Poradna duly
Jana Čurdová
Janey jenomze ono se mi to vrati
uz to vidim,vy si to vyberete uz ted a ja az potom
napriklad dcerka byla to same,ale asi od roka mi nespala pres den ![]()
A posilat ho nebudu
jeste by to odkoukal od tve male(to naspani) a co bych potom delala ja
![]()
Matulienko ty nejsi prece neschopna
naopak,ja te taky obdivuju,jak to zvladas ![]()
Cinq no tak nic nó, alespoň jí čtu jak je Gába hodnej a třeba to zkusí taky ![]()
Tak na noční spaní si nemůžu vůbec stěžovat … dneska jsem spala dokonce 5 hodin v kuse. David usnul v 9 hodin a vzbudil se až ve 4 hod ráno. Běžně se mi budí jen jednou v noci, mezi 2-4 hod a pak až ráno mezi 6-7 hod.
Známá mi poslala jakousi knížku, podle které krmila a uspávala svého synka, který jí pak už ve 3 měsících začal spát od 11 hod do 7 hod ráno.
Zdá se, že to funguje, u nás zatím ne úplně, ale snad se tam dostaneme.
Celé je to založené na tom, že se krmí pravidelně, přes den každé 3-4 hodiny, pravidelně se mezi tím spí, dodržuje se večerní rituál atd.
Logika je v tom taková, že se musí krmit přes den dostatečně a míň spát, aby pak v noci prcci byli napapaní a ne moc vyspaní, aby se nebudili na krmení.
A je to asi pravda, protože před tím jsem malého přes den udrndala v kočáru nebo autě třeba i na 7 hodin a pak mi v noci nespal, protože byl hladový a přespaný.
Zní to dost drasticky, jak vojenský režim, ale vůbec to tak není, stačily asi dva dny a už se mi sám začal budit a spát přes den v dané hodiny. Občas ho tedy musím vzbudit na kojení, ale to je jen někdy, když třeba usne déle po kojení.
Ahojky děvčátka,
tak jdu nahlásit,že Zdeněček má už 4300g. Je to pěknej cvalík. Přes den už moc nechce spát,ale zato v noci… v půl deváté nakrmíme a pak až třeba kolem 3 nebo 4 hodiny. Takže interval 6-7h. No je to zlatíčko. Jen kdyby se tak naučila chodit spát i maminka. Maminka si totiž zvykla čumět na TV a tak chodí spát až ve 23h. Takže je pak nevyspalá.Ale co se dá dělat. Je to její blbost,že?
Krásně už paseme koníky.Dokonce už i s propnutými ručičkami… Při oslovení Zdeněčku nebo kulíšku už se smějeme. Ale musíme mít náladu. Taky se nám moc líbí šustivé hračky. No a taky máme poslední čtyři dny jednu neřest a to uklidní nás dudlíček…
Nojo co se dá dělat. Přála bych vám Zdeněčka vidět, když mu dudlík dávám a on ho nechce. To jsou ale ksichtíky.Jako bych mu cpala do pusinky citron. Jinak je naposto zdravý. Prdíky nás netrápili už hodně dlouho… musím to zaklepat…klep,klep,klep. Akorát u kojení máme občas blbou náladu a nebaví nás sát. Tak si chvilku odpočineme a za chvilku už to jde. Kojení nám trvá tak 15min. celkově. Pak si většinou 4×krkneme a jsme spokojený… jak Zdeněček tak já… ![]()
EvikK prosím prosím a jak se jmenuje ta knížka a kdo jí vydal a kdo je autor? Zkusila bych si jí taky sehnat. Naše malá teda přes den moc nenaspí, ale v noci taky ne
A to přes den kojím fakt po těch 3 hodinách ![]()
cecetka
četla jsem,že už cvičíš přímé břišní svaly… já si to teda ještě netroufám. Protože jsem si myslela,že už jsem o.k. a vozila jsem venku kolečko s hlínou a ryla zahradu a jizva se mi znova otevřela. Ono to může být z venku o.k. ale vevnitř ne. Pozor na to. V porodnici říkali taky až po 3měsících…
Evikk knizku jsem necetla,ale delam to tak nejak podobne(uz i u dcerky jsem to delala takto),proto ho taky koupu kazdy den a davam pyzama stejne barvy na spani,aby jsi to proste pamatoval,ze potom je to velke spani,u dcerky se mi to osvedcilo…nekdo muze napsat,ze je to miminko a nemuze to vnimat,ale on to zacne vnimat brzo(treba,ze na velke spani se chodi spat v cervenem…Jinak me prdola spi od malinka dobre(uz mame i nekolik plnych noci,treba predevcirem spal od 22.30h do 7.00h a to jsem ho musela vzbudit,protoze jsme sli do skoly)…ale taky vim,ze na nejake deti to proste nefunguje…jde o to,jake je to miminko ![]()
Evikk já bych taky tu knížku zkoukla, hoď sem prosím ten název a autora!!!
Naše malá to má se spaním celkem v pohodě, budí se pravidelně. Ale je fakt, že jak předevčírem celé odpoledne „strašila“ (zlobilo jí chudáka bříško), tak potom spala od 11 nebo půl 12 až do pěti do rána
!!! To jsem čuměla jak puk!!!
Jo a vypadá to, že nad prdíkama jsme zatím zvítězily! Dneska je už klidná. Jen ráno měla chudák zase křeče, ale pak se kolem půl devátý posr… až na záda a od půl desátý spí jak miminko
!!!
Ale ten večer… fénování bříška, masírování, mazání tymián. krémem, nahřívání plenkou, chování až do usnutí, položení=probuzení
!!! už jsem padala na držku!!! Naštěstí noc byla v pohodě.
A taky jsem možná přišla na to, čím to bylo. Já totiž poslední 3 dny měla ke snídani vždy chleba nebo rohlík s meruňk. marmeládou
! To je totiž jediná změna v jídle, co se stala!!! Tak uvidíme!
Ahoj spolumaminy
Tamik - já zjistila, že nesmím jíst čerstvé pečivo, to je pak hroznej břichabol ![]()
Jinak Terezka byla včera úplně úžasná, celý den hodňoučká, všechno o.k.
To mě asi mělo varovat. Večer po koupání krásně usnula, tak jsem vytáhla žehlení
(asi po hodině přemlouvání sebe sama). Asi v půl dvanácté jsem měla hotovo a Píďala se vzbudila na kojení. Pak zase v pohodě usnula, tak jsem začala vykrajovat jablka ( budu vařit přesnídávky ). Asi v půl druhý jsme šli do postele. Trápil jí nějaký prdík, ale dobrý. No a od půl šesté jsme vzhůru a ne a ne spát
. Už teda konečně usnula a já jdu taky, protože tohle bych dlouho nevydržela. Obdivuju vás, holky, co máte méně spavá miminka. Mě by to asi zabilo
.
milhauska to já čerstvé většinou taky nejím. Jen celozrnné jím čerstvé, jinak chleba a rohlíky až další den.
Taky moc obdivuju holky s nespavcema. Pro nás spáče je to celkem nátěr, když je najednou něco jinak
!!!
Holky, nestíhám:-)
Koukněte na stránečky:-) www.srpen2006.estranky.cz
Jo, a piště mail nebo SZ s váhama a mírama vašich drobečků ![]()
Cinq.. zdaleka nezvládám všechno, tak mě moc nechval, abych nezaspala ![]()
No, jsme doma ze školy, pak jsme šli na hřišě, aby se trošku vydováděl. ve škole dobrý, paní učitelka pochválila, že byl vcelku klidný..jupííííí,.
Tadínek venku usnul a tak už od 11:15 spinušká, tak honem valím vybalit nákup a udělat s Petíkem úkoly, než se ta naše nádhera vzbudí a bude usurpovat maminku jen a jen pro sebe
ty úkoly mě zabijou nobo já Petříka. dělá to s kecy..to je blbý, nenávidím úkoly atd., navíc to příšerně fláká ![]()
Nu což, přežila jsem to a to je hlavní:-))
No a asi půjdu vzbudi tu maličkou příšerku..podle vaší rady budit po 3 hod.
třeba v noci bude i spinuškat
ale nevím, nemám to srdce ho jít budit, je tak kláááááášnej, jak spinušká, ručičky pod hlavičkou ![]()
janey - děkuji
![]()
Cinq - já jsem si taky před těhu nestěžovala, při 180cm 60-62kg
, ale teď to nechce dolů
. I když je fakt,ž e při Marťovi jsem nabrala 35kilo a dávala jsem to dolů určitě půl roku
Jenže tím, jak mám všechno úzký…, tak nemám co na sebe ![]()