Poradna duly
Jana Čurdová
Tamik : nechci te strasit, ale my jsme to taky nejdriv meli jen v oboci a u nosu
jenze ted uz i hlava, hlavne tam, kde mu vypadaly vlasy ![]()
janey : tak pupinky mame taky
zkousela jsem vsechno mozne, holtovu mast (smrdel pak jak salam
), infadolan, bepanthen, myslim, ze nic nepomohlo, ale uz to pomalu ustupuje, zrejme se to musi jen preckat ![]()
Cinq ..gratuluji k výsledků,, jsem ráda, že jsi OK.
Náš Tadeášínek tak yrád pozoruje bráchu..hm a už řvounkuje, tak jdu krmit
Yoursun
smrděl pak jak salám
tak to jsi ho samou láskou chtěla o to víc slupnout, co? ![]()
janey píše:My máme zase na obličejíčku sem tam vřídek, pediatrička říkala, že je to kojenecké akné, tak nevím, doufám, že jí to taky zmizí chuděrce. Doktorka mi řekla, že prý to mám strhnout nehtem a přetřít lihem, ale přijde mi to děsně drastickéNemáte s tímhle některá zkušenost?
Jen nakukuju a fičím žehlit, ale to akné máme taky a Tomík ho měl též. Tehdy jsme mu to museli dokonce i naprosto drsně vymačkávat jak puberťákovi páč mu to i hnisalo… Teď je to tak že si to malá spíš rozrýpne sama nehtíkem i když jí je stříhám vrrr
janey já teda nevím, ale lihem bych to rozhodně nemazala. Jinou variantu teda sice nevím, ale zrovna jsem se o tom v pondělí bavila s tou holčinou, co od ní mám šátek a zrovna mazání obličeje lihem mi nedoporučovala!
Xaxkx už jsem se tě na to chtěla zeptat, ale zapomněla jsem
, cože je to ten reflux???
Tak na prdelku používám Rybilku a zatím super, jinak doporučuju z lékárny míchanou Dětskou mast ( nebo se to jmenuje Babynol nebo Vinohradská mast ).
A novorozenecké akné - to zmizí samo, my už to máme za sebou. Teď se jen trochu loupe. ![]()
Tak se mějte, my jdeme koupat. ![]()
janey píše:
Holky prosím prosím, mám dotaz. Co používáte na prdelku proti opruzeninám? Já nejdřív používala krém od Johnsona (snad se to tak píše) a to jen proto, že jsem ho dostala v porodnici, ale to měla malá prdelku celou červenou, tak jsem dávala přechodně Bepanthen a ten byl dobrej, ale říkala jsem si, že ten mám na bradavky a tak jsem pořídila Rybilku, ale po té jí prdelkaa taky zčervenala
Poradíte mi něco?
Janey, ten Lavarizin jsme dostali v porodnici a řekla bych, že je to to samé, co Rybilka - aspoň to stejně smrdí
. Já Vojtíška mazala krémem proti opruzeninám od Johnsonu a nepomohlo to, ten Lavarizin také ne, Rybilka jakbysmet, takže mažeme Bepanthenem a prdelku máme super
, sice je to drahá záležitost (velké balení 250,–Kč, malé 100,–Kč), ale od Pitrýska si živě pamatuju, jak byl hodně opruzený a bolelo ho to, protože pořád plakal a tenkrát Bepanthen nebyl
Takže doporučuju jedině ten ![]()
K tomu novorozeneckému akné… já si myslím, že ho Vojtíšek má na tvářičkách také, ale naše dr. mi řekla, že to vypadá spíš na potničky. No, každopádně denně mažeme několikrát a mizí to ![]()
Cinq, to je super, že jsi v pořádku!!! Gratuluju ke skvělým výsledkům:-) A jinak, my také mažeme po každém přebalení ![]()
Matulienko, my jsme byli nuceni dát postýlku do pokojíčku, takže Peťulka spí s tátou v ložnici a já s Vojtíškem v pokojíčku (ložnici máme malou, takže jediné místo pro postýlku bylo pod oknem a ty nám špatně těsní, takže Vojtík byl v průvanu
Slibují nám už 1,5roku plasťáky, tak snad… do vánoc…) a přes den si Pitrýsek v pokojíčku hraje. Vojtíšek ho pozoruje a je hodný:-). Jakmile mu Péťa zmizí z úhlu, to je potom křiku
Ještě že ty starší dítka máme, viď??? A jak vám jde škola??? My už máme 7sluníček v notýsku:-). Docela mě ale udivilo, že včera přinesl v záznamníčku napsáno, že máme dětem prohlédnout hlavy a děti si tuhle větu psaly samy!!! Paní učitelka jim to napsala na tabuli a ony to musely opsat! Stejně věděly prd co tam píšou
Přijde mi to docela divný… Kde jsou ty čárky, vlnky… co jsme dělali ve škole my???
Yoursun, my na tu pusinku mažeme krémem od Nivea Baby - je to sice proti větru… ale jediný pomáhá:-), pupínky mizí:-) A k tomu „kartáčku na zuby“… já takhle vyčesávala hlavičku Petříkovi. Koupila jsem měkký kartáček, po koupání hodně namastila hlavičku a vyčesávala. A jak panečku držel ![]()
Janey, málem bych zapoměla, na popraskané bradavky je dobrý PureLan od Medely. Chci si ho koupit. Kamarádka mi říkala, že je to ještě lepší než Bepanthen ![]()
Tak ten můj malý křiklounek už hodinu usíná. Je pěkně „vyčůraný“
, vypadne mu dudánek, kňourne a čeká… asi si říká, tak mámo… kdo z koho… prostě vyčkává. Když hned nejdu, tak kňourne trochu víc a zase klid… čeká
, a když ani na to nereaguju, tak začne křičet, ale jak myška:-).
Holky, za jak dlouho vám večer usnou dětičky??? A uspáváte, nebo je dáte do postýlky a prostě si jdete po své práci a k nim jdete, jen když pláčou???
Tamiku no, mě právě taky přijde, že je to dost drastický tím lihem, tak nevím ![]()
Jinak dík za rady s mazáním na prdelku, já taky myslela, že ta Rybilka bude ok, ale malá má holt asi nějakou citlivou pokožku ![]()
Monalizo obcas je to velkaaa vyhoda mit starsi deticky
dcerka mu cte knizky a on ji tak posloucha a kouka ![]()
Jinak uspavani,pres den usina sam,nechce aby nekdo na nej sahal
jinak je nervni
ale vecer usne jenom v naruci,nemusim ho kolebat nic,ale proste ho nekdo musi jen tak drzet,ale potom ho dame do postylky a je to v pohode
obcas se musim vratit ho pohladit nebo mu dat dudlu,ale v pohode ![]()
Jinak u nas ve skole to je stejne,zadne vlnky,carky nedelali,hnedka psali…a v druhem pololeti uz psali i mensi diktat
samozrejme,ze to detem moc neslo(prece jenom tady se jinak pise a jinak vyslovuje
a do notysku si to museli taky napsat…obcas mi prijde,ze chteji po tech detech moc ![]()
Monaliso no právě, že je ten Bepanthen docela drahý, tak ještě zkusím ten krémík od Bubchenu a pokud nebude vyhovovat, tak budu taky používat Bepanten ![]()
Janey - Bepanthen sice je drahý, ale podle mého odhadu nám to velké balení vydrží tak čtyři měsíce (na prsa to ovšem nepoužívám - nepotřebuju), a to mažu opravdu po každém přebalení (množství velikosti malého hrášku). Jsem z něho nadšená, protože nemáme ani náznak zarudnutí, takže to je určitě dobrá investice
.
(… všímáte, jak člověk tím mateřstvím debilní … fakt nevím, proč mluvím pořád v množném čísle
- u mě je snad samozřejmé, že mi nerudne zadek
.)
Lentilko to je fakt, dávám asi taky takový množství. A co se týká toho množného čísla, nejsi v tom sama, já tak mluvím taky
Je fakt, že většinou to zní dost úsměvně (…nám se nedaří po jídle říhnout…nebo…trápí nás prdíky…)
![]()
Cau maminy,
mám jednu malú otázku na tie, čo majú dievčatá (alebo tie, čo vedia poradiť). Ako moc detailne umývate dcérkam „kačenku“ (či ako to nazvať, pohlavný orgán je dosť drsné na takého drobca). Umývate aj tie záhyby pri pošteváčku, lebo malej tam ostáva taký biely humus aj po tých mastiach a sestrička v nemocnici mi povedala, že až tam jej to umývať nemám. Ale mne je proti srsti jej to tam nechávať, keď sa jej to ale pokúšam umyť, začne strašne plakať. Tak poraďte!!!!!!!!!!