Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
181
23.1.06 15:18

Evikku: na ty Krkonoše jsem se zatím nepřihlásila, protože mi to přijde za dlouho a bůhví co do té doby bude, nicméně s tím tak trochu počítám
Saryku: díky za vyčerpávající info o tekutinách, super je že i Roibos je OK, a co myslíte že Maté? I když je fakt že na to vůbec chuť nemám…

Jinak doktor mi říkal že za týden až půjdu na ten utz kvůli Downovu syndromu že tam hledají „prosvětlení“…ale čeho to jsem se úplně zapomněla zeptat…myslíte že to bude vyšetření shodné s těmi „kůstkami“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
23.1.06 15:21

Tak, černý TEEKANE vyměním za Roibos, toho mám doma krabičku a půl a budu v pohodě. :)

Holky asi se zeptám blbě, ale jak si můžu udělat tu lištu, co počítá čas do porodu? Poraďte mi, sím, sím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 15:26

Dani, jo, to je to samé … taky tam jdu příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
23.1.06 15:29

Omlouvám se, že vám skáču do debaty. Jsem ze „září 2006“, ale sem tam zabloudím i k vám, protože mám termín 1.9.2006.

Ta lištička je popsaná na

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Tak to zkus, je to docela jednoduchý. Ahoj všichni Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 15:31

Takhle nějak o tom píšou na stránkách Gennetu: ultrazvukové projasnění šíje plodu (nuchální translucence - NT):
Další vyšetření se provádí je ve stáří plodu 11 týdnů + 3 dny až 13 týdnů + 6 dní kdy lze přesně určit stáří těhotenství změřením vzdálenosti mezi temenem a kostrčí plodu (CRL). Důležitým znakem je výška prosáknutí podkoží na šíji (šíjové projasnění - NT), která by měla být nižší než 3 milimetry. Výrazné zvětšení NT znamená riziko vrozené vady nebo hrozící potrat. Pokud je plod otočen příznivě, lze změřit i velikost nosní kosti (NB). Chybějící nebo krátká nosní kost zvyšuje riziko vrozené vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.1.06 15:32

Evikku: díky… tak ti držím palce aby to bylo OK :lol:
kdy tam jdeš? Já asi v úterý v poledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 15:43

Dani, já tam jdu ve čtvrtek odpoledne … do Gennetu … tak si pak můžeme poreferovat :D … taky tam hned jdu na genetické poradenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.1.06 15:46

Holky, nevím jak vy, ale já bojím všech těch vyšetření :(
Už od začátku jsem se bála, že mi řeknou, že prcek tam už není, to mě pustilo teprve před 14 dny, teď se pro změnu bojím, že přestanu vidět strdíčko nebo že roste málo … :?
Já tedy budu matka.
Nebo jsou to těhotenské hormony? Nebo co projev těhotenské demence? :)
Docela mi to vadí, že se tak strašně bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
23.1.06 15:55

Erizo , já si zase připadám divná, že mě to nechává tak klidnou až chladnou. Já jsem se snažila si na začátku vsugerovat, že se nesmím moc těšit, dokud nebudu mít všechny ty testy za sebou, abych pak (pokud by to špatně dopadlo) nebyla úplně zničená. A mám ten pocit, že jsem to s tou autosugescí trochu přeťápla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.1.06 16:07

Evikku,
taky jsem zkoušela moc se netěšit, dokud nemám mimčo jisté, ale mezitím jsem si uvědomila, že ho vlastně nemám jisté celých 9měs. Jeden kamarád říkal, že se přestal bát až po 26 týdnu, kdy mimčo by už mělo být schopné přežít.
To je ještě zadlouho.
Chci být bezstarostná a těšit se a nevím, jak na to. Možná to příjde s těhuprůkazkou :roll:
Asi jsou to fakt ty hormony …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
23.1.06 16:14

Niekto sa tu pýtal, ako je to s pitím čajov, kávy, atď. Tu sú čerstvé info. Snáď vám to pomôže

Čo by mala piť budúca mamička
MUDr. Katarína Babinská, PhD. 23.01.2006

Vo forme nápojov sa okrem vody dostávajú do organizmu i ďalšie látky, ktoré môžu ovplyvniť nielen organizmus matky, ale prechádzať cez placentu alebo materským mliekom aj do tela dieťaťa. Čo všetko sa skrýva v našich obľúbených nápojoch?
Voda, minerálne vody
Sú ideálnym nápojom, ktorý dostatočne nahradí straty tekutín. Počas tehotenstva by sa mali uprednostňovať minerálne vody s nižším obsahom sodíka, ako prevencia vzniku opuchov a vysokého krvného tlaku. Vody bohaté na vápnik a železo pomáhajú zabezpečiť dostatočný prívod týchto živín, ktoré si počas tehotenstva a dojčenia vyžadujú zvláštnu pozornosť. Odporúča sa rôzne druhy minerálnych vôd striedať a predchádzať tak jednostrannému až nadmernému príjmu niektorej z minerálnych látok.

Čaj
Tradičný čierny čaj by sa mal konzumovať v obmedzenom množstve (1-2 šálky denne). Obsahuje totiž kofeín - približne v polovičnom množstve ako káva. Čierny čaj podporuje vznik zápchy, ktorá i tak trápi nejednu budúcu mamičku a zhoršuje vstrebávanie minerálnych látok v čreve. Tento účinok má i zelený čaj, ktorý však na druhej strane pomáha ničiť baktérie v ústnej dutine a tak zabíja pôvodcov zubného kazu.
Ovocné a bylinkové čaje majú lahodnú a výraznú chuť, a to dokonca i bez prisladenia, čím sa možno vyhnúť nadbytočnému príjmu cukru. Neobsahujú kofeín a vyznačujú sa obsahom prírodných biologicky účinných látok. Dostupné sú i čaje s výťažkami z byliniek určené pre tehotné a dojčiace ženy, ktorých zložky môžu mamičkám pomôcť zbaviť sa sprievodných problémov počas tehotenstva a dojčenia. Pomáhajú napríklad predchádzať hromadeniu tekutiny v organizme, alebo stimulovať tvorbu mlieka. Treba pamätať, že nie všetky bylinky sú v tomto období vhodné. Používať by sa mali mierne pôsobiace druhy, naopak na pravidelnú konzumáciu sa neodporúčajú liečivé čaje so silnými účinkami. Rozličné druhy bylinkových čajov by sa mali striedať.

Káva
Počas tehotenstva sa pitie kávy úplne nezakazuje, pripúšťa sa jej konzumácia v primeraných množstvách, čo je asi 2 - 3 šálky denne. Kofeín vo väčších množstvách pôsobí dráždivo na matku i dieťa a zhoršuje vstrebávanie minerálnych látok v čreve. Káva sa vyznačuje močopudným účinkom, zvyšuje straty tekutín z tela, preto nie je vhodným nápojom na hasenie smädu. Ak budúca mamička trpí na nízky tlak, káva môže pôsobiť priaznivo.

Ovocné a zeleninové džúsy
Uhasia smäd, osviežia a poskytnú organizmu minerálne látky, vitamíny, vlákninu a ďalšie zdraviu prospešné látky. Najbohatší obsah týchto hodnotných živín je najmä nápojoch v čerstvo vylisovaných surovín. Treba pamätať, že druhy s výraznou arómou môžu ovplyvniť chuť mlieka. Pri kúpe by sa mali uprednostniť 100% džúsy, ktoré možno prípadne riediť vodou. Nezabúdajme, že prirodzenou zložkou zeleninových, no najmä ovocných nápojov je i cukor, ktorého nadbytočný príjem nie je žiadúci.

Sladené nealkoholické nápoje
Kto si hasí smäd najmä týmto druhom nápojov, dodáva do tela značné množstvo cukru bez toho, aby organizmus zároveň získaval aj potrebné a hodnotné živiny. Cukor navyše zvyšuje riziko vzniku zubného kazu. Tehotenstvo je pritom pre zuby zvlášť rizikovým obdobím, preto je rozumnejšie ich všemožne chrániť. Nápoje s obsahom umelých sladidiel, prípadne farbív zasa zbytočne zaťažujú telo cudzorodými látkami. Kolové nápoje nie sú vhodné, pretože obsahujú kofeín. Pre riziko nežiadúcich účinkov sa nemajú konzumovať ani toniky a iné nápoje s obsahom chinínu.

Alkoholické nápoje
Alkoholické nápoje sa majú počas tehotenstva úplne vylúčiť. Alkohol je látkou, ktorá môže mať viaceré nepriaznivé účinky na priebeh tehotenstva a vývin plodu.

Mlieko a mliečne nápoje
sa považujú skôr za potravinu ako za tekutinu. Výživu budúcej mamičky obohacujú o dôležitý vápnik a bielkoviny, ale i ďalšie minerálne látky a vitamíny. Vítané sú najmä kyslomliečne výrobky so živými probiotickými kultúrami, ktoré upravujú trávenie. Kyslomliečne nápoje je vhodné uprednostňovať najmä pri zvýšenom riziku alergie.

Pre zachovanie rovnováhy v organizme a jeho správnej funkcie je potrebné aj počas tehotenstva vypiť denne 1,5 - 2,5 tekutín, v čase dojčenia sa odporúča príjem zvýšiť až na 3 l. Dostatočný príjem tekutín počas gravidity pomáha predchádzať infekciám močového mechúra a zápche, v čase dojčenia je dôležitý pre tvorbu mlieka. Nápoje by sa mali prijímať pravidelne v menších množstvách, polovicu celodenného množstva dopoludnia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
23.1.06 16:15

Já jdu v 10tt na krev a pak následuje utz za 2-4týdny na projasnění šíje a ty nosní kůstky. A pak terve dostanu těhuprůkazku. Takže nic si z toho nedělejte,že nemáte těhuprůkazku. Já ji taky nemám… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.1.06 16:16

Já myslím že bát se už nepřestaneme, pak zas bude mimi pidi, budeme se bát aby bylo všechno OK, pak přijdou nemoci, úrazy… nástrahy velkoměsta… jó pryč je bezstarostné mládí :wink:

Já jsem asi pitomá, ale pořád mám pocit že to nemůže vyjít, nejdřív, když jsem si přečetla že se potratí 30% raných těhu, tak jsem se bála toho, teď když už je to za mnou, tak si zase říkám že nemůžou dopadnout dobře genet. testy… ta psychika je mrcha…tak se snažím si opakovat že bude všechno dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
23.1.06 16:17

Holky, já se snažím si takové starosti vůbec nepřipouštět. Občas mě to sice na chvilku popadne, ale hned se snažím vyhnat si ty chmury z hlavy..
Noggie: už se moc těším, až budeš referovat o tom Polsku, hned jsem volala manžílkovi a ten už se těší, až si uděláme nákupní výlet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
23.1.06 16:19

Teda, zrovinka jsem dovedla malýho ze školky a je tam hroznáááá zima. Děsnýýýý.
Ještě, že máme topení, zavrtám se a bude to:-)) Malej kouká na kouzelnou školku, sezobal plněný piškoty a tak je spokojenej.
Jinak genetiky a všeho kolem se taky bojím, myslím že je to přirozené. i když v prvním to tak u mne tolik nebylo, teď je to nějak víc horší…holt stárnu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí