Poradna duly
Jana Čurdová
Moniko , neboj se, to ještě nemusí vůbec nic znamenat. Ty testy - jak už psala Matulienka - nejsou vůbec prokazatelný. Existuje hrozně moc případů, kdy vyjdou špatně a pak se z amniocentézy a UTZ ukáže, že je všechno v pořádku. Vychází špatně i když máš třeba vypočítaný chybně termín porodu - tím myslím, že jsi ve skutečnosti těhotná dýl nebo míň než, co máš uvedeno v dokladech. Držím ti moc moc pěsti!!!
Jinak mám pro všechny jednu dobrou zprávičku! Možná už jste to taky četly nebo slyšely- včera nám senátoři schválili zvýšení rodičovského příspěvku od ledna 2007 z 3700 na 7300!!! Dost mě to překvapilo,myslela jsem, že nakonec udělají nějaký kompromis - jako třeba postupný zvyšování po tisícovce. Pro náš rozpočet je to drsný,ale pro nás osobně skvělý, ne???
![]()
Matulienko , mám jednu technickou - co jsou, prosím, prosím, podlesniky??? Abych věděla, kvůli čemu tu mám slintat…
![]()
Helli,
tak podlesniky jsou bramboráky:-))
Jé, tak to je super s těmi penízky, tak to snad nebude pro rodiny tak těžký zvládnout to finančně.
Tak toto vám babule závidím. Porodné 17000 CZK, príspevok 7000 CZK, vám ale je. Z toho porodného sa dá kúpiť kočík, plus kopa ďalších drobností pre bábo. My na Slovensku dostávame úbohých 4500 Sk, či tak nejak, tak si to prepočítajte kurzom a vyjde vám cca. 3500 Czk. Čo zato kúpim? Skoro nič. Aspoň to porodné keby nám zvýšili asoň na tých 15000 Sk, s tým sa už niečo dá. Najradšej by som tým špinám tam hore chrstla tú almužnu medzi oči.
Aj keď ako ekonomicky vzdelaná viem, čo to robí s rozpočtom a budú na to doplácať ďalšie generácie, ale keď páni hore si dobre žijú, tiež ich rozpočet netrápi, prečo by mal mňa?!
Vážne nechápem, prečo žena na materskej musí byť u nás za žobráka. Je mi jasné, že hneď po pôrode budem aspoň na pol dňa chodiť robiť svoju prácu, nech dostanem aspoň niečo. Živoriť nemienim.
Bože, toto ma dokáže tak vytočiť. ![]()
Jéé, Matulienko , tak to už opravdu slintám!! Bramboráky miluju a od teďka i podlesniky!
![]()
Ahojky holčinky,
v práci toho mám teď moc, takže stíhám jen nakukovat, ale už nestíhám psát ![]()
Mončo, hrozně moc Ti držím palečky, aby bylo vše v pořádku. Mé kámošce to dělali a nakonec bylo vše O.K. Jen po tom zákroku musíš být v ABSOLUTNÍM klidu, jinak je tam jisté nebezpečí (mizivé%, ale je), takže se hlavně ŠETŘI ![]()
Já byla minulý pátek u dr. a předpokládala jsem, že mi bude dělat UTZ na prosvícení šíje a vůbec nic
Jen mě vyšetřila pohmatem a řekla, že mimi krásně roste.. Dost mě to zklamalo, vy jste si tím vyšetřením prošly snad všechny, já ani nevím na čem jsem.. Ale věřím, že je mimísek zdravej
Jo a 21.2. jdu na Triple testy(to bude první odběr krve, co mi bude dr. dělat
)
EvikuP, ještě jednou hrozně moc děkuju za SZ
![]()
Ale hlavně jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, jak je to s dovolenou. Jestli máme nárok na celkový počet na celý rok, nebo jestli musím nahlásit personalistce, že budu odcházet na mateřskou, aby mi spočítala, kolik mi vlastně náleží??? Nevíte někdo, jak to je??
Díky ![]()
Helli,
tal to vítej do klubu, už jsem jich dnes sbaštila docela dost a není mi zle. Nastávají dobré časy a že už bylo na čase ![]()
Mostule,
já taky neměla ještě žádný odběry mimo HCG, jdu teprve 22.2.
A sono na prosvícení šíje někteří lékaři dělají i později.
Matulienko gratuluji k bříšku a k tomu, že je ti dobře!! Bramboráky bych si také dala mňam, asi je o víkednu také ukuchtím a uvidím co na to mimčo.
Mostule - myslím, že ta dovolená bude každopádně zkrácená, ale ještě jsem to neřešila. A s těmi vyšetřeními jsem na tom stejně. Žádný ultrazvuk = nemám fotečku, jen vyšetření dělohy a jedny krevní testy. Ale kdo si počká........... věřím, že doktoři nic důležitého nezanedbají i když nám nevěnují tak velkou péči jako jiným.
Ahoj děvčátka…
bohužel vás budu muset zklamat. Ten rodičovský příspěvek se zatím zvedat nebude. Senát to vrátil sněmovně k úpravě, jelikož se jim nelíbí ten výpočet.
Senátoři souhlasí se zdvojnásobením rodičovského příspěvku od příštího roku, chtějí ale zpřesnit způsob jeho výpočtu. Proto ve čtvrtek Sněmovně vrátili k novému projednání novelu zákona o státní sociální podpoře. Příspěvek dostávají rodiče od půl roku do čtyř let věku dítěte. Místo nynějších 3635 korun měsíčně by měli dostávat od ledna 2007 přes 7300 korun.
9.2. 2006 21:12
PRAHA - Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD) senátní úpravy podpořil.
Výše rodičovského příspěvku má podle novely nově odpovídat 40 procentům průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře.
Senátoři tuto pasáž doplnili tak, aby se příspěvek vypočítával z platu za celý předchozí rok. V roce 2007 by tak vycházel z loňské mzdy, neboť za rok 2006 průměrná mzda ještě nebude k 1. lednu známa. Průměrná mzda v ČR za loňská tři čtvrtletí činila 18 421 korun měsíčně.
Senát souhlasí se systémem tří dávek, zákon ale také vrátil
Senát také souhlasí s tím, aby v budoucnu nahradily současných 27 dávek pouze tři - příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení a mimořádná okamžitá pomoc. Počítá s tím zákon o hmotné nouzi. S pozměňovacím návrhem, který se týká legislativně technických formulací, ale vrátil předlohu Sněmovně. Horní komora uznala za dobrý i návrh senátorky ODS Daniely Filipiové, který upravuje formulaci týkající se nároků na dávky u invalidů.
Zákon o hmotné nouzi má nahradit dosavadní zákon o sociální potřebnosti a je provázán s novým zákonem o životním minimu. Životní minimum, z něhož se státní pomoc odvozuje, se má od počátku příštího roku snížit na 3126 korun. Zahrnovat již nebude náklady na bydlení. Ty má řešit zákon o hmotné nouzi, který za sociálně únosné náklady na bydlení považuje částku nejvýše do 30 procent příjmu osoby nebo společně posuzovaných osob, v Praze pak do 35 procent.
Takže tak… ![]()
Eviku, taky jsem to četla. Jen nerozumím tomu, že musí upřesnit způsob výpočtu.. Ze své strany to beru, ale když to vezmu globálně, mám strach, aby se z české menšiny nestala většina
![]()
Mončo, neboj, určitě to bude dobré. Jak jsem tady posílala odpověď od jednoho dr..Některý test vyjde pozitivní,další negativní. Prostě jak píšou holky. Hodnotí to počítač. Podle mě nejvíc věcí odhalí odběr plodové vody nebo utz. Mě se také klidně při dalších testech může stát,že je budu mít pozitivní. Ale to přece ještě nic neznamená. Moc Ti přeju,aby to dopadlo dobře. Určitě budeš mít krásné zdravé miminko… ![]()
Holky, moc děkuju za podporu, už jsem docela v pohodě, ale jak mi to zavolali, tak jsem byla vyplašená. To byly právě ty „tripl testy“ z krve. Ještě ráno jsem si jen dělala srandu, že mám po těch odběrech modřinu jak hrom a takhle to dopadlo. Ale nebudu stresovat, teď už s tím stejně nic nenadělám. Manžel to pořád ještě neví, tomu to řeknu až doma, jen jsem volala sestře.
Jinak už nevolnosti jsou téměř fuč, ale ta ÚNAVA, ta je šílená. Nemáte na ní nějakou radu?
Papa Monika
mostulko asi tak nějak… já bych to vyřešila jinak. Pracujícím tatínkům starajícím se o maminky s miminkama, bych snížila daně. Oni by se pak někteří možná naučili i pracovat. ![]()
Moni co vím, tak triple testy vychází většinou pozitivně. Takže nevěš hlavu. Bude to dobré. Dokonce mi jedna mamča radila, ať podepíšu reverz na triple testy, akorát prý stresují a přitom vyjdou i zdravým miminkům pozitivně. Já mám za sebou sceening a budu věřit jemu a na triple testy prdím.