Poradna duly
Jana Čurdová
Matulienko a uz je to lepsi?Uz spinka lepe?Myslime na tebe ![]()
Xaxkx znamkovani ve skole…tady to maji docela dobre…deti se znamkuji ,,vyborne,,dobre,,spatne,,…aspon se deti nenervuji kvuli znamkam ![]()
Jinak Gabinu spi porad hodne,je vzhuru tak hodinku dopoledne a hodinku odpoledne a pak 3hodky vecer
ale to se kouka,brouka,hraje…jsme proste lina rodinka ![]()
Jo. Jinak nevím, jak se Vám povedlo zatočit s těmi kily
! Já jsem naprosto neschopná to dostat dolů, už se děsím toho, až se ochladí, to nebudu mít nic na sebe
Teď můžu nosit volný šaty a pak…
Taky se občas snažím o nějaký to cvičení, ale i tak má člověk dost lítání, že?
Ach joooooo
Cinq píše:
Matulienko a uz je to lepsi?Uz spinka lepe?Myslime na tebeXaxkx znamkovani ve skole…tady to maji docela dobre…deti se znamkuji ,,vyborne,,dobre,,spatne,,…aspon se deti nenervuji kvuli znamkam
Jinak Gabinu spi porad hodne,je vzhuru tak hodinku dopoledne a hodinku odpoledne a pak 3hodky vecerale to se kouka,brouka,hraje…jsme proste lina rodinka
No, tady se známku klasicky. Copak, to by mi nevadilo, ale spíš nemůžu pochopit, že to tak vždycky do…
Když to pak děláme doma, je to v pohodě. Jestli je to tou změnou školy…
Nebo tam kecá a pak nestíhá? Zrovna jsem říkala, kdybych věděla, že je prostě takovej, že mu to nepůjde, tak je to blbý, ale nedá se nic dělat, ale takhle??? ![]()
Jo a Nelinka už od 8,00 pokřikuje, do toho ublinkává. Teď to vypadá, že se ukřičela až k únavě a spánku. Uvidíme.
Xaxkx to vybehas s detma
vzdyt jsi teprve 4 tydny po porodu…ja to mam jednoduche(si myslim)od narozeni jsem byla vyzle,rychle spaluju tuky
pred tehu jsem mela 51kg na 1.73cm…pamatuju,kdyz mi bylo asi tak 13,tak moje doktorka byla nemocna a meli jsme nahradni,tenkrat jsem sla s mamou k ni a ona rekla moji mame,ze podvyziva se tresta
moje mama na ni koukala takhle
protoze ja jsem v te dobe snedla i 10houskovych knedliku jak nic ![]()
xaxkx teď jsem ti úplně drze zkoukla stránečky princezny, je moc krásná a celý stránky taky
Naše Marjánka je na den stejně stará, jen se narodila v 10 dopoledne
Jo a dopoledne mi taky nechce spát, ted teda vyjímečne chrupká s taťkou v posteli (dneska je poslední den na neschopence), ale jinak taky nespí. Na kyčcle jdeme dneska a je to tady obdobný jako u vás. Sice jsem objednaná, ale na termín 16-17 hod a to je objednaných dalších 50 maminek, takže je to taky mazec, jsem zvědavá ![]()
cinq ..dnes je trošku líp, noc byla děsná,ale teď je líp, Tádínek mi zrovink asedí na klíně a čučí na PC ![]()
Matulienko jsem rada,ze uz je trochu lepe
vsak ono se to urcite jeste srovna
ale to se mi radi vid
ja nespat nekolik noci,tak se pritel s dcerkou odstehuji
jsem totiz pekne protivna potom
nastesti Gabina chape tuto moji vlastnost a spi v noci ![]()
Jak to jde ve skole?Bavi ho to?
Cinq ,
no, Tádík v noci klidně vstává po hod. a půl, ale někdy spí i 4 hodiny, tak je to OK.
No a malej a škola, vybarvování a dělání čárek je hnusný a blbý a onto dělat nebude, už chce umět ty písmenka:-)) ale teď už se začali učit M a L a tak je líp:-)) I když u domácích úkolů bych ho zabila, co ten dělá, to je nářez. Tak jsem ho zapsala do atletického kroužku, aby se trošku vybil a vyřádil, navíc je to tady u nás a tak nemusím nikde s ním lítat přes půl Brna.
Ahoj holky!
Je to strašně dávno, co jsem tu byla naposledy … a moc se mi po vás stýskalo
Bohužel v červnu, zrovna když jsem četla jeden z veselých příspěvků Lentilky
, se zakouřilo z našeho PC a celé se odporoučelo do počítačového nebe. Zůstala jsem tedy odříznutá od netu. Manžel přikročil tak zodpovědně k výběru PC, že ho nemáme ještě do dneška a já jsem bez spojení se světem. Doufám, že do konce září
vše už pořeší a já budu moc s vámi si zase vyměňovat rady a bavit se vašima historkama. Dneska mám PC půjčené, tak jsem hned využila možnosti dát o sobě zprávu, že ještě žiju …
Mé zlatíčko - Linda - se narodila už 17.7., tedy o měsíc dříve, ale měla 2,72kg a 48 cm, takže to že jsme narození o měsíc dříve, není zas tak na ní vidět. Včera měla už 4,5 kg, takže se pěkně pronese - a nosit chce taky pořád
Jak byla nedonošená, pěkně jsem si ji rozmazlila.
Honí nás teď pořád po nějakých vyšetřeních, protože nám roste hodně hlavička, má ji už 41,5 cm (to je prý jako u 3měs.dítěte a Linda je nedonošená), roste ji tak o 1-2 za 14dní
Byli jsme teď týden v nemocnici na různých pozorováních, poslali ji i na vyšetření elektromag.rezonancí do tunelu, dělali nám opakovaně sono, různé náběry … Zatím je vše naštěstí OK, ale mám z toho „bobky“.
Jsme plně kojené - ale dalo nám to práci - první 3 týdny se mnou kojila celá rodina
- tchyně většinou přes den, manžel v noci. Malá měla žloutenku, k tomu ta nedonošenost a extrémní teploty - tj. taky byla extrémně spavá (i 23h denně) a bez chuti k jídlu. Někdo mi ji musel budit, zatímco já se jí snažila krmit - hrůza. Jen v porodnici jsme kvůli tomu byli 10 dní. Vypadalo to u nás tak - vážili jsme, pak jsme se snažili budit a kojit (i hodinu s nulovým výsledkem), pak zase vážit, podle toho udělat příkrm a snažit se ho do ní narvat (taky často i hodinová práce), znovu zvážit, kolik toho vybryndala, já odstříkat (abych nepřišla o mléko), sterilizovat, a to vše v 3h intervalu, který mi nedovoli prodloužit, kvůli nedonošenosti. Často mi zbylo jen 30min klidu do dalšího kojení - měla jsem pocit, že to nepřežiju. Naštěstí se to po 3 týdnech zlomilo a teď je občas jak „nezavřená“
.
Preventivně balíme kyčle, koníky taky zkoušíme, ale máme trochu hadicap s tou naší velkou hlavou - je to velká práce ji zvednout ![]()
Doufám, že brzy budu moci si přečíst, co vaše zlatíčka a šoupnout nějaké foto do galerky a fungovat zase v diskuzi
Fakt mi chybíte, protože zatím rady, co s mimískem, lovím u tchyně a kamarádek s odrostlými dětmi, což tedy není úplně ono a hlavně kolikrát to vůbec nesedí.
Moje Beruška se už bude budit ke kojení, tak budu končit, jestli mi ještě pak usne, tak se na vás ještě skočím mrknout.
NELLO: moc děkuji za tvoji ochotu. Ale gatky uz jsem pořídila, ve zdravotnických potřebách v porodnici..Máme za sebou první noc s širokým balením, a musím říct, že malé to nijak navadí.. a to má dvě plínečky.. Mno jo u holčiček kyčle bývají horší než u chlapečků ![]()
JINAK Nello tvoje Nelinka není jedinej drobek.. My taky porodní váha 2.64 a ted na minulé kontrole mela 3.15.. ted uz to bude zase více ![]()
Malá si taky hlasitě brouká, a směje se ale né hlasitě ![]()
Matulienko - obdivuju tvuj klid a lasku s jakou to zvladas… ![]()
Piznavam, ze mam spoustu casu na internet - kojim na gauci, uspavam na gauci a Arthurek mi spi v naruci na gauci… ![]()
A na gauci mam pocitac… ![]()
Bojim se Arthura nekam polozit… kdyz breci, nemam to srdce ho nechat… ![]()
Takze travim hodne casu u pc… s Artikem…
Jak ho naucit spinkat mimo naruc????
Matulienko tak s ukolama je to stejne
obcas bych ji zastrelila
ja na to nemam trpelivost
tak se s ni radeji uci pritel…aspon ji to vysvetluje ve franine a ona se pak nemusi vymlouvat,ze mi nerozumi
jojo takovou ma vymluvu
je to moje drzka ![]()
Panoramko myslim,ze to asi jeste nechape,ze by mel spat jinde
vsak on se to nauci pozdeji
Gabinu usina od narozeni sam,nema rad,kdyz na nej nekdo saha,kdyz se snazi spat
to pak spusti ![]()
Eriza tak at uz mate novy pocitac a muzes se zase k nam pridat
vim,co to je,byt bez pocitace
kdyz jsme se stehovali,tak jsem nebyla pripojena pres mesic
chybelo mi to povidani tady ![]()
Teda Cinq ještě jednou napíšeš jak ti Gába v noci spinká a sedám na nějaký dopravní prostředek abych ti přijela osladit noc
![]()
Bané, dělám si legraci, to je jen slepá závist
Naše malá se budí tak po 2-4 hodinách, ale já jsem děsný spáč, takže takhle rozporcované noční spaní mi nedělá moc dobře, ale už si zvykám…hele, pošli nám sem Gábíka na víkend, ať to tu naší cácorku taky naučí ![]()
panoramko ,
ne vždy jsem klidná, taky občas vypěním
včera jsem velkýmu brečela do telefonu, že jsem neschopná ![]()
a to jsem měla uvařenou svíčkovou, nakoupeno, úkoly hotové, ale i tak … ![]()