Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno,
Mostule: to není moc příjemná vidina, blindit celých 9 měsíců ![]()
Cecetko: a plánujete koupit hluboký a pak sporťák nebo rovnou nějakou kombinaci?
Já jsem si řekla, že budu tyhle věci řešit až v druhé půlce, až budu mít pohyby…
Dobré ráno.
Tak já také kočárek zatím neřeším, ale když jsem tak mrkla do obchodu, tak se mi všechny zdají strašně malinkatý. Už začínám uvažovat, že bysme koupili jen hluboký a na další léto sporťák s nánožníkem. Ale to je ještě předčasné, budu to zkoumat až po amniocentéze. Čečetko - u mě je to s nevolnostmi taky tak. Vždy ráno si říkám, super, už je to pryč, ale po obědě už mám těžký žaludek a k večeru se to ještě zhoršuje. Ale nezvracím. Jen pořád nemám chuť na kafe a to mě udivuje, protože už ho nepiju určitě dva měsíce a to jsem si nikdy nedovedla představit, že bych bez kávy vydržela.
Ahojky holčiny.Děkuju moc Monalisa24 za rady k metříku.Taky se připisuji na seznam.Míša
Tamik/23 let/kozoroh/Benešovsko/TP 4. 8. 2006
yoursun/27 let/lev/Ostravsko/TP 5.8.2006
IvcaM/27 let/vodnar/Nemecko-Mlada Boleslav/TP 6.8.2006
Mischiina/1980/rak/Brno/TP 7.8. 2006
Mostule/23let/vodnar/Brněnsko/TP 8.8. 2006
Monalisa/26 let/štír/Chomutov/Peťulka 19.1.2000/TP 10.8.2006
Polin/32 let/panna/Novojičínsko/TP 10.8.2006
Saryk/30 let/střelec/Chomutov/TP 10.8.2006
Moonii/27 let/ryby/Plzeň/TP 10.8.2006
Danielat/26 let/vodnář/Praha 5/TP 12.8.2006
Anajka/28 let/střelec/Praha 3/Alžbětka 31.7.2004/ TP 13.8.2006
Matulienka/32 let/kozoroh/Brno/Petříček 1.7.2000/TP 14.8.2006
Helli/29 let/panna/Tachov/TP 14.8.2006
Evikk/36 let/blíženec/Praha 3/ TP 14.8.2006
geolka/30let/beran/Praha 10/TP 16.8.2006
Berenika/29 let/lev/Praha 6/ TP 21.8.2006
Cecetka/32 let/skopec/Krnov/TP 25.8.2006
Kacenka/27 let/Lev/Praha 6/TP 28.8.2006
EvikP/26 let/panna/Mratín/TP 28.8.2006
Bazalka/33 let/štír/Kladno/Ondra 7.8.2003/TP 28.8.2006
davmi/24let/štír/Praha 8/TP 29.8.2006
Mimulik/27 let/panna/SR/TP 24.8.2006
Millhauska/25 let/rak/Nové Strašecí/TP 1.8.2006
Dobre ranko,
no doufam, ze mi bude brzy dobre a ne spatne celych 9 mesicu, to bych vazne nechtela ![]()
Jinak jsem se ted divala na dalsi diskuse a tam je jedna o tom, jak zalozit fotoalbum . Jelikoz jsme o tom jiz drive uvazovali, tak poslu prosbu, at nam ho zalozi a pak vam napisu, co dal a jak vkladat fotky.
K tomu kocarku - uvazovali jsme, ze koupime kombinaci. Protoze si nedovedu predstavit, kam bychom parkovali kocarky 2…
IvcoM s tím kočárkem to vidím úplně stejně - bydlíme v paneláku!!!
Teď jsem se docela pobavila - přišel mi balík, který jsem objednávala asi před dvěma měsíci. Je to neuvěřitelný,ale ty kalhoty mi jsou a dokonce i volnější, takže je snad ještě chvilku budu moct nosit. Jinak mám pocit, že už si budu muset pořídit nějaký těhu oblečky! ![]()
Millhausko - bydlime v cinzaku ve 3. partre a nejhorsi je, ze tam nemame ani vytah. Takze radsi jeste vubec nemyslim na to, jak budu nahoru tahat dite a vsechny dalsi veci… Kocar budeme parkovat asi ve sklepe.
Ivčo my jsme v pátém patře a poslední dva týdny máme neustále rozbitý výtah.Když se vysápu nahoru sotva popadám dech. A bude hůř! ![]()
Ale musím říst, že ty kočárky, co jsem zatím viděla, se mi zdály malý. Přemýšlím o tom, že našemu drobečkovi bude v zimě půl roku a musí se tam pohodlně vejít! No zatím je čas vybírat,tak uvidíme.
Kamarádka co má 2 děti mi říkala, že její děti nechtěly už po půl roce být v hlubokém kočáru, protože chtěly koukat ven…
Já jsem koukala po kočárcích zatím jen zběžně, ale říkala jsem si, že možná koupíme nějaký starší hluboký na tu chvilku a pak sporťák… taky bch chtěla dítě nosit v šátku
Danielat šátek je super, taky budu mimi nosit v šátku. dokonce ještě teď Alžbětku v šátku nosím, bylo super kdykoli třeba v zimě vyrazit s mimi na túru na hory, to by s kočárkem nešlo. Na šátek prostě nedám dopustit.
Aj ja som si už pozerala nejaké kočíky, ale je nato ešte skoro. Prehlad ale musi byť. U nás mali kombinované kočíky zlacnené z 10000 Sk na 6000 Sk, je to strašné pokušenie kúpiť, nie som síce poverčivá, ale človek nikdy nevie. A táááááák sa mi poluboval.
Možno ten kočárek ani nakoniec nebudem potrebovať, mne sa už totiž snívalo, že som porodila - bolo to úplne v pohode, ale moje baby malo prosím pekne 1 meter, vedelo chodiť aj rozprávať. Samo od seba mi povedalo, že sa bude volať Lukáš a keď som sa pýtala, či mu mám dať plienku, tak mi povedal, že ja predsa viem svoju cikulku používať. STRAŠNÉ!!!
Babule aj vy máte také priblblé sny?
Inak už mám za sebou aj vyprázdnenie žalúdka. Bola som v Tescu kupovať so šéfom nejaké občerstvenie a ešte som si robila srandu, že si pre istotu zoberiem igelitku, keby som náhodou potrebovala vracovať. Jasne, že som ju nevzala. Potom sme išli na obed, ledva sme
li do auta a už ma naplo, musela som všetok nákup z tašky vyhádzať a už to išlo. Šéf chudák len pozeral. Ešte šťastie, že tá igelitku nebola deravá. Mohla som si síce uľaviť vonku, ale ľudia by na mňa zase pozerali ako na debila. Takto to odniesol len kolega. Aspoň mi je už lepšie. Vždy sa mi potom na chvíľu uľaví.
Anajko: a nosila jsi Alžbětku úplně od malinka? Mě se šátky hodně líbí, zdají se mi i praktické a dobré pro mimi, moc se na to těším ![]()
Mimuliku: já jsem mívala šílené sny o dětech když jsem ještě nebyl těhu, vidíš, teď jsem si uvědomila že se mi snad nic o mimi nezdálo už dlouho
ale byl zajímavý jeden sen…už jsem byla těhotná a nevěděla to (manžel dítě teď hodně nechtěl)… a zdálo se mi, že mám pozitivní těhu test a že jsem se v tom snu vůbec nebála, jak mu to oznámím…večer jsem mu sen vyprávěla a on že to bude realita tak za 2 roky… no uběhl týden a co bylo…????? stála jsem nad pozitivní těhu testem a klepala se jak mu to říct ![]()
Mimuliku: chudinko… soucítím s tebou, já zvracím kudy chodím, a už mi ani není trapně, že si na ulici stoupnu ke křovíčku…a mám plné kapsy igeliťáků pro případ dopraních prostředků ![]()
Mimulik
promiň, že se směju, ale tys to tak kbáječně popsala
Jak ten sen, tak i to zvracení ![]()
Taky jsme spíše přemýšleli o kombinaci. A taky se mi ty kočárky zdají dost malé. No uvidíme, snad se nám tam ti drobečci v zimě ve fusaku vlezou.
Vím, že by se některé věci neměly kupovat dopředu, ale pokud někde uvidím fakt dobrý kočárek za dobrou cenu, tak kašlu na všechny pověry a beru ho. Jen ještě nevím, kde vlastně budeme doma parkovat. Ale to se vyřeší.
My máme v plánu ještě letos vyměnit okna a zařídit kompletně nový obývák. Tak jsem doma oznámila, že se to všechno musí stihnout nejpozději do konce července, aby už v srpnu byl doma klid, kdyby to na mě přišlo dřív. TP mám až poslední týden v srpnu, tak snad to stihneme. Ale vůbec se mi do toho nepořádku nechce. Jenže s mrňousem by to bylo 100× složitější.
Už mi začíná mžt nějak slabo
Zkusím něco poobědvat, třeba se mi uleví. Anebo dopadnu jako Mimulik ![]()
Ahojky holky,taky Vám dneska všechny zdravím!Mám dneska nějakou debilní náladu,v pondělí jdu totiž na utz a když jsem byla poprvé byl vidět jen gestační váček a já už teď vidím scénař,že tam mimi nebude a další podobné věci a dnešní celý den stresuju.V to ponděli se asi pos… strachy ![]()