Poradna duly
Jana Čurdová
Mimulík - nic takového si nesugerovávej. Určitě bude všechno OK. Ty uzliny opravdu mohou souviset s nachlazením. Co Matulienko ? ? Ty naše poloviční doktorko ? ?
Kocko,
já jsem ze Slatiny, Zakopalová je super, spolupracovali jsme s ní, dělala jsem na soukromé klinice. Já jezdím k Dr.Břouškové do Blanksa, pocházím odtamtud a navíc jsem s spolupracovala na těhu ultrazvucích a tak ji dobře znám, no a návštěvu spojím s návštěvou rodičů a babičky. Takže je to pro mne výhoda, navíc tam nečekám a to se hodí, mám tam i kadeřnici, no prostě super.
Jo, já při prvním taky na tom byla jinak, teď jsem jako zvadlina, ale nehty mám fakt nádherný, dlouhý, pevný. Holčičku bychom taky chtěli, ale nevadil by ani další klučík:-)) Kamarád se vzází s naší partou, co to bude, on je přesvědčený o holce, ale nevím, kamarádka zvracela obě těhu, měla hrozný vlasy a spol a má dva kluky:-))
Mimulík - my máme taky kocoura. Je to obyčejný nalezenec. No, i když jsem trvala na očkování, tak stejně spí venku a přes den ho pouštím domů, když je ta zima. Snažím se na něj nesahat. Ptala jsem se Dr. a on mi řekl, že mám být v klidu. A zvěrolékař, když jsem plašila, tak řekl příteli, že se to přeceňuje. Prý bych se musela „hrabat“ v jeho výkalech. Tak buď v klidu, určitě to toxo nebude.
Polin a Mimulíčku
určitě mohou uzliny souviset i s nachlazením, já je mám taky zvětšené. navíc Mimulíček už má jedny testy na toxo negativní a po hlazení se vždy umývá, je tam velmi malé riziko, důležité je po vyčištění bedýnky se fest umýt, raději ať to dělá přítel.
Ale když on ten červík hlodá a hlodá a to nejde vymáznout z hlavinky tak lehce. Ale bude vše určitě v pořádku.
No, malej zkoukne kouzelnou školky a jdeme bobovat. na tu to příležitost vyzkouším vojenské spodní termoprádlo, vytvořené pro extra zimní podmínky, tak třeba nezmrznu:-)) Ale
asi budu vypadat na sídlišti divně, co?
Ste zlaté babulky.
Matulienko,
môžu ti byť všetci ukradnutí. To je jedno ako budeš vyzerať, hlavne, že ti bude krásne teplúčko. A prckovi tiež. To je teraz predsa najdôležitejšie. No nie?
Holky, moje sestra to moje těhu prožívá snad víc než já. Dnes mi taky volala jestli mi dělali testy na toxopazmozu. Jenže my doma ani nikde u rodičů kočky nemáme. Ale až budem mít obě děti na světě (zatím je jen 1. na cestě) tak si kočičku pořídíme.Včera zrovna byla v nějaké reklamě a manžel na ní koukal jak na miminko. Taky se ptala kolegyně, jejíž mamka se zabývá bylinkama, jestli je něco na tu mojí únavu, protože já fakt pořád spím. Tak pro mě prý už něco má, ale že bych měla být doma a né v práci.
MIMULÍŠKU,
to víš, že mi budou ukradení, vezmu si i úžasného kulíška ![]()
Mňa už tá únava pomaly prechádza, si myslím. Síce dnes ležím celý deň v posteli, ale zase v práci sa mi vždy chce spať. Ja už radšej ani nehovorím, že mi je dobre, lebo keď dnes poviem, že mi je už dobre, tak ďalšie tri dni mi je potom tak strašne, akoby mi už mala odzvoniť posledná hodina. Takže aj s tou únavou to zatiaľ beriem s rezervou. Ale rada by som si už začala to tehotenstvo vychutnávať.
Lajko, to bříško je úžasný…teď koukám na svoje, na kterým nic není vidět
ach jo ![]()
Mimuliku: a ještě jsem v jedné knížce četla, že když máš kočku doma, tak máš proti toxoplazm. už vytvořené protilátky… kouknu se ti doma přesně a zítra ti to napíšu (pokud na to nezapomenu)
tak jak koukám ven, padají tu obrovské chuchvalce snížku, z čehož je malej vydřenej, maminka už míň, je to sice hezký, ale z okna. No, ven se musí a tak tomu neujdu ![]()
Danielko,
pech je, že ja tie protilátky nemám, prvý test na toxo bol negatívny, a ktovie akú dlhú inkubačnú dobu tá mrcha má. Odkedy viem, že som tehotná, tak sa s mačkami čo sú len vonku a jedia kadečo absolútne nehrám. Tie moje sú tak 90% dňa vnútri, ale sem tam vybehnú von, sú krmené granulami a konzervami, ale človek nevie. Majú 6 mesiacov a sú strašne mazlivé, je mi ich hrozne ľúto keď ich odstŕkam. Stále si hovorím, že predtým som sa hrávala s kdejakými mačkami, občas nejakú z ulice dotiahla, tak snáď keď som to vtedy nechytla, tak ma to minie aj teraz. Ale pochybnosti hlodajú. Aj keď viem, že väčšie riziko je pri nedostatočne tepelne upravenom mäse. Za chvíľu už budem neurotická, ako všetko drhnem, bojím sa zjesť salám, klobásu, neprevarené mlieko, nevydrhnuté ovocie…
Keď doliečim to prechladnutie, dám si urobiť test na toxo v súkromnom labáku, nech mám kľud… Dúfam, že to bude OK.
Aj tu krásne sneží, celý deň. Vyzerá to vonku ako v rozprávke. Ale na mňa trvá tá zima už pridlho. Ja milujem leto, keď všetko krásne kvitne, vonia, je teplúčko, nie je nič nad krásne voňavý les. Už sa tak teším na prechádzky. Síce mám na tie rozkvitnuté trávy hroznú alergiu, tečie mi z nosa, kýcham, ale ako sa hovorí niečo za niečo.
Jo a ještě k těhu úchylkám…ke koprovce jsem vařila vajíčka a dvě jsem vyhodila, protože mi smrděly:-)) Smrděl i ten zbytek, ale připadalo mi, že míň- Malej k tomu čuchal a říkal, že jsou dobrý, tak dvě zachránil ![]()