Poradna duly
Jana Čurdová
Mimulik tak s tím mám taky problém. Snažím se Píďalku netrápit a myju fakt důkladně jen občas ( tak jednou za tři dny ). Snažím se jí při přebalování pořádně utřít vlhkým ubrouskem. V porodnici taky říkali, že to máme nechat.
Prý je to přirozené. Mastička se tam většinou nedostane.
Dobre sobotni ranko vsem … ![]()
Mimulik dcerce jsem to delala asi jako Milhausska…Tak jednou za 3 dny jsem ji to vymyla,protoze jsem se bala,ze to potom pujde hur.
Ja bych zase potrebovala poradit s tim pindikem
ja porad nevim,jestli uz se ma pretahovat ted nebo pozdeji
nekdo mi rika,ze uz ted,ze potom to uz nepujde,anebo pujde,ale hur,jenomre muj Dr. rika,ze ted jeste ne,ze je casu dost(je to chlap,tak snad vi co rika
Jak to delate vy????
A ty pupinky po obliceji jsme meli taky,nechala jsem mu to a ono mu to zmizelo samo,tak nevim…ale obcas toho mel fakt moc ![]()
Dneska jsme vstali v 7;00jako kdyz jdeme do skoly,on ma snad v te hlavince hodiny
tak se najedl a uz asi hodinu je pod hrazdickou a hraje si s rybkama,teda spis kouka a obcas sebou tak sije a usmev od ucha k uchu
kazdy den mu tam vesim jine hracky(koupila jsem je na stridani) a on je vyjukany,co to zase je
docela zacina byt sranda…vcera vecer si treba poradne prdnul a ja na nej,co to jako bylo a on udelal takovy usmev…
Dneska cekame spoluzacku od dcerky,prijde kolem 10h na cely den…takze budu mit 2 deti stejneho veku,prdolu a pritele doma
to bude rachot(ta holka je hyperaktivni
neposedi 1 minutu a porad krici,ona neumi mluvit normalne,snad prdola z toho nebude v soku
ale jinak je super,ma skvely hlasky a napady ![]()
janey píše:
Lentilko to je fakt, dávám asi taky takový množství. A co se týká toho množného čísla, nejsi v tom sama, já tak mluvím takyJe fakt, že většinou to zní dost úsměvně (…nám se nedaří po jídle říhnout…nebo…trápí nás prdíky…)
![]()
![]()
- nebo … to jsme se pěkně posraly… A čert pak ví kdo! Občas k tomu asi nemáme daleko žádná
!
Tak kluci mi odjeli k babičce a já jsem doma s Vojtíškem. Ten teď spinká, tak čistím okna ![]()
Cinq, pindíka ještě teď nepřetehuj!!! Na to je času dost! Začíná se myslím až tak v roce - aspoň tak to bylo u Peťulky a pindíka má výstavního
![]()
Tamiku
tak na tuhle větu si dávám kupodivu pozor
Ale na jazyku jsem jí už měla několikrát ![]()
Holky, s tím množným číslem… my jsme na tom stejně ![]()
A jinak… přeji vám krásný den!!! Počkám, až se vyspinkáme a jdeme na procházku, než se nám vrátí kluci. Sice to bude krátká procházka, protože ten vítr je dost nepříjemný… ale na druhou stranu, aspoň mi do večera uschne prádlo ![]()
Mimulík - tak mě Dr. říkala že to mám malé opatrně čistit při koupání, vatovou tyčinkou takovou tou na uši směrem ven, že to tam zůstávat nemá. Tak jednou za tři čtyři dny to stačí.Malá mi u toho naštěstí nepláče a v té vaničce se to rozmočí a jde to líp.
Jak Vám přibírají mimísci, dnes jsem potkala kamarádku a ta má o týden mladšího chlapečka než je Nellinka a váží už pět kilo a malá 3580g, ale zase je moc čiperná, zvedá hlavičku, hlasitě povídá a směje se.
Saary - kolik váží malá? Když jsou stejně staré ty naše prďolky.
Naše holčička váží 3820 (vážila se v pátek) a to jí bylo měsíc.
To je prča, taťka jí teď přebaluje posr… prd… a tak u toho hlásí, že se tady můžu umlátit smíchy!
Původně se do toho moc nehrnul, ale teď už pokakaný přebaluje poněkolikátý a jde mu to moooc dobře
!
janey to hlavně musí být sranda, když je u téhle věty někdo nezasvěcený, nebo mu hned nedojde, že nemluvíš třeba o sobě a manželovi, ale o děťátku
!!!
Babulky vďaka za rady, skúsim jej to opatrne vyčistiť, ja jej to zvyknem tiež pri kúpaní jemne umývať, ale keď to chcem lepšie umyť, spustí strašný rev ![]()
Inak mne posledne dni robí malá strašný cirkus pri jedení. Papá, papá a po chvíli sa začne jedovať, som si myslela, že nemám mlieko, ale keď skúsim odstrieknuť, tak v pohode mlieko ide. Alebo papá, zaspí po 15minútach na prsníku, nie je možné ju zobudiť, tak ju položím do postele a ona spustí rev, až omietka praská, vrazí si pästičku alebo palec do pusy, tak ju priložím, chvíľu dudle a zase rev ako pavián. A mňa ide klepnúť
A neviem, čo s tým. Včera som už revala s ňou, lebo ten jej plač je hrozný.
Pekne odpoledne!
Cinq - to jsem rada, ze jsi vporadku! Zdrava, jak ripa! ![]()
Spani - u nas se jednoznacne uspava…
Hezky na ruce, pri chuzi, pokud mozno s ukolebavkou…
Nejlip spi v zavinovacce - to si nevsimne, ze ho pokladam do postylky… brzy se budeme stehovat, takze mame takovou tu cestovni - takze pri pokladani, to je hloubka… ![]()
Uspava se pres den, vecer i rano… V noci je to dobre - po kojeni znovu usne sam.
„Pretahovani“ - ted rozhodne nic nezkousime… opatrne omyvame a cistime… Uplne nejdriv bych zacala v pul roce… ale myslim, ze v jednom roce to staci… ![]()
Opruzeni - Pri prebalovani nicim nemazu, otiram jen navlhcenymi ubrousky, obcas ‚to‘ necham trochu provetrat…
Jinak Arthurka mazu jen telovym mlikem po koupani - zatim se zadne opruzeniny neukazaly.
Kojenecke akne - Taky ma… vetsinou to samo mizi.. Nic s tim nedelame, nebot to nehnisa…
… A co se tyka pribirani - tak v patek Arthur vazil 3,780kg - pribral 220g behem jednoho tydne…
Huraaa! ![]()
Tak snad uz mam dost mlicka pro toho myho milacka!!!! ![]()
Myslim, ze ty granule na podporu laktace pomohly… anebo to byl jen placebo efekt… ![]()
Jdeme ted na prochazku!!!!
Hezky zbytek soboty!
A my jsme z procházky přišli
! Ne teda my jako malá, ale my všichni i s pejskem!!!
Za chvíli bude řev a krmení dravé zvěře, tak využívám chvilky, kdy ještě spí, abych to tu okoukla a vypila si v klidu kafiko
!
Ale zalomit bych to šla taky!
Jooo, už to asi začíná, takže kafiko nebude, ještě jsem se ani nenapila
, no co, aspoň si nespálím pusu ![]()
Ahojky holky,
nezlobte se že vám sem lezu, chci požádat o radu a obracím se na Vás jako na zkušené matky
Bojím se, že mi začíná nějaký zánět v prsu. Normálně kojím většinou po 2 hodinách, prsa střídám ale jedno mě začíná pekelně bolet. Poraďte jak předejít zánětu. ![]()
Díky moc
Misenka - bohuzel Ti nemohu poradit… Arthurek je moje prvni dite. Sice kojim, ale zatim nemam zadne problemy… ![]()
Misenka - vlastní zkušenost se zánětem taky nemám, ale kámoška to měla už dvakrát. Poprvé to zahnala tvarohem - hezky studenej napatlat a ležet a podruhé už musela brát antibiotika. Taky se doporučuje z bolavého prsu kojit i když to prej fest bolí a pokud nahmatáš zatvrdlé místo, tak rozmasírovat. Víc nevim. ![]()
Jinak dnes jsme byli ( všichni tři
) už na oběd u tchánovců, pak procházka a navečer grilované masíčko. Přežila jsem to ve zdraví, i když jsem z toho měla trochu strach, protože tchán se od narození Píďalky choval jako pako
!!!! Ale manža mu to trochu vysvětlil a dnes to bylo O.K. Tak doufám, že mu to vydrží. Píďala z toho byla tak utahaná, že jsem ji vykoupala, napapala se a teď už tvrdě zařezává. Je to prostě naše zlatíčko
.
Cinq tak vidíš že to dobře dopadlo. Nesmíš hned všechno vidět tak černě. Já vím, že se to lehko řekne, ale snažím se být optimista
.