.
S těma kloubokama mě totiž štve, že mi to teče všude kolem, do toho malá mažu malé do pusinky a sobě na bradavky to fialové svinstvo, protože máme moučnivku, takže krom toho, že jsme obě od mlíka, tak ještě pokérovaný až za ušima. Navíc to mlíko pak když uschne smrdí jako by na nás někdo hodil šavli
, takže jí pořád převlíkám ![]()
saary ty máš taky klouboučky viď? A jaký? Máš taky problém, že to leje všude okolo?
Monalisa24 to víš, utlačovaná menšina. Neboj, malému určitě dojde, že bránit se musí a za chvíli to každému natře ![]()