Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2058
8.2.06 13:29

Cinq,
ptají se mne snad všichni a vcelku pořád. manželovi rodiče řekli, když se to dozvěděli..no konečně jste dostali rozum.
Vážně já dřív nechtěla, malej je divoch, prostě jsem druhý nechtěla ..až teď. Byla jsem chvilku v práci, malej je šikovnej a sice vím, že si asi nebudou tolik hrát, ale stačila jsem na hraní jednomu, tak druhý tím nebude trpět, no ne? navíc je Petřík hrozně tulivej a ohleduplnej a tak si myslím, že bude prima bráška :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.2.06 13:33

MATULIENKA

Ja to tak citim taky :wink: sice moje holka je klidas(vsichni rikaj ze je intelektual,vzdy hrozne premysli nez neco udela a to od narozeni)ale kdyz jsem stacila ji,tak budu stacit i tomu prckovi,jak to pises ty.
V praci jsem byla taky a ted jeste studuju :D nez budu opet doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
8.2.06 13:40

Cinq ,
jo kliďase tedy doma nemáme, on je spíš herec, něco mu říkám, on dělá ksichtíky a tak.Moc nepřemýšlí, prostě chce to udělat, tak to udělá. je hyper a to tak, že dost a tak neposedí na záchodě, u jídla, prostě nemá šanci to vydržet dýl, jak minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.2.06 15:25

MATULIENKA

Vis,asi jsem to spatne napsala :oops: :D to vis,ze ta moje je taky aktivni,dela kraviny a tak,dokonce musi byt porad v pohybu,ale kdyz jednou reknu ne,tak to plati,uz to nedela :D a premysli o tom a pak prijde sama od sebe a vysvetli mi proc to uz nebude delat :D
Kvuli aktivite dokonce chodi i 2× v tydnu na karate a 1× v tydnu na tanec a od te doby je vic klidna doma a tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
8.2.06 15:28

Tak jsem vás pročetla a honem se musím pochlubit s dnešní kontrolou - spadl mi obrovskej balvan ze srdce, po těch ATB jsem měla fakt strach, co na to mrňousek.
Když jsme tam dojeli, oznámila nám sestřička, že máme přijít příště, protože všichni doktoři jsou u operací nebo mají dovolenou (chodím do nemocnice 20 km od nás). Naštěstí jsem se nedala odbýt a řekla jí, odkud jsem přijela, tak slíbila, že se pokusí sehnat někoho, kdo by přišel mezi operacema. Nakonec místo mýho dr., kterej je tak trochu morous a nikdy mi toho moc nepoví, přišla úplně úžasná doktorka. Byla moc milá a chápavá, zavolala i tatínka do ordinace, aby se na mimi mohl kouknout. Udělala oba utz (vaginální i břišní), aby opravdu všechno zkontrolovala. Všechno nám ukazovala a vysvětlovala, mrňousek nejdřív chrupčil, pak se tam začal mlít a mával na nás, no paráda. No a hlavně, všechno vypadá v naprostým pořádku (NT 2,1 a nějaký zá:,–(ní rozštěpový vady by prý už taky byly vidět). Jo a ještě jsem se ptala, jestli je tam fakt jenom jedno (včera večer jsem to břicho měla ještě o pořádnej kus větší než na té fotce), a dr. to prozkoumala a říkala „Opravdu je tam jen jeden, ale zato pěknej mimoušek.“ No, tak tady teď slzím…

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale já z toho mám takovou radost a tak moc se mi ulevilo, že si ode dneška to těhotenství konečně začnu dosyta užívat a vím, že to bude stát za to, protože to je to nejsuprovější období, jaký může být (když pominou nevolnosti).

Holky, moc vám všem držím palce, aby i vám už bylo jenom dobře!

Budí se mi velkej mrňous, tak musím končit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.2.06 15:54

LAJKA

Tak blahopreji k prohlidce :! :D :D
Je dobre,ze si se nenechala odbit :wink: mas pravo na prohlidku :!
A ze si se rozepsala,to je dobre,aspon vidime jak si stastna :D :D

Ja jdu 14.2 na prohlidku a uz se nemuzu dockat :D :D az uvidim me mimi :wink: :D tak holky at nam to utika :D ja uz chci nakupovat :! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
8.2.06 16:21

Ahoj všem,
co se týče břicha, moje taky nevypadá na 3. měsíc. Spíš 5. Ale je to hlavně asi nafouknutý, protože tak velký mimi ještě není :-) Kdybych nevěděla, že je tam opravdu jen jeden, tipla bych to na dva až tři :-)
Jinak gratuluji všem ke kontrolám a zdravým mimi. Já jdu až 8/3, tak mám moře času na klid v duši. To mi budou brát krev a dělat genet. testy, tak jsem zvědavá.
Jinak jak je to s tím sluchem mimi? Co si pamatuju z toho, co jsem kde vyčetla, teď mimi slyší „jen“ zvuky uvnitř matky a zvuky zvenku začne slyšet až kolem 18tt.. Nebo máte někdo jiné informace?
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
8.2.06 16:24

Tak som zase v práci, vydržala som v posteli necelé dva dni. Mňa by tá nuda a polihovanie zabilo. Mama nadáva, že som hrozný pacient. Už toľko nesmoklím, tak sa to dá vydržať.
Inak ste tu písali o kyslých polievkach. Tak to ja som dostala slinu na kyslú šampionovú. Už som si na nete našla recept, ešte kúpim hríbiky, smotanu a večer sa do nej pustím. Na víkend by som si mohla urobiť kyslú zemiakovú. Boooože. To zase bude miláčik stonať. Ale veď si môže uvariť niečo iné, no nie?
Tak a teraz si idem objednať syr, hranolky a tatarku, šéf chce pizzu, tak nám to krásne dovezú. Mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
8.2.06 17:02

Cinq , díky za pochopení. Sama jsem překvapená, jak mě to „vzalo“, myslela jsem, že napodruhé to už nebudu tolik prožívat, ale je to zase úplně stejný.
Do 14. ti to už uteče jako voda, mrňousek bude určitě taky mávat o 106 :wink:

kacenko , já mám za to, že mimi ještě v tuto chvíli nemá sluch vyvinutý, až právě od toho cca 18. tt začíná slyšet a přijde mi logické, že slyší zvuky z těla matky i zvenčí, i když tam bude asi hodně záležet na jejich intenzitě, jestli přehluší ten rámus, co je uvnitř.

jInak se musím přiznat k prvnímu nákupu, dnes jsem šla koupit Áně župánek a měli 50% slevu na všechno, tak jsem se rozšoupla a mimoušek už má kabátek a dva overálky. Nechápu, jak je to malinkatý a to je přitom velikost 3-6 měsíců 8O Fakt jsem měla taky tak malinký miminko????
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.2.06 17:13

LAJKA

Myslela jsem si to same :D je to podruhe,tak to uz nebudu prozivat jak poprve :wink: ale prozivam to stejne,jako poprve(mozna proto,ze jsme se snazily pres rok a pul a z toho jednou mimodelozne)

Jinak se priznam taky :oops: predevcirem,jsem si objednala soupravicku na mimi :oops: :D z katalogu :D my ale hresime :oops: :D kdybych mohla,tak uz nakoupim vse :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
8.2.06 18:10

Cinq ,
jo, to ten můj rošťák taky vždycky přijde a omlouvá se, sice jen proto, abych se nezlobila, ale ne všechny děti to umí :lol:
Od první třídy taky začínáme chodit do něčeho sportovního, hokejistu jsem tátovi vymluvila, chceme ho dát na florbal.

Lajko,
moc moc gratuluji ke kontrole. je krásné vidět miminečko a tak se vůbec nedivím, že jsi nadšená, však je to krásné, tak jen piš a piš:-))

A druhý miminko mne taky nadchlo a vůbec to neprožívám míň, než to první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
8.2.06 18:32

Ahoj děvčátka,

hlásím,že jsem dnes vyhodila co se dalo… :-( Achjoo. Tak snad bude zítra líp.

Ještě k těm testům, zeptala jsem se dr. z Gennetu (primář klinické genetiky) co znamená ta toxoplasmoza a taky,že mi vyšlo prosvícení šíje 2,1NT a celkově screening 1:1300. Tady je jeho odpověď.

Myslím, že máte výborné parametry. TOXO IgM protilátky jsou asi paměťové (pamatují si onemocnění kdysi před těhotenstvím a nyní Vás chrání),ale pokud by tento výsledek ve Vaší laboratoři byl neobvyklý, tak Vás jistě vyšetří ještě jednou v jiné, specializované laboratoři. Pokud Vám dělali vyšetření NT ve 13 týdnu, tak tam je norma NT 1.9 mm. Obecně je hranice NT 2,5 mm. My vždy radíme screeningový „čtyřboj“ 1/odběr krve v 10 týdnu 2/ UZ ve 12 týdnu s měřením NT a nosní kosti, 3/ triple test 4/ UZ ve 20 týdnu. I hdyž vrozené vady vznikají ihned po početí ( třeba trizomie č. 21) nebo v prvních týdnech ( třeba rozštěp páteře) nemusí se zjistit v každém testu. „Čtyřboj“ má velkou vypovídací hodnotu pokud je výsledek vždy negativní. U někoho je poziticní jedom jeden test a u někoho ( to je obzvlášť nepříjemné) až ten poslední. Pak musíme odpovídat na otázku typu " jak je možné, že první test byl negativní a další pozitivní ?" To se pak cítíme provinile.

Holky pokud byste se pana dr. potřebovali na něco zeptat, většinou do druhého dne odpoví… je to na www.gennet.cz v diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
8.2.06 19:13

13tt :o)))

Mimulik, Cinq,

Dekuju za rady ohledne metriku. Snad se na konci teto zpravy objevi. :)

Tak co, srpnacky, uz vam roste brisko?
Behem unora jdu na triple test. Nestresuju se, verim, ze dopadne dobre. Alespon podle ultrazvuku mimi vypada ve forme.. :D

Cinq, svoji prezdivku sis vybrala, protoze mas rada francouzstinu, nebo protoze bydlis ve Francii?

Pekny vecer vam vsem! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
8.2.06 19:18
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
8.2.06 20:06

Ahoj holky, tak jak tak pročítám diskuze a koukám po netu, tady je jeden užitečný odkaz:
http://www.spotrebitel.cz/…e/archive/5/
Je to upozornění na vadné a nebezpečné výrobky. Bohužel je tam spoustu hraček, kojeneckých lahví apod. Takže před nákupem doporučuji prohlédnout :-)
 Kač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital