Poradna duly
Jana Čurdová
Danielat - říkají, že riziko je 1%. Ale v mém okolí, o kom vím, že to podstoupil, tak žádná mamina nepotratila. Ještě se na to teď přeptám u Dr., ale pochybuji, že by mě zneklidňovali. Snad nebudu patřit do 1%.
Taky na odběr asi za měsíc půjdu. Když jsem se u doktorky tak nějak ošívala, že je to prý nebezpečné, tak se na mě podívala a zeptala se: Chcete vychovávat Downa? Nechcete, že? … no, a bylo to vyřešené ![]()
Bez rizika to prý není, ale na to množství odběrů, co se prý provádí, těch potratů zase tolik není. Jenom, když se opravdu něco stane, tak se to nafoukne a mluví se o tom.
Riziko asi je, ale dneska jsou snad Dr. už na takové úrovni, že je to minimální. Kolegyně na to taky nechtěla jít, ale pak jí Dr. řekl, že z nějakých testů vyplynulo, že je u ní riziko Downova syndromu, tak už o tom nediskutovala. A má krásného, až moc živého
, 2,5 roku starého chlapečka.
Evikk Přece jen jsme už starší těhulky, tak se na nás Dr. zaměřují mnohem víc.
Daniela ,
jo tak on se těší, ale jen na bráchu, holku nechce, jelikož jsou ufňukaný a je s nima moc práce:-)) ![]()
Ale je poddajný a myslím, že bude rád za cokoliv, už se těší na to, jak bude koupat, oblékat, on je taková chůvička…což ho asi brzo přejde, až zjistí, že to miminko fakt nebude mluvit a hrát si s ním
![]()
Cecetka
Tak jsem pročítala ty papíry od gyndr. a opravdu příští týden v pondělí už budou dělat screening a na základě jeho výsledků mi teprve vydají těhuprůkazku. Takže se může stát, že těhuprůkazku třeba ani neuvidím… ![]()
Stejně je to divný, jak každý doktor má jiné postupy … já bych myslela, že přece zvlášť pro těhotenství by měly být dané předpisy co a jak a kdy.
Já jsem třeba dostala průkazku už minule v 10tt ještě před tím, než měli výsledky krevních testů.
EvikuP - nemysli na vsechno tak cerne. Radsi se tes na krasne obrazky z UTZ a tehuprukazku. Hezke myslenky prenasej na mimi a to bude mit radost, ze je u takove spokojene maminky a bude se vyvijet naprosto zdrave
Takze cerne myslenky rychle posli nekam hodne hodne daleko …
Ja jsem nastesti jedna z tech stastnych, co na odber nemusi, jelikoz nemam zadny rizikove tehotenstvi ![]()
EvikP a proč bys ji neměla dostat? neblázni a těš se, že už ji budeš nosit v kabelce ![]()
Na další kontrolu jdu 2.2. a tak doufám, že už konečně průkazku dostanu taky.
Holky, musím vám napsat, že od pátku mě děsně trápí nadýmání
ale je to fakt příšerné. Nikdy jsem s tím neměla problémy a teď mám pocit, že umírám ![]()
EvikuP: určitě to dobře dopadne!!!!! Držím ti všechny palečky (i palečky mimča…
)
Evikku: to je fakt…já jsem dostala průkazku už někdy v 7tt a to jsem ještě k tomu všemu špinila…
Tak konečne sme s priatelom oznámili novinku, že čakáme bábo. Moji rodičia vyronili nejakú tú slzičku a neodpustili si poznámku, že už bolo načase, ale lepšie to bolo u svokrovcov. Len sme im to oznámili, došlo mi zle a skoro som povracala svokru. To bábo asi protestovalo, ked svokra naše oznámenie prijala asi takto: Uhm. To bola celá jej reakcia. Mňa len našponovalo a skoro som v obývačke dvere vyvalila, ako som utekala. Ani som jej nestihla nič nato povedať. Potom sa ešte opýtala či bude svatba, aby sme jej dali vedieť a to bolo všetko. Vlastne sa ešte pýtala, ako sa to stalo, či nám zlyhala antikoncepcia. Priatel jej nato len povedal, že čo ju je potom, snáď to je jedno. A zmlkla.
S priatelom sme sa ale dohodli, že svatba urobíme až na jeseň. Nechceme sa mi teraz okolo toho behať. V júli uvidím, či som pribrala len pár kilo alebo 20kg a podla toho dáme termín. Verím, že náš mrňousek bude najkrajším a najobletovanejším svadobným hosťom.
Jeeej a zajtra si idem pre tehotensku knižku, tak dúfam, že všetko je OK. Neviem, či mi bude robiť lekár aj ultrazvuk, robil mi ho pred 2 týždňami, ja by som si ho najradšej robilo každý deň doma, aby som vedela, že je všetko ako má byť. Je to strašné čakať vždy mesiac na ďalšie vyšetrenie. By sa mi páčilo, keby mi na bruchu blikali dve kontrolky, keby bolo všetko OK tak zelená, keby bol problém, svietila by červená a utekala by som k lekárovi. Takto sa človek iba nervuje.
Mimulik když vím, jak mi jako těhulce je, tak bych taky se svatbou počkala. Jééé, to budete mít najednou doma radosti
Říkala jsem doma, jak jsi zvracela v autě do igelitky a všichni tě moc litovali. Prý se máš držet a nosit těch igelitek u sebe víc ![]()
Diky za solidaritu. Už som si myslela, že sa to zlepšuje, ale občas to ešte príde, tak nečakane. Ale hovorím si, že pokiaľ sa bábo narodí zdravé a v poriadku, tak tie nevoľnosti vydržím aj celých deväť mesiacov, aj ked budem chodiť po štyroch.
IvcaM
Já taky nemám rizikové těhotenství,ale v tom gyncentru, kam chodím, to tak dělají všem maminkám. Takže teď jen doufám,že to dopadne dobře. Nějak mě poslední dobou píchá po stranách v podbříšku, když udělám prudší pohyb, třeba se v posteli rychleji otočím. Doufám,že to není slepák nebo kýla.
Někdy mě to tak zabolí,že mě to v té poloze úplně zasekne. Nevím co to je,ale každopádně to doktorovi řeknu. Je to dost nepříjemné a bolestivé. Nevíte co by to mohlo být? Nemáte to některá?
EvikP nevím, co to může být, ale trápí mě to samé. Jen s tím rozdíle, že to nejsou křeče, ale dost silná bolest. Nějak se mi nechce věřit tomu, že je to normální, protože se zvětšuje děloha ![]()
Mimulik taky jsem si dřív říkala, že se to přece dá těch 9 měsíců vydržet, ale po posledních 14 dnech (a to nezvracím, je mi jen špatně) si to už nemyslím. Fakt se už těším na září, až to bude všechno za mnou a budeme doma už 3 ![]()