Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2058
6.1.06 14:19

Mostule,
aha, Tišnovsko trošku znám, bydleli jsme v Kuřimi a jezdili často po okolí…no, zas tak často ne, ale občas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.1.06 14:22

Helli - u mě to bude podobně, také předčasný dárek k narozeninám, já jsem 7.9. Škoda, že to nevydrželo ještě měsíc, protože my jsme v rodině skoro všichni v září a v říjnu, to pak z oslav nevycházíme :)
Pohlaví si říct nechám, já bych to nevydržela… Už teď jsem zvědavá. Chtěla bych holčičku, tak to určitě bude kluk. Ale je to jedno, hlavně, ať je mimi zdravé a budu šťastná ! ! !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
6.1.06 14:35

Taky se hlásím k středně mladým :-) Miminko se narodí jako opožděný dárek k 28. narozeninám. U nás je většina v srpnu. Já 11.8., ségra 6.8., její manžel myslím 9.8., její první synáček 19.8. a teď jsme obě těhotné a termín máme srpnový. Ona 21.8. a já 28.8. Všichni lvi, takže tu za chvíli vytvoříme lví smečku :-)
Tímto svou sestru zdravím! Ať žijí srpňátka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
6.1.06 14:56

Tak já se hlásím k těm třicítkám :D V dubnu mi bude už 33. Mimi čekáme naše první. Prostě jsem pořád nemohla najít toho správného taťku. Ale nakonec jsem ho našla a v srpnu už snad budeme tři :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 16:08

Tak to já si fazolku nadělím k 27. narozeninám:-).

Dnes jsem se ve školce dočetla, že 20.1. nás čeká zápis do 1. třídy. Jsem z toho nějak naměkko. Nevím, jestli je to tím, že jsem těhu, ale ten můj klučina už půjde do první třídy :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.06 16:44

Monalisa24,

jo tak nás zápis čeká 16.1., ale chci, aby měl malý odklad, je hyperaktivní a to tak, že dost a podle psycholožky by bylo dobré, aby šel později, mohl se relativně zklidnit..ha ha, jsem fakt zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.1.06 16:51

Já jsem u dětí také pro odklad. Přijde mi, že si tak prodlouží dětství. Přece jen škola a pak už je čekají pořád jen povinnosti. Kamarádka má dceru, která je narozená v květnu a je nejmladší ze třídy. Myslím, že těm prckům nic neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.06 16:55

Polin,
taky si myslím, navíc jsou o rok později vyspělejší a klidnější a s nároky, které dnešní školy na děti kladou si myslím, že je jedině dobře jít o rok později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.06 17:32

tak já jdu na ty langošky, malej už otravuje a lumpačí. mějte se krásně a pohlaďte pupíky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
6.1.06 17:40

Holky, moc to s tím pozdějším nástupem nepřehánějte. Důležitý je kolektiv ve třídě. Pro výuku je důležité, aby zapadl do skupiny. Ne tak kamarádstvím, ale chápáním, pozorností, schopnostmi apod. Pokud bude dítě starší, klidnější, pozornější, bude lépe chápat „látku“, hodně utlumíte jeho aktivitu, protože jako každé talentované dítě se bude v klasické škole nudit a moc ho to nebude podněcovat ke snažení se. Bohužel naše školství není na takové úrovni, aby byl při takovém počtu dětí kladen důraz na individuální přístup. Proto si radši zajděte do poradny, kde vám poradí nejlépe. Přece jen z dřívějšího trendu lépe nastoupit o rok později se už hodně upouští, protože se přišlo na to, že ne vždy je to vhodné.
S tou hyperaktivitou je to složitější, protože hyperaktivní dítě se moc nezklidní. Tam je to o přístupu učitelky a hlavně o trpělivosti rodičů při učení doma, kterému se s ním nevyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 18:29

No, já malému odklad dávat nechci. Je dost chytrý. Od 3 let umí abecedu, pak se naučil dny v týdnu, měsíce v roce, hledá města v mapě a hlavně si hodně pamatuje. Myslím, že odklad by mu jedině ublížil. Nehledě na to, že u nás otevírají třídu pro „chytřejší“ děti, kde je idividuální přístup učitelek, takže si myslím, že se nudit nebude :lol: , teda jestli psycholožka řekne, že je natolik chytrý, aby do té třídy chodil.

Já jsem dnes udělala k večeři bramborovu kaši a párky v těstíčku. Měla jsem na to děsnou chuť:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 18:34

Holky, tak mě napadlo, napsat si sem seznámek těhulek:-), co vy na to? Koukala jsem na ostatní těhulky v diskuzích a mají tam ty seznámky moc pěkně… znamení (svoje), bydliště, TP, eventuelně již dítko… co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.1.06 18:36

Já souhlasím, taky jsem to už viděla. Začneš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 18:59

Tak já začínám :lol:

Monalisa /26let/štír/Chomutov/Peťulka 19.1.2000/TP10.8.2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.1.06 19:02