Poradna duly
Jana Čurdová
a něco o tom sluchu a vnímání hlasů a zvuků..
Sluch se v prenatálním stádiu vyvíjí velice brzy. Poslední studie ukazují, že plod reaguje na zvuky již v 16 týdnech těhotenství, někdy dokonce již ve 12 týdnech. Reakce na řeč se objevují kolem 24 týdne. Tyto odhady však každá nová studie posouvá do ranějšího věku, takže můžete očekávat, že se objeví nové informace. Ve třetím trimestru se plod učí prostřednictvím zvuků. Poslouchá zejména známé hlasy a jazyk, kterým je vystaven. Plod slyší hlas své matky lépe, než hlas jiných, protože se přenáší přímo přes vibrace v jejím těle a plod slyší i zvuky, které vznikají uvnitř těla. Tyto zvuky nejsou maskovány srdečním tepem matky a zvuky ze žaludku, protože ty jsou mnohem hlubší než hlasy. Plod se seznamuje s lidmi ve svém okolí a selektivně naslouchá známým zvukům. Takže mluvte se svým dítětem a podělte se s ním o známé tóny. Pomalu vás začíná znát.
Další dobrý odkaz: test na jednorázové plenky:
http://www.qmagazin.cz/index.php?…
PANORAMKA
To jsem si vybrala,protoze bydlim ve FR,bylo to jednodussi,kdyz jsem zakladala svuj mail,tak vsechny prezdivky co jsem chtela,uz byli obsazene
![]()
EVIK
No to je hezke od nej
oni vzdy delaji jak jsou tvrdy,ale pak vzdy udelaji co chceme
![]()
Ahojky všichni, tak já se zase po hrozně dlouhé době hlásím…
Nějak nestíhám, v práci toho mám až až, pak jednou za čas kouknu sem, sotva stihnu vše přečíst a něco připsat už je nad mé síly!
Mám dotaz, zítra mám jít na genetiku, tušíte někdo, co všechno mi budou provádět?
Díky za odpověď
Tamiku ahoj, myslím ,že včera jsme tě tady sháněly
To je dobře ,že je vš ok. S tou genetikou ti bohužel neporadím, já jsem na ni ještě nebyla a abych pravdu řekla, mám ve všech těch vyšetřeních pěkný binec. Holky ale určo budou vědět, co přesně se dělá.
Tak jsem si přečetla,že spousta z nás má chutě na kyselé polívky a omáčky. Hmm to já taky.A ještě mě bohužel nepustila ta paštika
- která by se neměla, jím ji celkem dost a taky smetanovo sýrové omáčky.A zelené kyselé jabka, po kterých mi je vždycky děsně zle,ale ta chuť je silnější
Naštěstí nemám pořád moc chu´t na sladké, občas si dám,ale to asi jen ze zvyku.
Přeju dobrou noc.
TAMIK
Ahoj,tak ja jsem byla na gen.testech v pondeli
vezmou ti krev (me vzali snad litr
a jeste jsem byla na ultrazvuku
to je snad vse,co by ti meli delat ![]()
To neva, zítra uvidím.
S jídlem… já jím stále všechno, v nespočitatelném množství
, nějak to nejde zastavit!!! To bude asi dobré shazovat. Budu jak tank.
Jinak je vše v pořádku, jen zoufale nestíhám.
No a od mé minulé návštěvy přibylo asi 10 stran a to myslím nemám šanci přečíst. Jedině o víkendu (jenže to bude zas dalších 10
).
Ale je fajn, kolik nás přibylo. Takže taky touto cestou všechny příchozí opožděně vítám!!!
Dobré ránečko maminečky a pupíčci,
tak tady ale přibylo řádků, to je moc dobře. Kači o té genetice je to super napsaný.
Jinak já mám velkou novinku…malýmu se hejbe zoubek a tak nám asi brzy vypadne první zub. Už plánuje, jak ho dá pod polštář a bude tam mít ráno korunku. ![]()
Jinak teda včera tak zlobil, spíš provokoval, že mi málem selhala pistole.Já nějak moc mu neumím dát na zadek, ale včera schytal pár šlupek na prdel ![]()
Jinak váha mi stojií na místě, což je dobré znamení, tak aby to vydrželo, od rána je mi šoufl. ![]()
Ahoj děvčátka ! ! !
Všechno jsem pročetla, ale nereaguji, spěchám k zubaři. Snad na mě Dr. bude hodná, když vytasím průkazku. ![]()
MATULIENKA
Dobre rano tobe taky
Tak prvni zoubek?Stou korunkou jsme to udelali taky
kdyz ji vypadl zoubek
(do ted mam zoubek schovany ![]()
Holky preji vam vsem DOBRE RANO a pekny den ![]()
Ahoj holky! Tak se taky přidám do skupinky srpnových čekatelek. Minulý týden jsem byla na triple testu, teď čekám na výsledky - držte palce, ať to dopadne dobře.
Cinq,
jo jo, taky si chci první zoubek schovat:-))
Holky, já jsem ale ťulda, šli jsme k doktorce pro předpis na třetí klíšťovku pro malýho a já zapomněla, že už jsem mu ji píchla před rokem:-)) Píchá se to totiž na tři dávky a ta poslední je po 9-12 měsících a já si to popletla. Tak jsme se nasmáli, najvíc malej, jelikož je bez píchance:-)) A slíbený auto taky dostal:-))
Dobré ráno děvčátka,
dnes je mi o trochu lépe. Ale včera to byl děst. Dnes ráno jsem zjistila,že mám 2kg dole…
Na puse se mi udělali dva veliké opary,takže mám nateklý horní ret a vypadám jak černoška. Nevíte co na to mám dát, aby to co nejdříve zmizelo? Za celý svůj život jsem měla opar asi jen dvakrát a teď tohle. Nevím si s tím rady.
MATULIENKA
Taky slibujes?Holka kdyz ma jit na injekci,tak ji vzdy neco koupim
ona ma primo odpor k doktorum
asi to bude tim,ze neni vubec nemocna a chodi tam jenom na to ockovani ![]()
EVIK
Co zajit do lekarny a zeptat se?Urcite tam neco maji na to
asi jsem ti moc neporadila
ale opar jsem mela snad 1-2× v zivote a to uz je hodne dlouho ![]()
Teda holky, vy jste ale byly plodné! Jen si odskočím na pár dní, a pak trávím celé dopoledne čtením vašeho povídání ![]()
Tak hlásím návrat z velehor. Bylo absolutně báječně, lyžování bez problémů, a dokonce se mi z toho čerstvého vzduchu vrátil žaludek do normálu, přestal bolet a začal trávit.
Jo, a minulý čtvrtek jsem taky byla na genetickém UTZ, všechno zatím na jedničku, dokonce se mi tím snížilo riziko z věku z 1:240 na 1:4000.
Malý skákal jako žabák a mával ručičkama … i manžel byl z toho vyjevený. Fotku mám ale z boku, a jak už začínají růst ty kosti, tak jsou na té fotce strašně moc výrazné čelistní kosti. Manžel to nevydržel a vypadlo z něj: Proboha, nám se narodí Homer Simpson!
Takže máme pracovní název pro náš přírůstek: Homer ![]()
2.3. jdeme na další tripltesty a amniocentézu … bude tedy veselo ![]()
Ahoj holky,
přeji vám jako vždy krásný den a hlavně žádné zažívací problémy!! Já jsem od dnešního dne zase začala chodit do práce, tak jsem zvědavá jak to půjde?!
EvikP žádnou zaručenou radu na opary bohužel nemám. Určitě se ale poraď v lékárně ať vyloučíš nějaké nevhodné masti. Moje mamka si opary maže zubní pastou, ale jak hodně to pomáhá a jak hodně to bolí to nevím.
Matulienka
s tím očkováním je to fakt dobré a také tě obdivuji s tím prvním porodem, takové „story“ jsem ještě neslyšela. ![]()
Vítám nově příchozí srpňátka a všem nám držím pěstičky ať všechny testy a vyšetření dopadnou moc dobře.