Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
jsem na nemocenské a teď jsem na skok v práci. Minulý týden jsem už konečně dostala taky těhuprůkazku a už mám oběhané i plicní, EKG, zubaře a obvodního lékaře. Dr. mi upřesnil TP podle UTZ na 24.8., podle MS to vychází na 25.8., takže byl spokojený, jak se to hezky shoduje. A mimi si v klidu hajalo, asi spinkalo, a mělo ležérně zvědnutou jednu nožičku a ručičku a druhou nožičku mělo nataženou. Druhou ručičku jsem neviděla, ale Dr. mě uklidnil, že tam je, že ji vidí
Zatím to je prostě moc malinké (11+0 mělo od hlavičky k zadečku 37 mm).
Je mi už třetí týden dost špatně, hlavně odpoledne a večer, takže jsem od pátku doma a dokud to nepřejde, tak doma zůstanu. Snad už se nebudu moc dlouho trápit, protože každý večer, jak usínám, si říkám „Ufff, další hrozný den za mnou.“ ![]()
A jak se máte vy? Doufám, že líp než já ![]()
To s tou horší péčí všude jinde je asi pravda. Já jsem slyšela sice jen příběhy z Británie, ale taky to stačilo.
Jedna známá, co má manžela Angličana a rodila v Londýně, říkala, že to bylo absolutně strašné, nikdo se o nic nestará, péče veškerá žádná.
Pak mám ještě známou ve Skotsku, ta rodila teď v prosinci, nechali ji rodit 48 hodin (!), kdy měla kontrakce každých 10 minut! Prenatální péče taky nic moc, na UTZ byla asi jen dvakrát, genetiku jí snad nedělali žádnou, přestože je jí už 37 let.
Jediné, co tam snad mají dobré, je ten systém porodních asistentek, kdy za vámi už během těhotenství automaticky chodí sestra domů, kontroluje vás, a pak po porodu vás učí, co s miminkem a sleduje, jestli je mimčo v pořádku atd.
Helli,
tu sluníčkovou náladu mám tedy od tebe? Tak to jsi poklad. Je mi fakt líp, zítra jsem se rozhodla pojedu na dva dny k rodičům i s malým Petříkem a velkej ať si zůstane tady sám. ještě mám nutkání mu tady nic neuvařit a nenakoupit, aby věděl, co je to starat se sám o sebe, ale na to stejně nemám a jen tak vyhrožuju ![]()
Ale fakt už je mi dobře.
Jsem šikovná ženská a zvládnu to, navíc mám jednu novinku, kterou si ale zatím nechám pro sebe, chci si užít ten pocit. Vám o něm napíšu v pondělí.
matulienka
Teda když jsi to nakousla, tak nám to řekni.
To přes víkend nevydržím. Jsem strašně zvědavá… ![]()
Jinak jsem dnes byla u dr. a ještě nejméně týden budu doma. Holky co mám říct u svého gyndr.,aby mě nechal už úplně doma. Manžel nechce abych chodila do práce. Jsem tam vždycky týden a jsem nemocná. Je nás v jedné kanceláři 40 a jak někdo prskne, hned jsem nemocná. Dr. mi říkala, že jsem chytla nějaký vir, proto ten opar. Takže jsem to mohla chytit jedině v práci. Bojím se,že se mi gyndr. vysměje a řekne mi,že nevidí důvod proč bych měla být doma. JO a na ty opary… dětský babyaviril nebo framikoin zásyp. Nic jiného mi dát nemohla. Ani Herpesin ani Zovirax těhotné prý nemůžou, teda neměli by.
Ahojky holky, přeji vám příjemný den s vašimi mímátky.
Tedy Matulienko to je fakt - my to přeci celý víkend nevydžíme, tak prozraď ..................... prosím............
Když to tak slyším jaké zkušenosti jsou v zahraničí, tak jsem ráda, že mám lékaře jakého mám. A to jsem si říkala, že je to morous a že mě zanedbává. ![]()
EvikP - když řekneš, že ti dělá problém chodit do práce, že ti není dobře a necheš tam nastydnout, tak tě doma určitě bez problémů nechají. A nikdo se ti nevysměje. Podle mě s tím není problém a oni si maminky a miminka hýčkají, takže se neboj a domluv si to!!
jen se nechte překvapit, holky jedna zvědavý
![]()
Jinak EvikP, určitě popiš situaci, jak to u vás v práci vypadá, kolik je vás v kanclu tak, myslím, že by to doktor měl pochopit.
Já jdu 22.2. na kontrolu a budeme domlouvat rizikový, neschopenka byla na udržení mne doma a teď je čas, na celodenní vycházky a volnost.
Tak uvidíme:-))
matulienka
Ty jsi ale lump
, nejdřív to tady nakousneš a teď nás necháš celý víkend čekat. To se ale nedělá…
![]()
Moc Ti přeju,aby se Ti ten víkend s Peťulkou vydařil. Aby jste měli hezké počasí a užili si to. ![]()
Teda, aby jste nemyslely, že jsem zlá, tak to prozradím.
už dva dny, vždy ráno mám větší bříško, tu krásnou kuličku,, na kterou jsem se tolik těšila. A tak ráno, než vstanu hladím ji a mluvím s ní. Večer je sice pryč, ale nevadí, je to dobré znamení.
Jsem šťastná ![]()
matulienka
To je krásná zprávička… vidíš, tak už i Ty máš bříško… já jsem Ti to říkala,že se dočkáš, mamino. Tak buď na něj opatrná, ať hezky roste. ![]()
EvikP,
sice jen ráno, ale je tam a to je hlavní. Jsem fakt ráda, je to tak krásný pocit a je jen můj
Jsem sobec, ale užívám si to ![]()
matulienka
Nejsi sobec, je to Tvoje mimi, Tvůj pocit. Tak si ho pořádně stráááášššnnně moooociiinky užívej… A buď na něj pyšná… jako princezna… ![]()
Ahoj holky, moc vám přeju všechny krásný pocity. Já mám zkaženou náladu, včera jsem byla na gen.testech z krve a dnes mi volali, že mám riziko Downova s. a 16.2. jdu na odběr plodové vody. Dokonce jsem si tu i pobrečela, všichni v rodině u mě i manžela jsou zdraví a mě je 28,5 roků, to snad nejsem tak stará, ne? Všichni mě tu uklidňují, že to dobře dopadne. V sobotu mám naplánovaný ty nákupy, jak už jsem tu psala a dnes ráno mi manžel říkal ať si koupím ty těhukalhoty, že na to on není. Ale kočárek prý vybere se mnou. Teď se mi na ty nákupy ani nechce. Ještě jsem mu ani nevolala, musí si sice vzít volno aby mě odvezl domu, já bych prý nemusela být schopná. Nedělali vám to některé ať vím co mě čeká? Dík.
Monikob,
je to hrozně těžké, ale nestresuj se , já měla taky velké riziko DS, vyšly mi pozitivní testy a nakonec mi udelali jen geneticky utrazvuk a vse bylo v poradku. Pozitivní testy na DS vyjdou až v neskutečně velkém množství odběrů, vyhodnocují je totiž počítače a když je něco i jen hraniční, berou to jako pozitivitu.taky mi volali domu a ja sla na genetiku az za dva tydny. neboj se, nemuzu ti zarucit, ze to bude dobre, ale mam s tim zkusenosti i z prace a moc ti drzim pesticky aby to bylo Ok. A ono bude, musis tomu verit a nepoddat se strachu. nedej se!!!
Moniko,
moc držím palce, aby to dobre dopadlo. Normálne je do plaču aj mne. Človek sa tak teší a takéto správy mu to len kazia. Ja sa aj toho dôvodu obávam plne tešiť z bábätka, pretože človek sa na to maličké nafixuje, potom mu povedia takú správu a je po radosti. Len ho zožierajú pochybnosti. Ale ako povedala Matulienka, ešte neznamená, že to bude naozaj pravda.
Z celého srdca ti želám, nech to bola len poplašná správička a bábätko je 100% v poriadku.
Inak, docela aj mňa šokovala tá info o starostlivosti v Kanade. Mne aj včera po tom páde sestrička povedala, radšej nech sedím v čakárni každý deň, ako prísť raz za mesiac a neskoro. Ešte mi včera lekár dokonca na papier kreslil bábo a ukazoval ako sa meria a čo to je to šijové prejasnenie, dokedy sa to musí stratiť a aké postihnutia hrozia, ak sa to nestratí. Takže úplne super prístup.
Káčatko, poď domov, až to je teda možné, budeš v kľude ty, aj bábo. Mne stále každý hovorí, že keď budem nervačiť ja, bude také aj to maličké. A to predsa nechceme.
Mimulík
to je ono, tady máš jistotu, že můžeš kdykoliv někam zajít, třeba i do nemocnice. Ženská potřebuje jistotu.
Jinak…robím podlesniky
a vzpomínám na Slovensko, sestra i já je totiž milujeme a tak , když tam jsem, jsou třikrát v týdnu:-))