Poradna duly
Jana Čurdová
matulienko
gratuluju k bříšku! uvidíš, že teď už ti jen poroste před očima!
Taky jsem ráda, že se ti daří tu depku odhánět, držím všechny palce, aby se nevrátila. Ono je to s těma chlapama někdy fakt těžký, co?
monikob
buď v klidu, to riziko DS vychází podle triple testů odpravdu celkem často zvýšené a v naprosté většině případů je pak miminko zdravé.
Ohledně odběru plodové vody si zas dovolím dát sem odkaz na článek, který jsem vám sem už kdysi psala. Podle mě je dobře napsaný, důvěryhodný a dost uklidňující:
http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…
mostule
mně taky ještě žádnou krev nebrali, 27.2. mě čekají triple testy. V prvním těhu to bylo úplně stejné, krev mi brali v 16. tt na triple testy a pak ještě jednou někdy po 30. tt
helli
kdybych věděla, kam mi Áňa „uklidila“ metr, tak se ti přeměřím, myslím, že už tam těch cm navíc bude taky dost. Těch 50 cm mi na dvojčata až tak moc nepřipadá. Já měla poprvé rozdíl 47 cm - s jedním dítkem. Ale jsem dost hubeňour, tak to možná bylo tím.
Jo a ještě jeden odkaz na článek o 4. měsíci těhotenství:
http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…
snad jsem nic nezapomněla…
Užívejte si rostoucích bříšek i víkendu!
Lajko,
tedy ten článek o čtvrtém měsíci je super, úplně jsem to hltala a hned si ho uložila:-))
AHOJ HOLKY
![]()
Teda,to nemam sanci ani precist vse co jste tu napsali ![]()
MONIKOB
To bude urcite v poradku
mam spoustu kamaradek,kterym to meli pozitivni a deti jsou zdrave ![]()
MATULIENKA
Gratuluji k brisku
![]()
Holky o vikendu vam tam dam fotku toho meho briska
a novinka
nevim jestli je to mozne,ale asi uz citim pohyby
je to urcite pohyb a to uz od rana obcas neco tak stouchne ![]()
A jeste,jak jste tu psali,jak to chodi jinde.U nas ve Francii doktori a vubec lekarska sluzba je vyborna (aspon ja mam dobre zkusenosti) ale,za vse se plati
ted jsem tehotna,na gynekologii chodim kazdy mesic,za kazdou nastevu platim 76euro,i testy co se delaji se plati.Porodne tu neni (nebo mi ho zatajili
a materska tu je s prvnim ditetem 16tydnu a s druhym 26tydnu,jelikoz pritel pracuje,tak zadny korunky se socialky asi nebudou.
Plati se tu i nasteva zubare,obvodni lekar,a taky pro priklad,dcera mela loni v lete nehodu,za nastevu v nemocnici (2hodinky) jsme platili asi 280 euro.
Holky hezky vecer a taky vikend ![]()
Cinq
to je super zpráva!!!! moc gratuluju!!!! ![]()
to je výhoda nás hubeńourů, já se taky těším, že by to mohlo přijít už brzy. S Áňou jsem první pohyby zaznamenala už koncem 15. týdne. Zdálo se mi to divné, když se všude píše 18.-20. týden, ale opravdu to bylo ono. Připadalo mi to jakoby se mi v bříšku nafoukla a pak splaskla taková bublina ![]()
matulienko
moc děkuju za chválu článku, jsem ráda, že se líbí.
Něco ti pošeptám -psala jsem to já
, ostatně stejně jako ty předchozí těhotenské díly, na které jsem vám sem průběžně dávala odkazy. ![]()
Tak snad se na mě nebudete zlobit, že jsem vás tahala za nos, věřte, že to bylo jen v zájmu utajení. Přece jenom jsem to na VD nechtěla vyzradit před koncem 3. měsíce a ujištěním od dr., že je vše v pořádku.
A když už jsem se přiznala takto, tak s celou pravdou ven - celé ty stránky mám na svědomí, i když naprostou většinu článků už píší maminky, které tam chodí. Já začínala kdysi (v 1. těhu) na emiminu a proto sem pořád dál chodím, ale pak tak nějak postupně vznikly „Vaše děti“ (abych zaměstnala mozek na MD), ale na emimi jsem nezanevřela. Tak snad mě nebudete mít za nekalou konkurenci. Odkaz na článek o amniocentéze jsem sem vkládala proto, že si myslím, že by to mohlo některé z vás uklidnit.
Jestli se vám zdá, že se to nehodí, stačí dát vědět, příště budu mlčet jako hrob ![]()
Lajko - néééé, jen je posílej dále. Jsou perfektní. Když jsem ještě myslela, že musím na amniocentézu, tak mě ten článek dost uklidnil. No a tento jsem také zhltla a je moc pěkný. Takže pokračuj, je to bezva ! ! !
LAJKO
To jsem rada,ze je to tak
protoze oni opravdu vsude pisou,ze to je az od 18tydne,ale jelikoz uz jsem byla jednou tehotna,tak snad vim jak pohyb vypada
![]()
Lajko,
tedy musím přiznat, že když jsem ten článek četla, trošku mi tě to připomínalo, to že to nechceš moc říkat v práci, doba těhu a tak. Články jsou super a pokračuj s nimi. Jsi šikulka.
Cinq ,
gratuluji k pohybům, to víš, že je to možné, já je u prvního cítila od 16 týdne.
tak kočenky mějte s epěkně, já se jdu vykoupat, jsem hotová, upekla jsem 4 štrúdly, jednu bábovku, udělal fazolkovo u polévku manželovi na víkend a teď ještě uklidit kuchyň, zatím co ten zlobidlík chrní v křesle u telky:)) Ale nezlobím se, donesl mi jahody, šlehačku a čokoládový pikao, To budou orgie, jsem fakt na dobré cestě dokonce jsem večeřela segedin a bramboráčky..oba kluci koukali, jako padlí z višně:-))
Jen nechci nějak moc přibrat, tak musím opatrně, ať to nepřeženu. Jíst ano, ale trošku se krotit…až na dnešní šlehačku ![]()
Lajko ty články jsou fajn, jen tak dál a díky za ně.
Matulienko teda ty jsi se rozhjela - myslím s tím jídlem. To je dobře. Je to úžasné, že člověk může jíst a není mu pak špatně co? Já to také už druhý den zkouším a stále tomu nemůžu uvěřit, ale jím!! ![]()
Přeji vám holky příjemnou a klidnou noc. Doufám, že nemáte problémy se spaním jako já. Stále se převaluji a stále cestuji na WC. No snad to také brzy přejde.
HOLKY dekuju za gratulace
mam ruce porad na pupku
a pritel taky
jeste ze dcera je u babicky
jinak by jse urcite poprali,kdo tam bude mit ty ruce
![]()
MATULIENKA
Fazolovou polivku
mnam
taky bych si dala
asi se do ni pustim o vikendu
A to je dobre,ze jsi se rozpapala
kdyz jsme tehotne,tak si to muzem dovolit
![]()
Takze holky pekny vecer
a jeste peknejsi vikend ![]()
Lajko , ten tvůj článek je bezvadnej, jsi šikulka! Určitě nám sem dávej další odkazy!!!! ![]()
Matulinko , musím říct, že tě fakt obdivuju!! Jak můžeš pořád takhle vyvářet? Opravdu klobouk dolů!!! Já jsem teď pořád totálně utahaná a to skoro nic nedělám. ![]()
Musím se vám pochlubit! Teď jsme byli s manžou v restauraci (poprvý v těhu!) na oslavě narozenin mojí jedný kolegyňky a od jedný kamarádky jsem dostala (teda vlastně dostali
) první dáreček pro mimísky - dva úžasný bryndáčky s Tomem a Jerym a dvě plenky s obrázkama!! Jsem z toho úplně naměkko!
![]()
Všem přeju krásný a pohodový víkend!!!!!
Holky dakujem za potesenie,
ste uplne super. Viem ze je to tu cele sokujuce a pre mna uz uplne. Mimulik bola by som doma najradsej zajtra, ale musime to poriadne zvazit, pretoze samej sa mi nechce ist, ale ten moj uz preskumava moznosti nejakeho zivobytia v cechach
hurrraaaa. Ono je aspon fajn zetakto od vas viem co vsetko by ma malo na prehliadkach cakat, tak sa budem aspon snazit bojovat nech sa mi pekne na vsetko pozru, ked uz sa prepracujem k lekarovi ![]()
Matulienko gatulacia k pupiku....... ked ta tak pocuvam tak snad sa aj ja dockam… dnes mi chlap povedal ze by sme mali zacat vykrmovat ten moj zadok ze uz tam nic nevidi
ale ked moje babatko sa vzdy tesi ked si vidi Otecka a kedze sa inak zatial nevie radovat tak ideme na uvitanie blinkat.
Moniko jedine zarucene a v:,–(e v knizkach propagovane na UNAVU je ist si lazkat a spinkat. Nebojovat. Ono ja si vravim ze to je mozno jedna z poslednych moznosti sa buducich 20 rokov vyspat ![]()
Cing no ono este k tym skusenostiam tu vsetko tvrdo platis…len krv ma stala 111$ a kazda navsteva okolo 100$ a co je perlicka tak jeden den v nemocnici 1200$ plus 1000$ lekarovi za to ze ta odrodi a to nie pri porode ale hned na zaciatku tehotenstva pri druhej navsteve (aby mal istotu ze ho nevymenis) takze dalsich x dovodov ist asi pekne domov ![]()
Holky ja ked citam co tu vzdy vyvarate tak slintam ako bernardin
vyzera to ze budeme zhanat teraz pre zmenu po toronte kyslu kapustu na segedin
a recept na kysnute knedle lebo bez nich to nie je ono.
Zatial vam prajem krasny vikendik a pohladte mimisky… papa
Helli,
to já totiž ráda vařím a nepřenesla bych přes srdce, kdybych na dva dny odjela a nenechala tu něco na jídlo manželovi.
Jo a to ještě neví, že půjde sbírat prádlo, vyčististí klícku morčeti a bude uklízet svůj chlívek..dělala jsem pořádky ve skříni a on tam má na zemi haldu blbin, tak ať se snaží. Zatím jsem mu řekla jen o těch věcech ze skříně, koukal na mne fakt divně a že má rýmu / včera večer dvakrát smrkal, nekašle, nemá tepltou, ale umírá/a chce ležet. Tak jsem vám nějak vypěnila a řekla mu, že když jsem nemocná já, tak vodím malého ze školky i do školky, nakupuju, vařím, uklízím a nemám šanci si lehnout ani na minutu.A že už by se mohl vzpamatovat..byl uraženej, ale ono mu to dojde, že já vůl mu vařila, všechno tu naklidila, aby nemusel nic dělat, všivák rozmazlenej. ![]()
Jé, já se ale rozepsala, tak hezký víkendík, já si jdu naskládat věci do autínka, vezmu raději i řetězy a vyrááááážím
Kacatko,
určitě se dočkáš pupíku, neboj. I já se dočkala, zatím je tam jen ráno a pak hned zmizí, ale je tam, malej si ráno šahal a byl nadšenej a že se nemůže dočkat miminka…to, že řekl, že mám břicho jako dělovou kouličku raději moc nahlas říkat nebudu ![]()
Ahoj holky,
tak se zase hlásím. Představte si.. Už delší dobu je mi špatně a nějak se nerozmýšlím, co si dát. Prostě podle chutě. Jsem teď dost na sladký, takže taková čokoláda to jistí
Včera jsem slavili tátův a ségry svátek a já to přehnala. Doslova jsem sežrala, co mi pod nos přišlo, a to jste měli vidět tu noc.. Kýbl u postele, kdyby něco, nemohla jsem spát, břicho mě bolelo, pálila děsně žáha a nakonec jsem skončila na záchodě. Alespoň ponaučení. ![]()
Jinak můj drahý odjel právě na týden na hory, kam jsem měla původně s ním. Naplánovala jsem si velký úklid hlavně protřídit všechny uložené věci ze školy atd. Ale je mi zase líto vyhazovat seminárky, na kterých jsem se obča nadřela. No holt, místo musí být, tak je mám snad ještě někde na disketách a zkusím je najít a vypálit na CD - pro jistotu ![]()
Jsem pořád na nemocenský, i když do práce jsem si naplánovala v pondělí odpo chodit, tak uvidíme, jak to půjde.
Zatím se mějte a odpočívejte ![]()
Kač.